martasas3 Re: DAFNEGIN ????? 08.08.05, 14:50 Dziewczyny może wy wiecie czy ta maść Dafnegin jest bezpieczna dla dzidzi, jestem w 15 tyg, wciskam tą maśc dosyć głeboko juz od tygodnia i dzisiaj zaczął boleć mnie w dole brzuch, zastanawiam się czy przyczyna może tkwić w tej maści? Ona ma taki aplikator, który się wkłada do środka jak tampon i wyciska krem. Już sama nie wiem może jest inaczej jak tylko sie maścią smaruje z zewnątrz a inaczej od środka . czy ona może szkodzić. Może któraś z was ja stosowoła. Czekam na odpowiedzi i dzieki. pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: DAFNEGIN ????? 08.08.05, 14:54 o ile dobrze pamiętam to ja miałam globulki dopochwowe - zapisane przez gin - i na mnie świetnie działały - wystarczyły 3 i wszystko przechodziło. Na temat maści niestety nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
justa781 Re: DAFNEGIN ????? 08.08.05, 15:00 witaj! to co stosujesz to krem o działaniu przeciwgrzybiczym. Ja osobiście stosowałam globulki Clotrimazolum + krem do smarowania dla siebie i męża. Bardzo mi pomogły i szybko się pozbyłam tego paskudztwa. Zapisał mi je mój gin, więc miałam pewność, że nie zaszkodzą dzidzi. Jeśli czujesz się źle po tym kremie to zadzwoń do swojego gina i powiedz mu o swoim problemie. Może trzeba zmienić lek? Więcej możesz się dowiedzieć na stronie: www.leki.med.pl. Kliknij na zakładkę: Leki A-Z i wpisz nazwę leku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martasas3 Re: DAFNEGIN ????? 08.08.05, 15:35 Dzięki za odpowiedzi. Dodatkowo przyjmuje jeszcze Nystatynę. Teraz przeczytałam, że nie można stosować tego kremu w ciązy, na ulotce jest napisane, że pod nadzorem lekarza, w sumie to powinna wiedzieć czy szkodzi czy nie, tak nie bardzo chcę do niej dzwonić bo zaraz mi powie że jak jestem taka mądra to mogę leczyć sie sama. Raczej zostanę Przy Nystatynie, a krem sobie odpuszczę 7 dni wystarczy. pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: DAFNEGIN ????? 08.08.05, 15:39 ale żeś namieszała Albo nystatyna albo dafnegin ale żeby naraz to w siebie ładować to przy dużo i nie wiadomo jak z interakcjami pomiędzy tymi lekami. Nystatyna sama w sobie powinna pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
martasas3 Re: DAFNEGIN ????? 09.08.05, 10:06 Dzięki. Najgorsze jest to że to nie ja sama namieszałam, jak mozna ufać lekarzom. Kurcze jeszcze ten brzuch mnie boli, ale moze to nie od tego. Nie wiem co mam robić? Czy odstawić Dafenegin? Ale z drugiej strony może mam jakąś skomplikowaną bakterię, tylko że objawy nie wsakazywały na to. Czemu ja nie jestem lekarzem???? Pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: DAFNEGIN ????? 09.08.05, 11:40 Nie jesteś lekarzem i tego się trzymaj. Dafnegin należy do kategorii B w ciąży i należy do leków jednych z najbezpiczniejszych w ciąży. Nie masz jakiejś "skomlikowanej bakterii" bo leki które przepisał Ci lekarz na to nie wskazują. Lekarz przepisał Ci leki na grzybicę i bardzo sensownie je dobrał. Możesz oczywiście odstawić Dafnergin i doczekać się znacznie bardziej zakrojonego zakażenia. Głównym lekiem jest w tej kuracji Dafnergin(!który sama sobie "odstawiłaś" bo uważasz, że jesteś mądrzejsza od lekarza)- działa na grzybicę pochwy, natomiast ponieważ często z grzybicą układu płciowego połączone jest zakażenie układu moczowego na wszelki wypadek, żeby zapobiec zaostrzeniu albo nawrotom lekarz przepisał Ci nystatynę. Właśnie- czemu nie jesteś lekarzem skoro sama sobie ustalasz terapię?Po co wogóle chodzisz do lekarza skoro wiesz lepiej?No i po objawach sama wiesz najlepiej czy jest to "skomplikowana bakteria" czy nie... Na pewno ból brzucha nie jest związany z toksycznym działaniem leku na płód. Boże! Po co niektórym lekarze????? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
martasas3 Re: DAFNEGIN ????? do amwaw 10.08.05, 09:46 Witam. Dzieki za odpowiedzieć, bardzo przydał mi się kubeł zimnej wody na głowę. Pozdrawiam marta Odpowiedz Link Zgłoś