Dodaj do ulubionych

Co robic puchna..

20.06.05, 15:49
Co robic puchna mi stopy i rece. Z rekama to najgorzej jest w nocy a nogi to
dzienny problem , nie wiem juz co mam robic tak jest mi ciezko z poruszaniem
sie. Jestem 33 tg., az boje sie mysle co dalej. Dziekuje za wszystkie
odpowiedzi A.
Obserwuj wątek
    • anilewel Re: Co robic puchna.. 20.06.05, 15:55
      Ręce też puchną mi i robią się sztywne w nocy - podobno kręgosłup uciska jakieś
      tam nerwy w rękach. Sama na to nie potrafię nic poradzić, dopiero
      poranna "rozgrzewka", tj, trochę gimnastyki dłoni. Tak samo ze stopami. Lekarz
      kazała ograniczyć sól i picie, choć czytałam opinie na forum, że wprost
      przeciwnie - dużo pić. Ja i tak piję dużo bo taką mam naturę, nie potrafię
      ograniczyć, zwłaszcza przy takich temperaturach. no i "nogi do góry", głowa też.
      Pozdrawiam
      Anilewel 36tc
      • justysia98 Re: Co robic puchna.. 21.06.05, 12:55
        witam ja mam ten sam problem jestem w 36 tc i moj lekarz zabronil mi pic
        powiedzial ze to czesciowo przez to najpierw mi ograniczal a teraz zakazal
        calkiem troche to poskutkowalo ale jak jest goraco to i tak mam napuchniete
        mogi i rece
    • natalit Re: Co robic puchna.. 20.06.05, 15:56
      Ja też...W nocy drętwieją ręce, w dzień puchną nogi. U mnie 36 tc, więc mam
      bliżej. Ale to ponoć normalne, bo zrobiło się ciepło i krążenie nie daje rady.
      Kilka dni temu, gdy było chłodniej za oknem, zniknęły mi wszystkie uporczywe
      obrzęki, a teraz od nowa...
      Profilaktycznie ogranicz ilość soli w jedzonku, to trochę pomaga.
      • decorbrush Re: Co robic puchna.. 20.06.05, 18:40
        Bardzo dziekuje za wszytskie odpowiedzi , myslalam moze ze jest jakas masc albo
        krem, aby pomoc tym biednym nogom.
        • ma.pi Re: Co robic puchna.. 20.06.05, 18:59
          Duzo pic, a poza tym objadaj sie truskawkami, arbuzem i natka z pietruszki. Sa
          moczopedne no i sezon sie zaczal.

Pozdr.
    • ikw1 Re: Co robic puchna.. 20.06.05, 20:50
      kupiłam żel kasztanowy ziaji troszkę pomaga w upały
      trzymam go w lodówce bo to dodatkowy efekt chłodzący
      a stopy mam jak słoń
      pozd
      i
      • karolinajk Re: Co robic puchna.. 21.06.05, 09:33
        Nie chcę WAS dziewczyny straszyc ale ja tez tak mialam,moj lekarz to
        zlekceważył,ale ja pojechałam do szpitala,tam okazało się ze to silna
        gestoza,po dwoch dniach mimo 36 tc moja ciąza została rozwiazana poprzez cc w
        celu ratowania zycia mojego i mojego synka!
        • maciopek1 Re: Co robic puchna.. 21.06.05, 11:45
          Ja też kilka razy spuchłąm strasznie- bardzo pomogła mi herbata z pietruszki -
          piję ok litra dziennie ( korzeń pietruszki umyć, drobniutko pokroić , albo
          jesli komuś się chce to utrzeć i zalac wrzątkiem- całkiem dobre, słodkie)Poza
          tym bardzo dobrze robia naprzemienne prysznice zimne i gorące- to wprawdzie
          niezbyt przyjemne, ale jak dla mnie skuteczne, a w te upały nawet zimny
          prysznic da się wytrzymać. Ja dodatkowo jeszcze smaruje nogi liotonem 100, ale
          to bardziej na żylaki i takim chłodzącym żelem do nóg - nie wiem czy pomaga,
          ale daje przyjemne uczucie - nogi stajką się lżejsze. Tak jak dziewczyny pisały
          wyżej - unikac soli bo zatrzymuje wodę w organizmie , pić b.b. duzo- mój lekarz
          powiedział że przy opuchliznach dobrze jest wypić ok 3 litrów wody dziennie-
          wypróbowałam - pomaga ( chociaż też wydawało mi sie to dziwne). No i jak
          najczęściej ruszac nogami i rękami- i podnosić je do góry - ja ćwiczę jogę dla
          kobiet w ciązy - wszystkie pozycje z ngami do góry działają dobrze. W każdym
          razie jest to coś z czym mozna sobie poradzićsmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka