justynek13 24.08.05, 09:14 zrobilam wczoraj test ! jestem w ciazy! ide zaraz do lekarza czy mozna juz cos zobaczyc oprocz badan biochemicznych cos co potwierdzi ze jestem w ciazy? mysle ze malenstwo ma 2-3 tygodnie gora Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatek-21 Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 24.08.05, 09:33 lekaz wykryje ciąże już w 5 tygodnu więc narazie nie masz co iść na usg boi i tak nic nie zobaczysz jedynie zrób bete Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 24.08.05, 09:36 tak beta moze byc, ginek stwierdzi ciaze ale to wszystko, nie powie gdzie ona sie znajduje ani czy sie dobrze zagniezdzila- to potwierdza usg a pecherzyk zobaczysz w 5tc serduszko po 6tc Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 24.08.05, 09:46 Ja bym nawet nie robiła bety, po co? Dodatkowy stres i kaska. Jak bardzo chcesz, możesz za 5-7 dni powtórzyć test i poczekać spokojnie do 5-7 tygodnia na wizytę u gina. Do tego czasu bierz folik 1 tabl/dz już od dzisiaj. I spokojnie, nie stresuj się, ciąża jak ma być, to będzie bez żadnych badań bety. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 24.08.05, 09:52 dokladnie. adna beta nie powie jaka bedzie ciaza. moze sobie nawet super przyrastac a w pewnym momencie klapa... przechodzilam przez to. moze tez przyrost byc kiepski, lekarz postawi kreske a potem rodzi sie dziecko. ja bym poczekala. Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 byłam - 6 tydz 24.08.05, 12:50 z terminu miesiaczki wyliczyla ze 6 tydzien ciazy oczywiscie fasolka ma tylko 2-3 tyg jesli dobrze to wszystko rozumiem poszlam bo mi si eluteina konczyla i musialam recepcte wziac tak czy siak.. wyniki bety bede miala wieczorem nastepna wizyta za 4 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 24.08.05, 10:20 Poczekaj spokojnie, szkoda czasu na wizytę u lekarza. Powinno się pójść ok. 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki. Nie ma sensu też robić bety, JEDEN wynik nic Ci nie powie. Ja w ogóle nie miałam jej robionej podczas ciąży, ani raz. Odpowiedz Link Zgłoś
kmalina Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 24.08.05, 10:50 najlepiej poczekać jeszcze trochę. dbaj juz o siebie, bierz koniecznie kwas foliowy jak nie brałas przed i to wszystko. Jeszcze za wcześnie i lekarz po badaniu powie, że jak gdyby ciąża ale trzeba sprawdzic na usg, a na USg sam pęchęrzyk może być i potem będziesz musiała iśc znowu za 2 tyg żeby sprawdzić czy jest zarodek i czy bije serduszko. Wiem że chcesz aby lekarz potwiedził, ale on i tak tego nie zrobi, bo za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
poranna-kawa Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 25.08.05, 11:26 Justynek Kochana ... wielkie gratulacje. Nie wiem czy mnie pamiętasz z innego forum , ale ja doskonale pamiętam Twoje starania ) Bardzo się cieszę 0 Czy możesz mi poświęcić chwilkę i napisac jakie miałaś pierwsze objawy ? Czy już je miałaś ? na innym forum napisałaś o mdłościach i bieganiu do toalety ... Napiszesz mi co więcej ... Pozdrawiam serdecznie Dbaj o soebie i o maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 objawy a raczej ich brak 25.08.05, 11:46 poranna-kawa napisała: > Justynek Kochana ... wielkie gratulacje. Nie wiem czy mnie pamiętasz z innego > forum , ale ja doskonale pamiętam Twoje starania ) pewnie ze pamietam!!!!!! > Czy możesz mi poświęcić chwilkę i napisac jakie miałaś pierwsze objawy ? Czy > już je miałaś ? narazie zuplenie nic tzn boli mnie dół brzucha tak jak na @ piersi wogole nie bolaly bopiero dzis sutki zaczely mdli mnie ale dziwnie jakos chyba raczej po luteinie to jest i nie rano tylko raczej w poludnie i popoludniu apetyt mniejszy boli mnie zołądek ale to naprawde nie wiem czy to objaw ciazy czy emocji pryszcze np na dekoldzie - nigdy nie mialam wzdety brzuchol normalnie jakby mnie ktos napompowal- to mnie sklonilo zeby test powtorzyc!!!! buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: objawy a raczej ich brak 25.08.05, 14:00 mnie tez na poczatku pobolewal zoladek, culam jakbym miala w nim kamien wazacy 5 kg generalnie najeczestrzymi pierwszymi objawami sa te od strony ukladu pokarmowego ( np. zminy laknienia). Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: objawy a raczej ich brak 25.08.05, 14:01 pimpek_sadelko napisała: > mnie tez na poczatku pobolewal zoladek, culam jakbym miala w nim kamien wazacy > 5 kg no mnie normalnie boli kluje sciska myslalam ze to moze po czyms typu pomidor ze skora winogrona, ale to juz 3 dzien Odpowiedz Link Zgłoś
tretus Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 25.08.05, 11:34 Hej! Jestem teraz w 29tc i powiem Ci coa ważnego. Jeśli się starasz i masz zrobiony test to ... absolutnie nie spiesz się z wizytą u gina, z własnego doświadczenia wiem, że tak wczesną ciążę lekarze traktują nieco inaczej niż my, tzn. tak naprawde trochę olewaja sprawę i efekt będzie taki, że pełna nadziei pójdziesz i co usłyszysz??? Zgłosi się Pani za dwa trzy tygodnie! Spokojnie zadbaj o siebie i cierpliwie poczekaj. Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poranna-kawa Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 25.08.05, 13:30 Jak pisałam poprzednio jeszcze się łudziłam ... bo nudności mnie męczą od 3 dni i brzuch pobolewa ... Jednak teraz już wiem , że znowu nic z tego @ przyszła godzinę temu ( Odpowiedz Link Zgłoś
justynek13 Re: ginekolog jaa ciaze moze potwierdzic 25.08.05, 13:57 poranna-kawa napisała: > Jak pisałam poprzednio jeszcze się łudziłam ... wiem jak to jest kocahna co moge ci poradzic to tylko spokoj naprawde wiem ze to jakis koszmar jak wszytscy mowia o luzowaniu ja nie potrafilam sie wyluzowac chodzilam wsiekla na zasadzie mam to w dupie nie zajde to trudno nie bede miala dzieci i juz bylam zla nie wyluzowana moze lepiej zloscic sie niz smucic przesyłam fluidki i glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś