Dodaj do ulubionych

Orgazm w ciąży

26.06.05, 13:27
Dziewczyny, mam problem.
Ciąża zagrożona od samego początku, zakaz robienia wielu rzeczy m.in.
współżycia. Organizm dzięki Bogu się zablokował, mąż też, więc jakoś leci. No
ale orgazmy pojawiają sie we śnie - budzą mnie często nad ranem. Zaczęłam się
więc zastanawiać czy taka wstrzemięźliwośc ma sens skoro i tak mam orgazmy,
czy nie lepiej by było mieć je z mężem (oczywiście pzry pieszczotach a nie
współżyciu). Lekarz powiedział na początku: Nie wolno współżyć, więc co z
tymi orgazmami?
Jak to jest u was?
Obserwuj wątek
    • anetta75 Re: Orgazm w ciąży 26.06.05, 15:31
      zapytaj lekarzasmile miałam zakaz wspołżycia i nie wiedzieliśmy z m. co przez to
      rozumieć. poszliśmy więc na następną wizytę razem i lekarz odpowiedzial na
      pytania m. Tak więc w moim przypadku był to zakaz penetracji, lekarz nie miał
      nic przeciwko moim orgazmom,pieszczotom i seksowi oralnemu. Ponoć pogląd, iż
      orgazm może wywołać przedwczesne skurcze jest nieaktualny. Dodam, że zakaz
      obowiązywał od 23 tc, teraz jestem na finiszu - 38 tc. i obyło się bez
      problemów. Każdy przypadek może być inny więc najlepiej będzie dopytać się
      swojego lekarza.
      Byłam b. zadowolona, że nie muszę całkiem rezygnować z seksu, który w ciąży
      sprawia mi dużo przyjemności.
      pozdrawiam,A.
      • annam21 Re: Orgazm w ciąży 26.06.05, 17:07
        ja mam podobny problem 9,3tc, nie wspolzyjemy juz od ponad miesiaca, i kiedys
        probowalismy seksu oralnego i po orgazmie bolal mnie brzuch,i zaprzestalam
        nawet tego, mezowi tez nie ulze bo mam mdlosci i wymioty,wiec-rozumiecie.We
        snie jakos tez panuje nad orgazmem-powaznie.Ale za to moj maz chodzi obrazony.
      • papamka Re: Orgazm w ciąży 27.06.05, 12:09
        Zaiste wybitny to musial byc lekarz. Od pieszczot i oralka nie dostaje sie
        orgazmu ? Tak se jedynie poliza a jdyna przyjemnosc, ze pozniej jezyki dretwieja smile
    • aliciap Re: Orgazm w ciąży 26.06.05, 19:23
      nie wiedzialam ze mozna miec orgazmy we snie , i to jeszcze takie ze cie
      budza.chyba ze to maz we snie cie dotyka ty masz orgazm i sie budzisz.
      w kazdym razie jesl chodzi o wstrzemiezliwosc to chodzi o sperme ktora zmiekcza
      szyjke i orgazmy ktore moga aktywowac akcje skurczowa no i chodzi tez o
      mechaniczna strone stosunku...jesli ciaza zagrozona
      • sylwiapiotrowska Re: Orgazm w ciąży 26.06.05, 20:40
        mozna, mozna mam identycznie ze wszystkimi szczegółami jak zaczynajaca watek,
        no ale moze jakos wytrzymamysmile (to dopiero 27tcsad lekarz mowil, ze glownie
        orgazm pobodza skorcze wiec czekamy......... pozdrawiam brzusie
    • hop_angel Re: Orgazm w ciąży 26.06.05, 21:16
      Też tak miałam prawie całą ciążę, a była ona zagrożona, czasem brzuch mnie
      pobolewał, etż rano zastanawiałam się czy jest to ok dla dziecka ale gdzieś
      przeczytałam, że przy orgaźmie wszystko jest lepiej ukrwione i dziecko jest
      lepiej dotlenione, czy top prawda nie wiem ale donosiłam, choć cały czas
      leżałam no i zero przytulanek z mężem, życzę powodzenie i nie martw się, będzie
      dobrze, pozdrawiam
    • elmika Re: Orgazm w ciąży 26.06.05, 21:34
      Droga Camino,
      U mnie było identycznie jak u Ciebie!!! Miałam zakaz współżycia (początkowo
      plamiłam - brałam Duphaston, potem miałam skurcze i brałam Fenoterol), ale im
      dłużej było od ostatniego razu, tym częściej miałam erotyczne sny zakończone
      orgazmem!!! Zdarzały się kilka razy w tygodniu. Doszliśmy więc (z mężem) do
      wniosku, że będziemy współżyć 1x w tygodniu, tak króciutko - po tym skończyły
      się sny, a i szyjka nie ucierpiała. W efekcie: jestem teraz w 37tyg i szyjka
      nie jest skrócona, nie ma rozwarcia, a my z mężem zadowoleni smile)))))))))))
      Moc pozdrowień, Elmika
    • aliciap Re: Orgazm w ciąży 26.06.05, 21:55
      tak swoja droga to fajnie wam z tym orgazmem .....naprawde myslalam ze to
      niemozliwe ,a jak mozliwe to super
      • annam21 Re: Orgazm w ciąży 26.06.05, 22:08
        no maz tez mi zazdrosci,ale ostatni to sie go pytalam czy z tego "celibatu" to
        mnie przypadkiem wnocy nie molestowal.hihi! pozdrawima!
    • camina Re: Orgazm w ciąży 27.06.05, 10:09
      Dzięki dziewczyny

Poczekam (choć to trudne) jednak do wizyty u lekazra i zapytam, bo boję się
      sama zaryzykować. U mnie ciąża zagrożona głównie pzrez pzredwczesne skurcze,
      więc te orgazmy chyba dobrze nie posłużą mojemu brzuchowi. No ale i tak są
      pzrecież i tak...
      Wstydzę się trochę ,ale co tam - jeszcze pzrecież ok. 10 tyg.
      Pozdrawiam
    • kapcius Re: Orgazm w ciąży 27.06.05, 12:41
      u mnie jest tak ze też niestety mamy zakaz współżycia...prawie od początku ciąży i do końca...aby to sprostować spytaliśmy sie czy to też sie tyczy orgazmów..i niestety też bo to moze wywołac skurcze..sad kilka razy też miałam orgazmy przez sen..smile).. natomiast teraz jakoś im dłuzej jestem w ciąży tym moja ochota na sex maleje..sad(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka