Dodaj do ulubionych

morfologia

13.07.05, 15:44
na morfologie ogolna trzeba isc naczczo? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: morfologia 13.07.05, 15:46
      na badanie rozszezone tak,na podstawową nie
      • zitke Re: morfologia 13.07.05, 15:59
        dziekuje smile
      • beata118 Re: morfologia 14.07.05, 07:00
        Co rozumiesz przez rozszeżoną morfologię która trzeba zrobić na czczo ?! Bo ja
        pracuję w tym fachu 10 lat i o czymś takim nie słyszałam. A tak na prawdę to
        dobrze iść na każde badanie na czczo oczywiście wcześniej ustalone ponieważ
        zjedzony posiłek może dać lipemiczną surowicę co z kolei wpływa na wyniki. Co
        innego jak trzeba coś zrobić natychmiast w szpitalu tam zawsze nastepnego dnia
        można badanie powtórzyć i zweryfikować wyniki.
    • panda20031 Re: morfologia 13.07.05, 21:56
      Po posiłku wzrastają głównie białe ciałka, reszta parametrów jest wiarygodna i
      niezależna od jedzenia. Ja chodzę na czczo bo i tak mam dużo białych ciałek ( w
      ciąży 14-15 tys.), więc wolę juz ich dodatkowo nie podnosić smile No i glukoza też
      na czczo!
    • pimpusia77 Re: morfologia 13.07.05, 22:00
      Akurat dzisiaj byłam na pobieraniu krwi smile Poszłam na czczo na wszelki wypadek, ale nie byłam pewna.
      Zapytałam pielęgniarkę, która mi pobierała krew i ona powiedziła, że bezwzględnie na czczo. Jest tylko
      kilka badań (tarczyca, WR, grupa krwi i coś tam jeszcze) na które można przyjść po jedzeniu, ale ma
      morfologię koniecznie na czczo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka