Dodaj do ulubionych

ból pod lewym żebrem

11.08.05, 22:37
Jestem w 30 tc, od dwóch dni bardzo boli mnie coś pod lewym żebrem, nie
wiecie co to może być???
pozdr
Obserwuj wątek
    • alaskarzewska Re: ból pod lewym żebrem 11.08.05, 22:40
      nie mam pojęcia ale mam nadzieję że dzidzia nie wsadziła Ci nóżki między żebra.
      Bo to ponoć niebezpieczne. Mnie czasami coś kuje jak leżę na lewym boku.
    • linka555 Re: ból pod lewym żebrem 11.08.05, 22:48
      Prawdopodobnie Twój Dzidziuś uciska na jakiś nerw i stąd ból. W poprzedniej
      ciąży w 35 tyg. córcia tak mi się ułożyła, że nie mogłam oddychac, a bolało,
      jakbym miała złamane żebro, tak, że prawie w to uwiezyłam. Tylko, że wszystko
      działo się w nocy, więc to mało prawdopodobne. ; ))
      Na pewno Dzidzia jeszcze się przemieści i przestanie Cie kłuc po żebrach. No
      chyba, żeby bol utrzymywał sie kilka dni, to wtedy lepiej idz do lekarza albo
      przynajmniej zadzwoń. Pozdrawiam, linka
      • edyssia_k Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 00:34
        Ja miałam to samo i wiem dokładnie co to znaczy w łóżku obrócić się nie mogłam
        a leżenie na tym boku było nie do pomyślenia, ale pocieszę cię, że ten ból
        będzie trwał kilka dni i wszystko będzie ok. Pozdrawiamy:
        Edyta i 5-cio miesięczny Michaś
        • kamilka_sit Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 09:43
          U mnie ból pojawił się gdzieś w tym samym okresie, co u ciebie i trwał (nie
          chcę cię martwić) aż do porodu. Ja na początku też się wystraszyłam, nie
          wiedziałam czy to ból żebra czy serca. Na lewym boku nie umiałam w ogóle się
          położyć, a pod koniec ciąży to nawet czasami czułam, jak leżałam na placach. Po
          porodzie cały ból minął, jak ręką odjął.
          Trzymaj się!
          • nela12 Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 09:47
            hejsmileod paru dni mam to samo!(33tc)dzis nawet czulam jak lezalam pod prawym-z
            tym ze nie trwa to caly czas bez przerwy-mimo to bol dosc silnysad-pozdrawiam
    • otaota Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 09:51
      jak leżałam w szpitalu w 27 tc miała to samo jedna z pacjentek okazało się że
      ciągle leży na tym samym boku i ma jakiś ucisk.Lekarz zalecił odwrócenie sie na
      drugi bok i pomogło.Może spróbujesz.
      Nasza Dzidzia:
      www.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;31/st/20050924/dt/6/k/72ba/preg.png
    • ania818 Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 11:01
      Ja zaczelam miewac takie bole juz ok.26 tyg.,pierwsze pod prawym zebrem,pomagalo
      mi lezenie(ale przeciez z tego powodu nie bedziesz ciagle lezec).Moja gin
      powiedziala mi ze to dlatego bo dzidza jest jeszcze obrocona glowka do gory,a ok
      30 tyg.doszedl bol pod drugim zebrem.Termin porodu mam na srode 17.08.,dzidza
      jest juz glowka na dole a nadal mnie uciska.Nic na to nie poradzimy,jedynie tak
      jak wspominalam wczesniej-w wolnych chwilach lezakuj.
    • magda2610 Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 12:42
      Ja jestem w 35 tyg. i też miewam takie bóle gdzieś od 4 tygodni. Pomaga
      leżenie. Niestety wczoraj doszedł do tego ból pleców (także z lewej strony).
      Pocieszam się, że to już niedługo.

Pozdrawiam
    • mamapiotra Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 17:12
      Mnie też bolało i znajomą też. Po prostu wszystko włącznie z dzidzią musi ci się gdzieś zmieścić. Potem jak brzuch opada to na jakiś czas przestaje.
      • sia10sia Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 18:39
        dzieki za odpowiedzi!!! dziś jest jakby lepiej... faktycznie to chyba dzidzia
        tak się rozpycha smile
    • limes1 Re: ból pod lewym żebrem 12.08.05, 19:16
      Mój ból w okolicy mostka w 36 t.c. okazał się początkiem uszkodzenia wątroby
      wskutek zatrucia ciązowego i zakończył się cesarką w trybie alarmowym. Na Twoim
      miejscu na wszelki wypadek pojechałabym na izbę. Przebadają Cię i najwyżej
      odeślą. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka