Dodaj do ulubionych

kostium plażowy

14.06.05, 13:16
Nie wiem czy był już taki wątek.Za tydzień jadę na urlop troszkę będę
plażować no i mam problem z ww kostiumem plażowym.Zaczynam 6 m-c i chciałabym
mieć coś w czym będę w miarę normalnie wyglądać.Trochę się rozglądałam
(sklepy+internet)ale wyboru dla "brzuszków" za bardzo nie ma.Jak sobie
poradziłyście z tym problemem?A może poprostu jakiś normalny tylko parę
numerów większy?!Może polecicie mi jakiś producentów.
Obserwuj wątek
    • lolita27 Re: kostium plażowy 14.06.05, 13:32
      Ja zaczelam 27 tydzien ciazy i wyjezdzam dopiero w licu zatem bede beczka!!!!!
      I tez bedzie problem, tez rozgladam sie . Teraz wchodze w stary jednoczesciowy
      kostium, wiesz taki gorszy, ale sie rozciaga. Natomiast w wakacje chce cos
      innego kupic. Zastanawialam sie na niskimi majteczkimi i wygodnym biustonoszem
      i oczywiscie chusta na brzuszek.
      Daj znac jak cos znajedziesz..
    • mamakangurek Re: kostium plażowy 14.06.05, 13:55
      Ja kupilam bikini w Calzedonii na plazowy wyjazd do cieplego kraju.
      Jak kupowalam to nie mieli akurat dla ciezarowek specjalnych, ale mowili ze
      czekaja na nowa kolekcje, wiec teraz na pewno juz maja. Kupilam po prostu
      rozmiar wiekszy, caly bialy i do tego pareo. Niestety staniki byly dobre, a
      majty za duze... Ale kupilam i tak, bo dol pasowal mi z innego zakupu w tym
      samym sklepie.
      Polecam, bo oni maja duzo biodrowkowych.
      P.S.

• gabi67 Re: kostium plażowy 14.06.05, 13:58
      Cudo bikini i brzusiosmileJa byłam nad morzem ale chowałam brzuszek bo nie powinno
      sie wystawiac brzuszka na spora dawke słońca.Więc lekarze nie zalecają
    • iw1978 Re: kostium plażowy 14.06.05, 17:43
      Jeśli jesteś z Wwy to w intimissimi/calzedonii w Factory w Ursusie mają kostiumy dla "ciężarówek". Kosztują koło 70pln, mają specjalne majteczki, które można założyć i na brzuch, i pod brzuch. Są tylko ciemnoczerwone (całkiem ładny odcień), ale za to duża rozmiarówka. Ciekawe komplety są też w c&a, szotrty i koszulka. A przy okazji - w ciązy wolno się opalać, nawet brzuszek, byle z umiarem. Jedyne czego nie wolno to przegrzać się i odwodnić. Miłego plażowania.
    • elmika Re: kostium plażowy 14.06.05, 19:37
      Hej, dziewczyny,
      właśnie wróciłam z plaży (Sopot). Cieplutko, rewelacja smile
      Dzidzia z brzucha bardzo zadowolona, bo sie doświetliła. Synek zresztą też.
      Jestem w 35tyg i noszę bikini - majtki niziutkie, pod brzuchem, stanik - 2
      trójkąciki na sznureczkach. Przynajmniej jest wygodnie i nigdzie nie ciśnie.
      Noszę te same stroje, których używałam przed ciążą.
      No i oczywiście krem z filtrem (z faktorem 20-30 na brzuch) - teraz to brzuch
      mi się najszybciej opala, wcześniej nos smile))
      Pozdrawiam wszystkie mamy na urlopach, Elmika (Mati 6.5 roku, Aniołek
      VIII/2004, Judyta 35tydz)
    • bebe73 Re: kostium plażowy 14.06.05, 19:43
      za trzy tygodnie też jadę sie plażować. To będzie 25tc. Strój biorę
      zeszłoroczny (staniczek i majtki bidrówki). Kupiłam do tego w podobnym kolorze
      pareo w Calzedonii.
      • wielorybka Re: kostium plażowy 16.06.05, 21:44
        Ja nabyłam sobie kostium firmy Anita na allegro. Sprawdził się wyśmienicie
        podczas dłuuugiego weekendu nad polskim morzem. Kostium jest jednoczęściowy, z
        obfitym marszczeniem na brzuszku, tył i dół dopasowane.
        miłego plażowania życzę
    • lemone Re: kostium plażowy 20.06.05, 17:37
      bylam niedawno w sklepie na Pulawskiej (Warszawa) z bielizna dla kobiet w
      ciazy, mam karmiacych i kobiet w stanie nie - blogoslawionym (czyli bez
      malucha w brzuszku) smile wybor bielizny ciazowej byl bardzo duzy (a nawet, jak
      czegos nie bylo, to pani mowila, ze sprowadzi i to w bardzo krotkim czasie).
      Wydaje mi sie, ze stroje kapielowe ciazowe rowniez byly.
      Jesli nie jestes z Warszawy, to mozesz wejsc na ich strone (sklep internetowy)
      www.satine.pl Kobieta byla suuuper, idealnie potrafila doradzic i dobrac cos
      odpowiedniego, wiec polecam

pozdrawiam smile
      L
      • app7 Re: kostium plażowy 21.06.05, 23:09
        Możesz podać dokładny adres tego sklepu i ew.jakiś tel.?
    • dominika8 Re: kostium plażowy 20.06.05, 20:52
      w zeszłym roku byłam na Majorce w 22 tyg i miałam normalny 2-częściowy kostium
      + pareo na brzuch.
    • reniula1 Re: kostium plażowy 20.06.05, 22:07
      Ja eż niedługo wyjeżdzam na wakacje nad wode, kostium kąpielowy kupiłam w
      Decatlonie. Nie jest on co prawda przeznaczony dla ciężarnych, ale wzięłam
      rozmiar L więc nie obciska zabardzo brzuszka i biustu, a równocześnie nie wisi.
      kosztował niecałe 50 pln, były też kostiumy dla mam w ciąży, ale niestety ten
      co mi się nawet podobał kosztował ponad 100 pln.

Pozdrawiam Renata mama Ani i Kropeczki.
    • fasolka79 Re: kostium plażowy 21.06.05, 10:32
      Dziewczyny, macie problemy z wyciekaniem mleka ? Jak tu uzywac wkladek pod
      bikini ?
    • bazylea1 Re: kostium plażowy 21.06.05, 10:33
      ja się wybieram w bikini, jeśli się nie zmieszcze w swoje normalne to kupie po
      prostu rozmiar większe zwykłe
    • soffia2 Re: kostium plażowy 21.06.05, 12:08
      Zrobilam wczoraj rajd po sklepach (Darmtadt w Niemczech) w poszukiwaniu stroju
      kapielowego dla ciezarnych. Normalne sklepy wcale nie maja czegos takiego w
      ofercie, a jak dotarlam do poleconego przez jedna pania sprzedawczynie sklepu
      dla ciezarowek, to wlasnie byla przerwa. Na poczatku myslalam zeby sobie kupic
      zwykly stroj tylko troche wiekszy, niestety juz teraz zapowiada sie (11
      tydzien), ze bede wzrastac na slonika, a poplywac na basenie dobra rzecz. Coz
      trzeba bedzie jeszcze raz sie pofatygowac do miasta, moze bede miala wiecej
      szczescia. A tak w ogole to moze sie nie orientuje, ale w Niemczech wyglada na
      to, ze sklepy z odzieza dla ciezarnych sa na wymarciu.
      • bazylea1 Re: kostium plażowy 21.06.05, 12:16
        no co Ty, są śliczne rzeczy w C&A i H&M
    • soffia2 Re: kostium plażowy 21.06.05, 14:10
      Bylam wczoraj w H&M, ale strojow kapielowych nie maja, a z ubran jakos nic mi
      nie przypasowalo, zwlaszcza ze moje radary nastawily sie ostatnio na inne
      ciazowki, ktore (tak mi sie przynajmniej wydaje), chodza w fajnych ciuchach,
      ktore nijak sie maja do tego co wisi na wieszakach. Ale i do tego dojdziemy.
      • ir_ir Re: kostium plażowy 21.06.05, 15:04
        Witam,dzięki za odpowiedzi.Strój jednoczęściowy już zakupiłam,normalny firmy
        NATURANA.Wyglądam w nim jak "baryłeczka" ale jakoś to przeżyję,nawet nie
        musiałam kupować numueru większego ale mój własny (38).Dodatkowo biorę bikini z
        chustą.Miłego plażowania!
    • true_blue Re: kostium plażowy 21.06.05, 23:56
      Ja tez narzekam na rzeczy dla kobiet w ciazy, ale wlasnie kupilam sobie
      rewelacyjny kostium plazowy. Jest dwuczesciowy, ale gora to taka wlasciwie
      bluzeczka rozszerzana. Jest po prostu uroczy. Ukrywa brzuch, ale wyglada tak
      super, ze az sie sama nie moge na siebie napatrzec. Od razu mam ochote chodzic
      na basen. Rewelacja. Polecam takie kostiumy.
      Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka