24.07.05, 10:00
Od wczoraj wieczor boli mnie glowa, posmarowalam sobie skronie amolem i
poszlam spac, jednak obudzilam sie i musialam wziasc apap, teraz tylko ćmi
popijam kawe (rozpuszczalna+mleko).
Co lepiej meczyc sie z bolem glowy czy wziasc apap, oba wyjscia sa niedobre
wiem. Jakie sposoby domowe sa na zmiejszenie bolu ???

ASIA 4t4d (aby nie zapeszyc)
Obserwuj wątek
    • pimpusia77 Re: BOL glowy 24.07.05, 10:48
      Moja lekarka kategorycznie zabroniła mi jakichkolwiek leków do drugiego trymestru. A i teraz kiedy
      jestem w drugim trymestrze również leków nie biorę.
      Ludzie są po prostu przyzwyczajeni i uzależnieni od tych wszystkich Apapów i Ibupromów i innych
      świństw. A to wcale nie jest zdrowe! Takie leki powinno się ograniczać a nie łykać jak cukiereczki- tak
      twierdzi moja lekarka.
      W pierwszym trymestrze głowa bolała mnie CODZIENNIE. Zaczynała rano ćmić a wieczorem był to ból
      nie do zniesienia. Robiłam okłady na kark i czoło raz zimne, raz gorące, ale nie pomagały. Okazało się,
      że mam za wysokie ciśnienie. Zawsze miałam bardzo niskie, a teraz w ciąxy mam 120/60 i jest to dla
      mnie za dużo. Lekarka mi powiedziała, że najlepsze dla kobiety w ciąxy jest 100/50. Zanim zacznisz
      popijać kawę zmierz sobie ciśnienie (ciśnieniomierz można kupić w aptekach i niektórych
      supermarketach). Jeśli masz większe niż 110/60 to nie pij lepiej kawy. Te bóle trzeba przetrwać
      podobnie jak wymioty. W drugim trymestrze przeszły. Boli mnie sporadycznie.
      • asiulka1976 Re: BOL glowy 24.07.05, 11:01
        Dzieki. Do gina ide w czwartek wiec dowiem sie wszystkiego w pierwszej ciazy
        tez glowa mnie bolała, chyba duzo spacerow trzeba ;o) i wypoczynku to przejdzie
        sama, oklady tez w 1-szej ciazy robilam ale nie pomagaly :o(
        • mokopi Re: BOL glowy 24.07.05, 12:05
          A jaki masz poziom cukru w organiźmie? U mnie jak cukier spada momentalnie zaczyna mnie dosyć mocno boleć głowa. Tak było także wczoraj. Pomogła kawa rozpuszczalna (nesca 3 w 1) oraz dwa ciastka. Wiem że mam niski cukier bo w tym tygodniu miałam badania. Po zjedzeniu dużego banana i wypiciu słodkiego napoju (wstyd mi się przyznawać) oraz 50 g glukozy, na czczo 66, po godzinie 90. Ciśnienie mam w normie.
      • kingaolsz Re: BOL glowy 24.07.05, 12:59
        Zmien lekarke , mowie Ci.
        Jesli ona uwaza, ze cisnienie 110/60 to za duzo, to juz o niej nie najlepiej
        swiadczy, bo to prawie idealne cisnienie ( no moze moglo by byc 120/70).

Co do lekow, to paracetamol jest lekiem wszedzie uznanym za bezpieczny i lepiej
        wizac go niz sie meczyc. Ibupfofen jest za to bardzo niebezpieczny dla
        ciezarnych i nie powinna go wrzucac do jednego worka z paracetamolem!

Te bóle
        > trzeba przetrwać
        > podobnie jak wymioty.

no, a pozniej bron Boze znieczulenie do porodu, to tez TRZEBA przejsc bez
        zadnej pomocy.. uffff.. nie popadajmy w paranoje.

Pozdr
        Kinga
    • asia9946 Re: BOL glowy 24.07.05, 12:11
      ja mialam okropne bole glowy,bolala mnie nawet cala szyja i szczeki, zawzielam
      sie i przez cala ciaze nie wzielam ani jednego srodka przeciwbolowego, w sumie
      glowa przeszla tak w 6 miesiacu
      pozdrawiam J.
    • wanesa83 Re: BOL glowy 24.07.05, 12:12
      hej asiula!!!

bardzo wspolczuje bolu glowy, wiem cos o tym bo sama to przechodzilam i
      przechodze do dzisiaj!!!
      pierwszy trymestr byl najgorszy sad dzien w dzien bolala mnie glowa!!
      nic mi sie nie chcialo robic w dodatku wymioty itd
      moja ginia pozwolila mi brac tylko paracetamol(gora 3 tabletki dziennie)ale
      ograniczac sie w 1 trymestrze bo 1 trymestr jest najgorszy i stosowac migrenol
      do samrowania glowy!!!troche pomaga bo znieczula!!!

w 2 trymetrze bole nie byly takie intesywne, a w 3 sa sporadyczne
      obecnie jestem w 40 tygodniu ciazy (dalo sie przezyc,ale cos okropnego)

pozdroweinia i duzo zdrowia!!!
      • asiulka1976 Re: BOL glowy 24.07.05, 12:17
        czyli to objaw ciazy hiihii
        jak tak ma byc przez 1-szy trymest to zwariuje :o( łokropnosc :o(
        zabieram meza na spacer idziemy pochodzic po plazy moze chlodny morki wiaterek
        mi pomoze? posmarowalam skronie amolem troche przeszla ale ćmi nadal.
        • annam21 Migrena 24.07.05, 13:21
          jestem jakos w trakcie 14 tc,od 3 dni moja glowa boli.Wymiotuje jak jeszcze
          nigdy,leki od lekarza na wymioty nie pomagaja.W koncu zaczelam sie
          zastanawiac,ale dopiero po 3 dniach,czy to nie migrena.Tez wzielam apap choc
          normalnie nie bralam wczesniej tabletek i bol przechodzil,teraz mimo apapu nie
          przeszedl.>Wymiotuje po3-4 razy dziennie,zawroty glowy,jakies piszczenie,jak
          sie schylam to bol sie nasila,no i od ostrego swiatla,od halasu tez sie nasila
          wszystko wskazuje na migrene, a na to niestety apap nie pomoze.Z lekazem dzis
          sie nie skontaktuje,kolezanka ktora dostaly migren w ciazy powiedziala ze gdy
          glowa peka juz nie dowytrzymania,dzwonic po pogotowie lub jechac do
          szpitala,ona ma roczna coreczke i sama wzywalay pogotowie chyba z 5 razy w
          ciazy,bo na migrene dopiero w szpitalu moga podac cos dozylnie cisnienie mam ok
          100/60.dla mnie dobre bo jestem niskocisnieniowcem, wiem juz ze nie moge jesc
          czekolady,serow zoltych i czerwone wino-bo to wywoluje migreny(lub
          nasila),jesli w nocy bede miala tak silny bol jak poprzedniej jade do
          szpitala,bo juz poprostu nie moge,4 noc nie spalam normalnie,schudlam w 4 dni
          kilo,czuje sie fatalnie.ale podobno to wszystko nasilaja hormony . pozdrawiam
          • luna333 Re: Migrena 24.07.05, 13:26
            ja miałam koszmarne migreny przez pierwszy trymestr a i w drugim mi się
            zdarzało - wyłam z bólu ale pomagało mi właśnie pójście na spacer i
            pooddychanie świeżym powietrzem. Żadnych prochów nie brałam.
            Trzymam za Was kciuki smile pozdrawiam`y smile
            • annam21 Re: Migrena 24.07.05, 13:29
              i mialam ja rowniez taka nadzieje, wczoraj maz mnie wyciagnol do tesciowej na
              wies, wylam ze zlosci, na dworzu czulam sie jeszcze gorzej,ale nie jestem pewna
              czy to moje humory nie bylysmile, ja boje sie nawet z domu wyjsc tak czesto kurcze
              jest mi niedobrzesad
              • bee1979 Re: Migrena 27.07.05, 10:42
                jestem w 7tc, migreny przed ciążą miałam srednio raz na miesiąc teraz zadarzaja
                mi się duzo częściej,ból niedowytrzymania!!!, kiedys brałam silne leki typu
                imigram teraz musze zadowolic sie paracetamolem, dzis po nieprzespanej nocy,
                nad ranem wzięłam 2 apapy, chciałam sie obejść bez ale nie dałam rady, zreszta
                te 2 tabletki przyniąsą chyba więcej dobrego niz jak bedę nieprzytomna i
                smiertelnie zmęczona całonocnym bólem i mdłościami.
                A MIAŁO BYĆ TAK PIEKNIE...wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka