ab-75 17.06.05, 09:40 jak odczuwacie ruchy malenstwa ? są intensywne, czy raczej spokojne, przyznam się, że muszę położyć sie na boku i wtedy czuje delikatne ruchy, są rzadkie, nie wiem czy to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marysia35 Re: ruchy w 31 tygodniu 17.06.05, 09:50 Wiesz co, tez sie troche martwilam o mala ilosc ruchow, tez 31 tc, ale wyczytalam, ze wlasnie w 31, 32 zmniejszaja sie znacznie, poniewaz dzidzius rosnie i ma coraz mniej miejsca. Mysle, ze nie mamy sie czym przejmowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: ruchy w 31 tygodniu 17.06.05, 10:27 Mnie też zniejszyła się ilość doznań. Ja też wyczytałam, że to normalne, chociaż za tydzień idę do gina i zapytam, czy tak ma być. Pozdrawiam (29 tydz. się kończY) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ruchy w 31 tygodniu 17.06.05, 10:29 czytalam rozwoj dziecka w 30 tc. napisali, ze od 30 tc ruchy sa mniej wyczuwalne, bo zostalo mniej miejsca. atem pewnie jestes w normie Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: ruchy w 31 tygodniu 17.06.05, 11:56 Ja jestem w 31tc i mój synuś więcej się przeciąga niż kopie.Kiedyś narobił mi strachu ,bo przed prawie 3 dni nie dawał znaku zycia.Poszłam na ktg i jest ok.Ale on taki jest leniuszek od samego początku. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.mich Re: ruchy w 31 tygodniu 17.06.05, 12:07 Mój syneczek (32 tydz.) teraz raczej się wypina i przeciąga a nie kopie. Maluchy mają już mało miejsca i raczej silnych kopniaków nie uświadczymy. Ale czasami potrafi tak się wypiąć, że aż boli. Ja czuję pupę w żebrach i rączki w pachwinach, czasami dostaję też kułaka w pęcherz ) Odpowiedz Link Zgłoś