Dodaj do ulubionych

Boze co aj mam robic?!

08.08.05, 22:41
10 lipca dostalam miesiaczki,potem 14 "bawilam sie" z chlopakiem. Chco nie
doszlo do wytrysku mysle ze na jego palcu mogly znalezc sie plemniki.15
mialam jeszcze skąpe krwawienie. 26 mialam jak co miesiąc plamienie
owulacyjne, dzis dostalam znow miesiączki. Tylko ze od tygodnia bolą mnnie
piersi (co sie nigdy nie zdarzalo).Co prawda dzis juz duzo mniej niz
wczesniej...Ale zawsze do tej pory tylko w dzien misiaczki bolal mnie brzuch,
zadnych objawowo PMS. Dzisiejsze krwawienie tez jest jakies mniej obfite w
porownaniu do poprzednich miesiecy. Myslicie ze jestem w ciązy? Boje sie jak
cholera zrobic test, chlopaka nie ma w Polsce, nie ma mi nawet kto dodac
otuchy...,Wiem, ze mądry Polak po szkodzie, teraz pluje sobie w twarz jak
mzoan byc tak glupim!Mam 17 lat...Moze jakis wplyw ma to ze od 19 do 1
sierpnia bylam nad morzem, dluga podroz to byla, zmiana klimatu, a tearz zyje
w strasznyyyym stresie?....Jakie perspektywy moze miec 17 w
ciązy....maskara...............sad(((((((((
Obserwuj wątek
    • bryzejda Re: Boze co aj mam robic?! 08.08.05, 22:51
      Ja mam od tygodnia podobne obawy. Tyle się już naczytałam w necie, że raz mi
      się wydaje, że jestem w ciąży, a raz nie. Myślę, że nie musisz się martwić.
      Całkiem prawdopodobne jest to, iż zmiana klimatu, stres pomieszały Ci w cyklu.
      Nie bój się zrobić testu to zawsze daje więcej pewności. Powodzenia.
      • niunia64 Re: Boze co aj mam robic?! 08.08.05, 23:32
        Zmiany klimatu mają istotny wpływ, diety odchudzające itp, ale po co główkowac-
        nie prosciej zrobic test za 12 zł???
    • evilll Re: Boze co aj mam robic?! 09.08.05, 04:43
      wlasnie to czytanie w necie jest najgorsze, na jednej stronie czytasz i
      wychodiz ze ejstes w ciazy, an drugiej znow nie! Najgłupsze ejdnak sa
      rozbieznosci w informacjach....trzymajcie dziewczyny za mnie kciuki! A testu
      nie zrobie bo starszliwie boje sie tego momentu ze juz pewne bedzie ze ejstem
      mama, wole sie ludzic chybasad
      • melena2 Re: Boze co aj mam robic?! 09.08.05, 04:50
        Słuchaj, nie stosuj czegoś, co psychologowie nazywają "myśleniem magicznym":
        "póki nie znam wyników, to nic mi nie jest".
        Zrób sobie ten test i wtedy zastanawiaj się co dalej. Chyba, ze wolisz się
        denerwować jeszcze przez kilka dni...
    • evilll Re: Boze co aj mam robic?! 09.08.05, 06:16
      a jak Wy oceniacie szanse ze to ciąża?
      • eps Re: Boze co aj mam robic?! 09.08.05, 07:10
        Zamiast się zadręczac zrób test. Jesli jestes w ciazy to tylko się dowiesz
        wcześniej, jeśli nie zrobisz bedziesz się niepotrzebnie głowić .Przecież jeżeli
        zaciązyłaś to czy zrobisz czy nie zrobisz testu za 9 miesięcy bedziesz miała
        wynik.
        Zycze wyniku testu jakiego sobie życzysz
      • mala.ela Re: Boze co aj mam robic?! 09.08.05, 07:54
        tu nie ma co oceniac - trzeba zrobic test i tyle.
        Jeśli wstydzisz się go kupic to jedź do innej miejscowości albo do innej części
        miasta, tam gdzie jest małe prawdopodobieństwo że ktoś cię zobaczy. Aha, no i
        zrób go RANO jak rodziców nie będzie w domu no i wyrzuc nie do kosza w domu,
        ale gdzieś na śmietnik! Jeśli jednak nie jesteś w ciaży to unikniesz pytań ze
        strony rodziców smile

Nie ma sensu zwlekac, takie krwawienia "miesiączkowe" mogą sie zdarzac w ciaży
        nawet o 4-5 miesiaca (tak nam mówiła pani na szkole rodzenia) i czasem kobiety
        dowiadują sie o ciaży jak poczuja ruchy. Tego chyba nie chcesz?
        Poza tym, przez ten stres mogą ci się nasilic objawy ciażowe (ja raz tak
        miałam), gdy w ciąży de facto nie jesteś. ZRÓB TEST
      • kwiatek1980 Re: Boze co aj mam robic?! 09.08.05, 08:04

5% ze jestes w ciazy albo moze i mniej... wink) od spermy na palcu to raczej sie
        w ciaze nie zachodzi bardzo male szanse, a btw w 4 dniu cyklu tez male szanse
        ze mialas dni plodne.. jestes mloda i naturalne ze panikujesz ze jestes w
        ciazy. Z moich doswiadczen, to tez po piewrszych zblizeniach latalam do apteki
        i kupowalam testy jak mi sie okres spoznial o 2-3 dni i tez mialam wrazenie ze
        jestem w ciazy ale to tylko nasza wyobraznia.
        • maliniaq Re: Boze co aj mam robic?! 09.08.05, 08:53
          Ech... jak by się tak łatwo w ciążę zachodziło, od spermy na palcu i to w dni
          teoretycznie niepłodne.... Ja o swoją ciążę ciążę walczyłam długich 5 lat i, o
          dziwo, wcale nie byłam bezpłodna (mąż też nie). Raczej na pewno nie jestes w
          ciąży, ale pamiętaj, ani teraz, gdy masz lat 17 ani nigdy później nie nazywaj
          ciąży "masakrą". Agnieszka.
          • tiaraa Re: Boze co aj mam robic?! 11.08.05, 11:58
            To nieprawda że tak trudno zajść w ciążę u nas to był poprostu "złoty strzał" i
            tyle. Za jakieś 3 tygodnie będzie malutki tomcio na świecie, więc nie ma reguły
            czy 5 lat czy 1 raz. To prawda że u tak młodych dziewcząt każdy stres czy jakaś
            inna sytuacja wywołuje opróźnienie@, ale i tak uważam że sprawa najważniejsza
            to zrobić test. A co ciąży nazywanej masakrą to malinaq ma rację nie mów tak
            nigdy bo 1.możesz kiedyś żałować 2.Nie wiesz jak cudownie jest czuć tę małą
            fasolkę jak się przeciąga czy ma czkawkę, i tak naprawdę nie ma znaczenia czy
            masz 17, 25 czy 30
            • nan78 Re: Boze co aj mam robic?! 11.08.05, 12:14
              Słonko, skoro jesteś na tyle dorosła, żeby sie "bawić" z chłopakiem to nie
              rozumiem czemu jestes na tyle niedorosła, żeby zachować się jak człowiek, iść
              do apteki i zrobić test. Odwlekanie tego przecież niczemu nie służy. Zachowaj
              się jak dorosła kobieta i bądź konsekwentna.
              Osobiście sądzę, że nie jesteś w ciąży a takie "chowanie głowy w piasek" uważam
              za ogromną niedojrzałość. Życzę na przyszłość więcej rozwagi, odpowiednich
              zabezpieczeń no i radości z seksu bo to przecież bardzo fajna sprawa. Jeśli
              będziesz się zachowywała bardziej odpowiedzialnie to nie bedzie potem problemów
              i wątpliwości a pozostanie sama radocha. A teraz szoruj do apteki po teścik.
              Pozdrawiam
    • paulajal Re: Boze co aj mam robic?! 09.08.05, 10:42
      A moze by tak test ciążowy zrobic??? jakim cudem obce "wirtualne osoby" miałyby
      stwierdzic czy jesteś w ciąży czy nie? Jeśli naprawde chcesz to wiedzieć, zrób
      test.
    • gonia28b Re: Boze co aj mam robic?! 16.08.05, 11:33
      Dziewczyno! Po co się tak zadręczać?! Zrób sobie ten test ciążowy. Jeśli jesteś
      w ciąży to tego faktu w żaden sposób nie zmienisz, tylko po prostu już będziesz
      wiedziała na pewno. A może się okaże, że to fałszywy alarm, bo wynik będzie
      negatywny. Nie bój się tego. Faktów nie zmienisz - albo jesteś w ciąży albo nie.
      Nie wiem czy masz jakiś kontakt ze swoim chłopakiem, ale jeżeli okaże się, że
      wynik jest pozytywny nie wahaj się mu o tym powiedzieć. Jeśli Cie kocha
      naprawdę i jest odpowiedzialnym człowiekiem, bądź spokojna. Rodzice też z
      czasem przywykną do tej myśli. Nie mogą tak przecież zostawić samej ze
      swoim "problemem". Nie martw się. Głowa do góry. I ZRÓB TEN TEST - bo nie ma
      sensu się tak dręczyć w niepewności.
      Pozdrawiam. Pa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka