ana822 Re: brak karty ciazy 23.07.05, 20:59 do czego jest potrzebne i w jakim momencie karta ciazy? jestem w 32 tygodniu ciazy. ciaze prowadzeprywatnie i niegdy lekarz nie zalozyl mi karty ciazy. regularnie przed kazda wizyta mialam wykonywana morfologie, badanie moczu, a w trakcie wizyt u lekarza dodatkowo mierzone cisnienie i wazenie. wszystkie te wyniki sa jak najbardziej uporzadkowane i zawsze w pogotowiu natomiast nie mam samej karty. czy ten dokument bedzie bardzo niezbedny w szpitalu, czy jest to niedopilnowanie lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: brak karty ciazy 23.07.05, 21:01 w moim szpitalu wymagaja karty ciazy( a oprocz tego jest lista kilku badan, ktore przed porodem trzeba zrobic: morfologia, hbs, ush po 36 tc, mocz, nie pamietam co jeszcze....acha! wyniki wr i grupy krwi.).... malo tego domagal sie tez jej kopii zus. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: brak karty ciazy 23.07.05, 21:09 Nigdy nie wiadomo kiedy cos sie wydarzy. W karte ciazy wisywane sa wszystkie wyniki badan, waga w poszczegolnych tygodniach ciazy, stan szyjki, wyniki usg itp rzeczy. Karta jest w szpitalu potzrebna, bo lekarz czy polozna nie musza wertowac dziesiatek karteluszkow tylko maja wszystko przejrzyscie opisane na jednej karcie. Ja dostalam od lekarza taka plastikowa okladke i nosilam karte ciazy zawsze przy sobie. Aha i tez cala ciaze chodzilam do lekarza prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszyna75 Re: brak karty ciazy 23.07.05, 21:12 wszystkie te wyniki powinny być wpisywane do karty ciąży. W szpitalach jest ona wymagana. Upomnij sie koniecznie o nią. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Re: brak karty ciazy 23.07.05, 21:44 To dość dziwne. Poproś lekarza o tą kartę i niech ją uzupełni.W razie co to w szpitalu pierwsze co to proszą o kartę ciąży,bo tam są wszystkie najważniejsze inf. Odpowiedz Link Zgłoś