c.burana 28.07.05, 22:45 Witam wszystkich!!! Mam nietypowe pytanie. Czy w trakcie ciąży można farbować włosy? (6 tydzien) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka1700 Re: Nietypowe pytanie 28.07.05, 22:49 ja farbowałam mysle ze nie szkodzi to niczemu kazda kobieta w ciazy chce ladnie wyglądac Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap faktycznie nietypowe to pytanie 29.07.05, 15:37 na kazdym forum a na tym to chyba rekordowo ten temat byl poruszany, tylko jak bedziesz farbowac to lepiej zebys nie siedziala w jakims malenkim zakladziku w tych oparach . ja frabowalam od poczatku ciazy tez Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Nietypowe pytanie 28.07.05, 22:50 Pytanie bardzo typowe Poglądy są rózne, proponuję uzyć wyszukiwarki i przesledzić opinie. Moim zdaniem, wiekszosc jest na tak. Odpowiedz Link Zgłoś
reginan120 Re: Nietypowe pytanie 28.07.05, 23:57 ja nie wiem czy mam wlasciwe informacje ale z tego co wiem to jako takich przeciwskazan nie ma, jedynie to moze nie wyjsc oczekiwany kolor hehe bo hormony czy cos tam Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: Nietypowe pytanie 29.07.05, 08:49 ja tam farbowałam, farubję i będę farbować! Odpowiedz Link Zgłoś
ewuniek24 Re: Nietypowe pytanie 29.07.05, 12:46 Ja konsultowałam sie z lekarzem i fryzjerem w tej sprawie i mimo tego, że nie ma żadnych potrwierdzonych badań, jest możliwe, że trochę chemii wejdzie do organizmu, więc mimo tego, ze nie ma nic na potwierdzenie tej opinii, wszyscy odradzają farbowanie włosów w pierwszym trymestrze. Z taką samą opinią spotkałam się w gazecie dla kobiet w ciąży. Dlatego stwierdziłam, że nic się nie stanie jak poczekam aż minie 3 miesiąc i dopiero wtedy ufarbowałam włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Nietypowe pytanie 29.07.05, 12:51 z wieloma rzeczami trzeba czekać do drugiego trymestru, więc chyba z farbowaniem też. A tak a propos,moja mama, jak była w ciąży z moją siostrą włosy sobie tleniła i potem siostra urodziła się z czarnymi włosami i białym pasemkiem - wszyscy się śmieli, że to od tego tlenienia Odpowiedz Link Zgłoś
miii Re: Nietypowe pytanie 29.07.05, 14:33 myslę ze trzeba poczekac bo to jednak jakas chemia. jednym nie szkodzi innym może. nie wiesz jak to na ciebie podziała. czy to takie konieczne? a może szamponetka? Odpowiedz Link Zgłoś
magda.waw1 Re: Nietypowe pytanie 29.07.05, 15:17 Ja farbowałam równo co 4 tygodnie i czułam się z tego powodu rewelacyjnie a moja Klaudia urodziła się cała i zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś