Dodaj do ulubionych

Testy owulacyjne

13.06.05, 20:40
Dziewczyny kupilam testy owulacyjne od Ewy z allegro, wiecie moze czy ta druga
kreska musi zawsze byc rownie wyrazna jak kontrolna ? Kilka dni temu mialam
wodnisty sluz, ktory przeszedl w rozciagliwy (przypomina bialko), dzis sluz
plodny zniknal, znow jest tylko wodnisty, tempka skoczyla, nie wiem co o tym
myslec. Czy temp. i sluz sa wystarczajacym dowodem owulacji czy jednak testy
sie nie myla i powinnam sie martwic ?
Obserwuj wątek
    • marta2777 Re: Testy owulacyjne 13.06.05, 21:27
      hej, ja mieszkam w Stanach i pewnie tutejsze testy maja to samo dzialanie. Otoz
      kreska musi byc taka sama albo ciemniejsza od referencyjnej. jesli temp ci
      skoczyla znaczaco to prawdopodobnie owulacja juz sie odbyla. Ja zaszlam w ciaze
      wowczas kiedy myslalam, ze owulacja juz sie odbyla, gdyz temp skoczyla,
      coprawda jeszcze niezawysoko, ale wyzej niz wszystkie dotychczasowe. Wygladalo
      na to, ze to juz po owulacji. Natomiast test mowil, ze dopiero owulacja ma sie
      odbyc. Nie mialam juz bialkowego sluzu od dwoch dni, tylko wodnisty
      przezroczysty i to sporadycznie. Kochalismy sie w ta noc i nagle sie okazalo za
      9 dni, ze jestem w ciazy (hurrra). Nie kochalismy sie przez dobrych pare dni
      przed owulacja wiec to niemozliwe zeby zaplodnienie zaszlo w wyniku
      wczesniejszych stosunkow. Ja bym ufala tym testom bardziej niz temp. A
      najlepiej skoordynowac obie opcje.Aha, jeszce jedno , testy powinnas zaczac
      pare dni przed spodziewana owulacja. Jesli zaczniesz robic za pozno mozesz
      przegapic pierwszy pik LH,po ktorym juz mozesz miec caly czas pik (mocna
      kreska). Najwazniejsze aby wiedziec kiedy wystapil ten pierwszy pik, od tego
      momentu owulacja nastepuje w ciagu kolejnych 12 -36 godzin (zalezy od testu).
      Mam nadzieje ze wszysko zrozumialas bo troche chaotyczna ta moja wypowiedz. Jak
      by co to pytaj dalej. Hejka
      • marta2777 Re: Testy owulacyjne 13.06.05, 21:34
        nie martw sie, za duzo dzis techniki i dziewczyny sie martwia niepotrzebnymi
        szczegolami. Moze zaczelas za pozno robic test i dlatego wynik jest mylacy, a
        poza tym czasami test z roznych powodow moze byc wadliwy. Nie ma powodu do
        zmartwien. Temp Ci skacze czyli wszystko w porzadku. W nastepnym cyklu bedziesz
        bardziej wprawiona.
        • olare Re: Testy owulacyjne 14.06.05, 07:41
          Marta dziekuje Ci za informacje. Wiem dobrze jak dzialaja testy i mam
          swiadomosc, ze owulacja niestety nie nadeszla (temp. nadal nie wzrosla). Dzis
          ide do ginekologa, moze on cos poradzi na te moje owulacje, a przy okazji
          zrobie chyba poziom najwazniejszych hormonow, zeby za kilka miesiecy nie
          okazalo sie, ze to one sa przyczyna moich niepowodzen.
    • dorota0312 Re: Testy owulacyjne 14.06.05, 08:01
      Czesc,
      Nie robilam zadnych testow, ale za to poszlam na usg. Pani doktor powiedziala,
      ze jest piekny pecherzyc i mam dzwonic po meza i jechac do domu... i jestem w
      36tc. Moja przyjaciolka tez zrobila usg. Nie miala w ogole pecherzyka. Musiala
      sie leczyc przez kilka miesiecy. Warto sprawdzic, w ktorym dniu cyklu peka twoj
      pecherzyk ... no i czy w ogole jest...
      Powodzenia,
      Dorota
      • pelargonia3 Re: Testy owulacyjne 14.06.05, 09:24
        A w ktorym dniu cyklu powinno zrobic sie to USG? Bardzo prosze o odpowiedz.
        Dziekuje.
      • olare Re: Testy owulacyjne 14.06.05, 09:34
        USG powinno sie wykonac przed owulacja i tuz po niej zeby sprawdzic czy
        pecherzyk pekl, jesli obsewrujesz swoje cykle i potrafisz mniej wiecej ocenic
        kiedy jest owulacja to przed nia idz do lekarza, on sprawdzi ile jest
        pecherzykow i jakiej wielkosci.
        • dorota0312 Re: Testy owulacyjne 14.06.05, 12:54
          Z tym pecherzykiem to prawda, moze sie pojawic i nie pekac. To mozna sprawdzic.
          Ja nie sprawdzalam, po prostu udalo sie za pierwszym razem. A dzien cyklu zalezy
          od jego dlugosci. Ja mialam 25 cykl wiec usg zrobilam w 10 dniu. Przy 28 dniowym
          cyklu pewnie ok 12. Dokladnie, lekarz bedzie wiedzial czy wielkosc pecherzyka
          jest odpowiednia.
    • olare Re: Testy owulacyjne 14.06.05, 14:11
      Dziewczyny mam pytanie. Nie zaobserwowalam jeszcze u siebie owulacji w tym
      cyklu (test owu wczoraj negatywny a dzis dodatkowo spadla znow tempka) - dzis
      ide na wizyte kontrolna do gina, czy na zwyklym USG jest w stanie zauwazyc
      ewentualny pecherzyk o ile on jest oczywiscie ?
      • marta2777 Re: Testy owulacyjne 14.06.05, 21:29
        hej, nie bardzo rozumiem jaki jest Twoj problem. Czy chodzi Ci o to , ze nie
        obserwujesz znaczacych skokow temp w Swoich cyklach i dlatego uwazasz, ze masz
        problem z zajsciem w ciaze (czy to jest Twoje glowne zmartwienie), gdzyz nie
        dochodzi do owulacji?
        Co do testow to powinnas (jesli spodziewasz sie owulacji juz)robic je
        codziennie.
        Hejka
        • dorota0312 Re: Testy owulacyjne 14.06.05, 22:46
          zrob usg w srodku cyklu, pecherzyk widac i lekarz potrafi okreslic jego
          wielkosc, no i po owulacji czy pekl. Oczywiscie najpierw wszystko uzgodnij z
          twoim lekarzem. Tylko znajdz sobie dobbrego, bo ja raz bylam u jednej pani,
          ktora powiedziala mi, ze mam sie nie martwic, bo jak Bog da to zajde w ciaze. Do
          takich lekarzy nie chodz. Nie wiem w ktorym jestes dniu cyklu wiec ciezko mi
          powiedziec czy na usg bedzie widac pecherzyk.
        • olare Re: Testy owulacyjne 15.06.05, 19:21
          Marta test owu wczoraj i dzis pozytywny (dzis nawet z odrobine wiekszym
          nasileniem), teraz czekam na wzrost tempki, szyjka juz bardzo wysoko, mokra i
          otwarta, szkoda ze przytulanko moze byc dopiero jutro (ostatnie bylo w pon rano)
          bo moze znow nie trafimy niestety sad
          • marta2777 Re: Testy owulacyjne 15.06.05, 21:00
            hej, nic straconego, z tego poniedzialkowego moze cos byc, a i jutro moze nie
            byc jezcze za pozno. POstarajcie sie szybko jak tylko mozecie. POzdrawiam i
            trzymam kciuki.
    • mpenzi Re: Testy owulacyjne 15.06.05, 19:59
      Dla pocieszenia powiem ci tyle że ja robiłam te testy bo nie owulowałam. Testy
      wyszły negatywnie czyli że znów nici z owulacji a tego samego dnia zrobiliśmy
      córeczkę. Teraz ma 6 miesiecysmile
    • olare Re: Testy owulacyjne 16.06.05, 07:58
      Zaczynam sie martwic, dzis znow tempka spadla, juz przestaje wierzyc, ze
      wzrosnie. Sluz dzis zanikl (przynajmniej poki co). Jesli nie wzrosnie do pon.
      to ide do gina

• marta2777 Re: Testy owulacyjne 16.06.05, 23:06
        a slyszalas o czyms takim , ze niektore kobitki maja opozniona reakcje i temp
        skacze nawet 3 dni po owulacji? Wez taki przypadek tez pod uwage. Oczywiscie
        skonsultuj swoje watpliwosci z lekarzem, jesli masz taka mozliwosc. Powodzenia.
    • olare Re: Testy owulacyjne 19.06.05, 13:39
      Dziewczyny to 3 dzien po owu, a sluzu jest strasznie duzo (wodnosto-kremowy),
      czy to moze byc zasluga wiesiolka, ktory bralam do owu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka