kajka112 11.07.05, 13:31 Mam pytanie jestem w 11 tygodniu i czy mogę lezec i kąpać się w jacuzzi??Czy są jakieś przeciwwskazania??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sisi55 Re: jacuzzi 11.07.05, 19:34 Sama jestem ciekawa. Dodam tylko, że jakiś czas temu kupi.łam swojej mamie takie urządzenie elektryczne do hydromasażu stóp. Myślałam, że sama z niego skorzystam. Niestety w insrtukcji obsługi napisano, że kobiety w ciąży nie powinny. A dlaczego??? Nie wiem. A to chodziło tylko o stopy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanka17 Re: jacuzzi 11.07.05, 19:43 nie wiem jak typowe jacuzzi ale miałam hydromasaż wkładany do wanny i wiem że nie można z niego korzystac w ciazy - gdyż może spowodować skurcze macicy i poronienie, dopiero gdy ciąża jest donoszona można (38 tydzień) Lepiej nie ryzykuj Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: jacuzzi 11.07.05, 22:33 Z tego co wiem nie ma przeciwwskazań jeżeli temp w jacuzzi jest poniżej 35 st celcjusza- powyżej może powodować rozwarcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanka17 Re: jacuzzi 12.07.05, 08:41 Wiesz, to chyba chodzi nie tylko o temp. wody ale też o masaże, które mogą wywołać poród, ale spytaj jeszcze specjalistę, tak przynajmniej było u mnie w instrukcji i mój mąż, który zna się na tym również tak twierdził, ponieważ w materiałach reklamowych było to w ten sposób wyjaśnione, ale szczegółów nie pamiętam bo to było kilka lat temu, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: jacuzzi 12.07.05, 08:48 Powtarzam za Brzozowską z forum eksperckiego- niedawno któraś z dziewczyn zadawała jej to pytanie. Ja osobiście łaże na jaccuzi i jest git. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś