Dodaj do ulubionych

Wybór szpitala

13.06.05, 11:16
Idę dzisiaj zobaczyć jeden z dwóch szpitali w którym ewent. będę rodzić. O co powinnam pytać,żeby go dobrze ocenić? To moja pierwsza ciąża i nie bardzo wiem jakie są priorytety?
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Wybór szpitala 13.06.05, 11:22
      Zastanów się, co jest dla Ciebie ważne, każdy ma swoje priorytety, czy zależy
      Ci np. na porodzie rodzinnym, intymności własnego pokoju, obecności dziecka,
      czy tez wolałabyś miec spokój i odpoczywać sama, czy zalezy Ci na wystroju
      oddziału, kolorach itp. itd.
      • annalena Re: Wybór szpitala 13.06.05, 13:29
        wejdź na forum "szpitale", poczytaj, a jak już będziesz wiedziała trochę więcej
        na ten temat, to będziesz mogła zadać konkretniejsze pytanie, bo tak ogólnie, to
        trudno doradzić.
        a tak na marginesie - co kobieta, to doświadczenie. myślę, że dużo zależy też od
        personelu, na jaki się trafi, bo nie jest powiedziane, że w szpitalu X WSZYSTKIE
        POŁOŻNE to czy tamto. ważne, żebyś znała swoje prawa i umiała się ich domagać.
    • monika9710 Re: Wybór szpitala 13.06.05, 16:07
      fundacja rodzić po ludzku - tam są opinie o szpitalach. może to Ci jakoś ułatwi
      wybór.pozdrawiam
    • ikaes Re: Wybór szpitala 16.06.05, 15:38
      przede wszystkim zapytaj się pacjentek, lub dziewczyn, które tam rodziły, jaka
      jest opieka nad dzieckiem
      • nupik Re: Wybór szpitala 16.06.05, 18:54
        popytaj dziewczyn, nie ma jak osoby doswiadczone. Nie polecam wybru szpiytala
        ze wzgldu na kolorowe sciany bo to akurat jest kopletnie bez znaczenia. Ja
        wybralam szpital gdzie
        - pracuje moja ginekolog
        - bylam juz na operacji ginkologicznej i wiem ze pracuja tam fachowcy
        - wiedzialam ze nie pozwola meczyc mi sie 20 godzin ttlyko zrobia cc bez gadania
        i tak wyszlo planowe cc (wada siatkowki), a ja mimo ze warunki odbiegaly od
        palacowych jestem zachwycona moim szpitalem. Dla mnie najwazniejsi byli lekarze
        i opinie o pediatrach, a nie kolorowe sciany i baseny.Ale dla kazdego liczy sie
        co innego.
        pozdrawiam
        aga mama wiktora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka