eps 23.08.05, 15:10 wiem ze sie powtarzam i przepraszam za to. jak jutro pojde na USG i wszystko bedzie dobrze to zobacze serduszko? Panicznie boje sie braku zarodka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:13 Powinnaś juz zobaczyc serduszko ,to już poczatek 8 tc zyczę miłych wrażen. Ja widziałam w 6 tc serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:17 Witam około 22 dnia pojawiają się pierwsze skurcze włókien mięśnia sercowego. Natomiast w 5-6 tyg. serduszko powiększa się już na tyle że powstaje małe uwypuklenie.Tworzą się w nim 4 jamy. Domyślam się że obawiasz się - chyba każda z Nas to przechodziła. Bądź dobrej myśli Trzymam kciuki. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:17 zalezy kiedy byla owulacja. na moj gust powinnas juz zobaczyc cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:20 cykle miałam 28 dniowe. Owulacje miałam miedzy 14-16 dc. Tak wiec jest to minimum 38 dnień faktycznej ciaży. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:22 moim zdaniem zobaczysz serduszko. kazda ciaza moze sie inaczej rozwijac.... ale jestem dobrej mysli. ja bylam na usg w 7tc i 5 dniu i bobas mial 13 mm i serce pikalo az milo zycze rownie udanych widokow zabierz chusteczki, poryczysz sie ze szczescia Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:25 dziewczyny a jak to jest z mezem? chciałaby żeby tez zobaczył ale nie wiem czy jak wejdę to najpierw spytac lekarza czy moze maż wejsc, czy tez od razu ładowac sie z meżem. Przyznam że ta druga sytuacja wydaje mi sie niezręczna. Wolałabym jakby wszedł w trakcie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:26 moj lekarz nie robi klopotu z obecnoscia meza. lazil ze mna od poczatku nausg. jedynie na pierwszej wizycie nie mogl byc bo dyzurowal, ale wlazla kolezanka Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:44 ja także nie miałam żadnych problemów z obecnością męża. Po prosty śmiałym kokiem szedł za mną a lekrz nigdy nic nie powiedział. Myślę że lekarzowi to nie przeszkadza. Jeszcze raz powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: serduszko w 7,3 tc 23.08.05, 15:42 U nas było tak,po zbadaniu mnie na fotelu przeszłam na kozetkę a gin zawołał męża cudowne uczucie,zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś