Dodaj do ulubionych

zdrowa dzidzia

20.07.05, 18:00
Mamusie czy wy też macie ciągłe obawy o zdrowie swoich maluszków i te ciągłe
wątpliwości czy wszystko będzie ok,czy będzie silne i zdrowe,czy wszystko
pójdzie pomyślnie.Mnie te myśli ciągle nachodzą szczególnie teraz jak już się
zbliża koniec bo jestem w 36tc.Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • blasiek Re: zdrowa dzidzia 20.07.05, 22:17
      Witam serdecznie.
      To naturalne, że się martwisz i dużo o tym myślisz, ja też tak miałam. I nawet zapewnienia ginekologa, że wszystko jest w porządku mnie nie przekonywały. Dopiero jak ujrzałam mojego stworka na oczy i usłyszałam, że jest ok, to przestałam o tym myśleć smile)) Taka już nasz babska uroda smile)) Nic się nie martw, na pewno jest wszystko super - dzidzia zdrowa i śliczna, czego Ci z całego serca życzę.
      Pozdrawiamy serdecznie
      Blanka i Lilka
      • diablica26 Re: zdrowa dzidzia 21.07.05, 14:23
        Witam,ja to mam dopiero fobie na punkcie dzidzi.jestem prawie w 13tc i od 3
        miesięcy tylko 2 razy sie kochałam z mym facetem,jest bardzo szlachetny i wcale
        nie nalega choć wiem że jest mu ciężko.Za każdym razem jak mnie jakis ból chwyci
        zaraz pcham łapki do majtek i patrze czy czasami nie plamię.....To jest moje
        pierwsze dziecko wyczekiwane przez 6 lat,więc moje obawy sa duże,ale zdaje sobie
        sprawe że i tak nie ochronie się...co ma byc to będzie-wiadomo mysli się
        pozytywnie.Radze nie zamartwiac się bo to tylko dzidzi zaszkodzi a my zwariujemy
        zanim urodzimy...Pozdrawiam
        lilypie.com
    • isia_50 Re: zdrowa dzidzia 21.07.05, 00:25
      Pewnie, że obawy są i nawet tłumaczenie samej sobie, że dlaczego miałoby być
      źle niewiele pomaga. Jak dowiedziałam się, że grozi mi poród przedwczesny
      przestudiowałam podręcznik dotyczący patologii u wcześniaków... Patologię ciąży
      zaliczyłam w pierwszej ciąży... Powtarzam sobie, że musi być dobrze i pozostaje
      czekanie.
      Iza
      34 tc
    • hanka45 Re: zdrowa dzidzia 21.07.05, 08:07

U mnie dopiero 16 tc. I każdego dnia drże, czy wszystko z Maluchem ok. To chyba
      naturalne. Niedługo zobaczysz swoje Maleństwo, ciesz się tymsmile) Na pewno bęzie
      wszystko w jak najlepszym porządku!
      lilypie.com/days/060101/4/0/1/+10[/img][/link][/center]
    • marianka.m Re: zdrowa dzidzia 21.07.05, 08:28
      Ja się nie martwię (jutra mam termin porodu smile ). Uspokoił mnie fakt, że
      robiłam USG u świetnego specjalisty. Oczywiście, że mogą mnie zaskoczyć
      niespodzianki, które są nie do wykrycia na USG, ale to mnie nie przeraża. Wiem,
      że za moment będę miała w ramionach swoje ukochane dziecko i choćby nie wiem,
      co się okazało, damy radę.

Pomyśl pozytywnie - ile spośród osób z Twojego grona (rodziny) ma chore dzieci?
      Znakomita więszość maluchów przychodzi na świat zdrowa, nie ma potrzeby się
      zadręczać. Głowa do góry, szkoda marnować ostatnich tygodni
      naszego "błogosławionego stanu" na smutki!!! smile

Pozdrowienia,
      Ania
    • fruzik Re: zdrowa dzidzia 21.07.05, 11:20
      Tez jestem w 36, miałam takie obawy na początku ciąży, teraz wiem, że wszystko
      co mogłam, to dla dziecka już zrobiłam, ani razu nie chorowałam, dobrze się
      odżywiałam, prawie cały czas na zwolnieniu, przetrwałam te tyg. bez zbytniego
      wysiłku i nerwów. Mam przekonanie, że malutka jest zdrowa (mocno i duzo sie
      rusza) i czekam na nią z niecierpliwością.
      pozdr,
    • olga50 Re: zdrowa dzidzia 21.07.05, 12:26
      Mnie te mysli trapiły do momentu gdy zobaczyłam swoja dzidzie na brzuchu i
      lekarz powiedział do mnie ze ma 10pkt i wszystko jest ok.
      • anienia3 Re: zdrowa dzidzia 21.07.05, 21:11
        Dzięki dziewczyny za dobre słowa.Staram się myśleć pozytywnie i w głębi wiem że
        wszystko jest ok,dzidzia się rusza badania ok,postaram sie mysleć już do końca
        pozytywnie.Dzięki wielkie,pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka