rakastan 25.07.05, 08:24 Nie chcę odwołań na strony z przykładami co tu zrobić żeby urodzić szybciej. Chcę konkretne potwierdzone przypadki. Skuteczne. Już nie daję rady, wszystko mnie boli i ledwo chodzę. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 08:26 rakastan napisała: > Nie chcę odwołań na strony z przykładami co tu zrobić żeby urodzić szybciej. > Chcę konkretne potwierdzone przypadki. Skuteczne. Już nie daję rady, wszystko > mnie boli i ledwo chodzę. > > Ewa nie ma takich. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 08:56 Nie stety nie ma czegos takiego jak cudowne przyspieszenieJa jestm zmeczona strasznie ale wiem ze musze to prztrwać Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 09:22 Ja łapię doły od tygodnia - termin mam na tą środę. Mam okropne bóle przepowiadające, które trwają ciągle i to wiele godzin, po czym przechodzi. Próbowałam i seksu i ścierania kurzy wysoko i chodzenia po schodach i długioch spacerów, ale cóż - dzidzia się zaparła i nie chce wyjść. Do tego maja gina poszła na urlop i nie wiem co robić. Wczoraj mi nerwy puściły i ryczałam jak głupia. Nie jesteś sama z tymi dołkami, wiem, że to żadna pociecha, ale niektórych spraw sioę nie przeskoczy. Pozdrawiam wszystkie oczekujące porodu Odpowiedz Link Zgłoś
rakastan Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 09:35 Mój ginekolog też jest na urlopie, może to przez to mam takiego doła. Ostatnio jakieś 5 dni temu z rana źle się czułam. Śniadanie ledwo zjadłam, po czym je zwymiotowałam, lekkie rozwolnienie, brzuch mnie bolał przez cały dzień raz mniej raz mocniej. Na dodatek dziecko około 20.00 zaczęło się tak rzucać, że myślałam że rozwali mi brzuch i krocze (straszne kłucia). Trwało to jakieś 2 godziny. W ciągu dnia wypiłam sobie 2 smecty. Na drugi dzień jak ręką odjął. Za dwa dni znowu wieczorem pojawiły się kłucia, tylko nieco lżejsze. Ile jeszcze to potrwa? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 11:07 DOBRE PYTANIE ILE TO JESZCZE POTRWA. Mamy bardzo podobne objawy - też mam od tygodnia i cisza. W tamten poniedziałek miałam też cały dzień bóle i biegunkę, a wieczorem dziecko też było strasznie niespokojne. Ale następnego dnia wszystko przeszło. To takie chyba objawy przedporodowe, tylko pytanie...kiedy ten poród? Odpowiedz Link Zgłoś
agakapalka Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 09:37 A wiec nie jestem sama... Ja co prawda mam jeszcze 3 tyg do terminu, ale też czasem mam juz dosyc. Wydaje mi się, że chodzę w ciaży "od zawsze" Jeszcze tydzień muszę brać fenoterol, a potem... zobaczymy, czy należę do tych, które rodzą natychmiast po odstawieniu go, czy też czekają do 42 tyg Mam tylko nadzieje, że dizidza nie zechce wyjść 26 i 27 lipca, bo wtedy mój maż wyjeżdża i co ja bez niego zrobię? Pozdrawiam wszystkie NIE-MOGĄCE-DOCZEKAĆ-ROZWIĄZANIA Aga i Zuzia(?) 37 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 11:16 No to nie jestescie same mi zostało jeszcze 19 dni do końcaBoli mnie krzyz i strasznie miednica i takie od czasu do czasu kłucieMoja córcia jak sie rusza to mie to strasznie boliNa do datek moja gn tak samo jest na urlopie a lekarz od USG do pietnastego sierpnia jest na urlopie .A termin mam na 11 sierpnia i do tego hormony mi szaleja i becze bez powodu.Moja lekarz nagadłam i jak dotrwam do 36 tc to bedzie cud i co jest cud bo jestm juz 37/38 tc,i pewno sie z moja gin zobacze po porodzie.Mało trgo mój maż wyjeżdza 28 i ja sam i modle sie aby nasze dzieciatko poczekało na TateO i w skrócie to wyglada tak a i jeszcze jedno od 2 miesiecy mam rozwarcie na 1.5 i nic sie nied zieje.Ale mysle ze wybiore sie do szpitala na KTG jutro aby sprawdzic czy wszystko gra Pozdrawiam Gabi Odpowiedz Link Zgłoś
kamea78 Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 11:23 Ja też chcę - niech to sie stanie w tym tygodniu!!! W czwartek zaczyna się 40 tc, nie jest ciężko, ale skurcze mnie trochę dobijają. Już mi się wydaje, że należy jechać, nagle cisza. Młoda właśnie kopie. Albo jest b. aktywna, albo niepokojąca cisza. "lilypie.com/days/050803/4/25/0/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
gosia307 Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 13:07 swietnie was rozumiem ja tez mam juz dosc,to juz 39tc na ktg wszystko ok mala poprostu szaleje,pan dr twierdzi ze jeszcze pare dni to potrwa.tylko ile w niedziele mam urodzinki fajnie by bylo dostac taki prezencik.zobaczymy w czwartek ide do gina,obiecal ze powie juz dokladniej ile jeszcze do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
kazza_ona Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 13:20 Ech..mam to samo powinnam juz na dniach rodzić a tu nic tyle że mam skurcze raz silniejsze raz słabsze.Wczoraj sie rozryczałam z nerwów bo juz mam dosyć tego wszystkiego. Nie moge juz patrzec w lusterko chce sie wkoncu wziasc za siebie po porodzie a tu ... i do tego pokłóciłam sie z mężem i sie nie odzywamy do siebie..Ogólnie beznadziejna sytuacja Odpowiedz Link Zgłoś
leysa A ja wam zazdroszczę! 25.07.05, 13:25 Ja wam zazdroszczę tych wszystkich skurczy! Mam termin na piątek i jeszcze nic się nie dzieje. Żadnego bólu. NIc. Czuję się świetnie i właśnie to mnie niepokoi, bo chciałabym urodzić najpóźniej w terminie, a tak - jak nie ma żadnych oznak, to boję się, że sobie jeszcze poczekam Odpowiedz Link Zgłoś
aga.79 Re: A ja wam zazdroszczę! 25.07.05, 13:34 Leysa to naprawdę nie ma reguły - moja mama np.nie miała żadnych bóli, poszła do pracy i poprostu wody jej odeszły (na 3 dni przed terminem). A ja się męczę z tymi bólami i naprawdę są silne i nie wiem przez to czy jak zacznie się poród to będę wiedziała, że to poród, a nie znowu te cholerne bóle przepowiadające. Odpowiedz Link Zgłoś
rakastan Re: A ja wam zazdroszczę! 25.07.05, 13:37 Nie masz się czym martwić. Bywa tak, że tego samego dnia np. o 7.00 rano nic nie wskazuje na to, że ma się zacząć poród, a o 9.00 masz już regularne skurcze. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
leysa Re: A ja wam zazdroszczę! 25.07.05, 13:44 To mnie trochę pocieszyłyście Prawdę mówiąc wyczekuję tych skurczy jak jakiegoś objawienia. Jak mnie dwa dni temu troszkę pobolewało (jak na okres), to byłam cała szczęśliwa, ze może to jakaś oznaka przepowiadająca, ale przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda773 Re: A ja wam zazdroszczę! 25.07.05, 13:47 JA tez miałam bóle przepowoadające, a teraz cisza. Znowu nic sie nie dzieje. Oprócz tego że słabo mi sie robi to wszytsko oki. A ja tam marzyłąm że do końca lipca sie uwinę. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: A ja wam zazdroszczę! 25.07.05, 13:47 leysa to witam w klubie też mam termin na piątek i nic się nie dzieje - czasem coś tam jak na okres poboli ale słabo i nieregularnie Z OM termin na 29 lipiec z pierwszych usg na 3 sierpnia - ciekawe kiedy się urodzi choć myślę że termin z /USG wydaje się być coraz bardziej prawdopodobny. Ech to czekanie Odpowiedz Link Zgłoś
leysa luna! 25.07.05, 14:36 Ja też mam termin z usg na 3 sierpnia, a z om na 29 lipca. I też czekamy na synkaZ usg ponoć są dokładniejsze (+/- 3 dni), więc jeszcze sobie poczekamy. Ciekawe, która z nas pierwsza urodzi... Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: luna! 25.07.05, 14:39 hihihi ścigamy się ? Ja również trzymam kciuki za nasze łatwe porody i zdrowe dzieciaczki Odpowiedz Link Zgłoś
punia9 Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 14:07 Ja mam termin na 11 sierpnia, czyli już koniec 37 tyg. a już też nie mam siły. Malutka strasznie się rozpycha aż cały brzuch mnie boli i swędzi ( to okropne). Dobrze tylko że nie ma tych ogromnych upałów, no i wczoraj pojawiła się u mnie siara. Tak się cieszę, malutkie kropelki z prawej piersi ale już są. HURRA. Też mam straszne huśtawki nastrojów ale nie da się tego wszyskiego przyspieszyć. To nasze istotki miłości same zadecydują kiedy się urodzić. Ja też mam obawy, bo do 8 sierpnia u mnie remontują porodówkę, a ja termin na 11, jeżeli bym rodziła wcześniej to 30 kilometrów do innego szpitala. No ale pozostawiam to już losowi. Pozdrawiamy wszyskie oczekujące. Punia z 37,5 tyg LILIJKĄ Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Chcę już urodzić !!! 25.07.05, 14:17 Ja też już nie mogę się doczekać!!!!!!!!! Jest mi ciężko i źle, jestem zmęczona tym wszystkim. Niestety termin dopiero na 24 sierpnia (36 tc), chciałabym wcześniej urodzić, ale to chyba nie jest możliwe, bo dzidzia jeszcze jest malutka i muszę jej dać czas na podrośnięcie. Mam nadzieję, że jakoś to będzie i czas szybko zleci. Pozdrawiam wszystkie brzuchatki. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: punia9 :) 25.07.05, 14:17 Ja mam termina na 11 sierpnia to jeszcze 19 dni mamy Ale nic nigdy nie wiadomo ja juz czekam mam torbe spakowaną Pozdrawiam Gabi Odpowiedz Link Zgłoś