Dodaj do ulubionych

w jaki sposób dbacie o skórę ?

28.06.05, 07:20
Witajcie Kochanesmile mam pytanie do doświadczonych ciążówek - w jaki sposób
chronicie piersi i brzuch przed rozstępami? Kiedy zaczełyście używać kremów i
jaki jest efekt? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 08:39
      Uzywalam kremu johnsona od 4 miesiaca, ale byl malo wydany i drozszy, wiec
      przerzucilam sie na gerbera - stosowalam do konca ciazy na piersi i brzuch
      conajmniej rano i wieczorem. Efekt: zero rozstepow, a brzuch mialam plaski
      bezposrednio po porodzie. Oczywiscie nie byl super jedrny tylko nieco
      zmaltretowany, ale nie wisial mi zaden flak, a skora wrocila do formy po kilku
      miesiacach. W kazdym razie moglam i moge bez zenady chdzic w biodrowkach.
      Chociaz mysle, ze duzy wplyw ma tez stan brzucha przed ciaza (ja cwiczylam).
      Radze tez kupic sobie porzadny biustonosz usztywniany gabka, na fiszbinach,
      grubych ramiaczkach. Piersi w ciazy sa wieksze, ciezsze i po co maja zwisac smile
    • girka9 Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 09:05
      Witam.
      Ja już jestem po porodzie 10,5 miesiąca, a o skórę dbałam w bardzo łatwy
      sposób.Codziennie do kąpieli dodawałam oliwki bambino moja skóra była dzięki
      temu zawsze mocno natłuszczona i dzięki temu nie mam żadnych rozstępów.Spróbuj
      na mnie podziałało.Powodzenia.
      • mala.ela Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 09:29
        też słyszałam o stosowaniu oliwki (jestem uczulona na różne różniste kremy -
        m.in. na rozstepy) ale niestety na mnie nie działa- rozstępy mam takie że aż
        głowa boli sad
        Ale chyba mam po prostu też podatną na to skórę - roztępy na piersiach pojawiły
        mi się juz w okresie dojrzewania.
    • gloria2 Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 10:24
      A czy któraś z was nosiła po porodzie taki elastyczny pas obciskający?
      Czy to wogóle działa? Czy jest w miarę wygodne? Czy taki sposób jest polecany
      przez osoby po porodzie?
      • oda100 Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 12:36
        ja zamierzam nosic, bo mi siostra przywiozla z Wloch, tam jest taka moda, ze
        parwie zaraz po porodzie zabezpiecza sie miesnie brzucha i nosi sie ten pas
        praktycznie caly czas. Brzuch mojej siostry po cesarce wyglada bardzo ladnie.
        Zatem moze pomoglo.
        Uwazam. ze ladny brzuch po porodzie to kwestia skory, miesni, genow, po czesci
        tylko kremow. Ja sie smarowalam czasem oliwka w sprayu za 10 zlotych, czesciej
        zapominalam. Mam ogromny balon, 20 kg do przodu i to bez jednej kreseczki. Aha
        nigdy mnie brzuch nie swedzial.
        Z kremow na biust musialam zrezygnowac, byly za tluste i skora nie oddychala i
        byla podrazniona, mialam ciagle jakies uczulenia.
        • magdulka26 Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 12:42
          Ja zawsze dbałam o skórę i o jej nawilżanie.Teraz w ciązy uzywam Gerbera 2x
          dziennie,robię peeling raz w tygodniu ,masuję się szorstką rękawicą.Moja skóra
          jest bardzo ładnie nawilzona i gładka.Kończę 32 tc i nie mam rozstępów.Mnie tez
          brzuch nie swędzi.
      • black.lady Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 13:28

Pas obciskający???

Nigdy w życiu. Stosując pas obciskający powodujesz unieruchomienie mięśni
        brzucha, które wiotczeją po okresie długiego unieruchomienia. Mięśnie brzucha,
        aby wrócić do swojej pierwotnej formy, powinny pracować. Niekoniecznie od razu
        należy poddawać je ćwiczeniom, ale w normalnym przebiegu dnia mięśnie powinny
        pracować aby się wzmocnić. Brzuch utrzymuje się na mięśniach, na zwiotczałych
        nigdy nie będzie jędrny i płaski.
        • gloria2 Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 15:23
          Ale tu nie chodzi o mięśnie, bo od samej postawy wyprostowanej mieśnie pracują.
          Pas elastyczny nie eliminuje pracy mięśni. Może to zrobić sztywny gorset
          ortopedyczny, ale też nie do końca.
          Bardziej mi chodzi o fałd skóry, który zostaje po porodzie i o to czy pas
          trzymając ją w jednym miejscu stymuluje tkankę do obkurczania.
          W końcu po operacjach plastycznych wycięcia powłok skórnych czy też po
          liposukcji stusuje się odzież mocno uciskającą, po to właśnie aby ujędrnić
          skórę a nie mięśnie.
          • gagunia Re: w jaki sposób dbacie o skórę ? 28.06.05, 15:37
            Ja nie wierze w zadne pasy itp wynalazki. Tak jak pisal ktos wyzej - wszystko
            zalezy od stanu miesni przed ciaza i cwiczen po. Ja zanim zaszlam w ciaze w
            miare regularnie chodzlam na fitness, wczesniej dluzszy czas na silownie. Nie
            mialam jakiegos super brzucha, ale byl plaski i w niezlej formie. Mysle, ze
            dzieki temu wlasnie uniknelam zwisow po porodzie. Kremy ujedrniaja i nawilzaja
            skore, a miesnie tu zupelnie inna sprawa.
            Po porodzie nie cwiczylam specjalnie. Natomiast kiedy po karmienu trzymalam
            dziecko na ramieniu bujalam sie w tyl i przod - to naprawde niezle cwiczenie na
            brzuch. POniewaz to byl tez najlepszy sposob na usypianie mojego dziecka przez
            pierwszy rok zycia, to pieklam 2 pieczenie na 1 ogniu wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka