Dodaj do ulubionych

termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!!

24.08.05, 10:11
chcialam sie dowiedziec ile przytylyscie i jak sie czujecie smile
Obserwuj wątek
    • kuncwotek Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 10:16
      Witam ja mam termin na 29 września. Przytyłam już 14 kg. Musze sie pochwalić że
      ogólnie to całą ciażę czuję się dobrze wink Naturalni miewam jakieś lekkie
      dolegliwości np. zgaga! ( pierwszy raz jej doświadczyłam ), ból pleców i nóg no
      i dziś ten nagły bół żoądkasad
      Już mi jest coraz ciężej bo dzidzia robi się coraz cięższa wink
      A Ty jak się czujesz?
      • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 10:37
        hehe super ja tez mam termin na 29 wrzesien przytylam juz 15 kg sporo troszke smile
        całąciąże sie czuje dobrze zadnych mdlosci zadnych bóli nic kompletnie nieraz
        to sie zastanawiam czy ja naprawde jestem w ciazy smile pozdrawiam
        • lirio Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 10:42
          Ja mam termin na 27 września i 14.5 kg do przodu.
          Jestem z Wrocławia i pozdrawiam
          • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 10:44
            hehe to tylko 2 dni wczesniej pozdrawiam
        • kuncwotek Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 10:43
          Świetnie! Mój mąż i wszyscy do okoła śmieją sie ze mnie, że jestem stworzona do
          rodenia dzieci smile Może mają rację. Tak straaaaasznie się ciesze że będę
          mamusią! Oby tak do końca wytrzymać co? Pozdrawiam bardzo bardzo serdecznie!
          • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 10:45
            no oby do konca ale sie troszke boje porodu nie wiem czemu ale jakos tak smile
        • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.09.05, 10:30
          juz bym chciała urodzić smile czujemy sie dobrze tylko nam sie juz nudzi smile
          pozdrowionka dla przyszłych mam smile
      • tosia.ru Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.05, 16:35
        ja mam termin na 23 wrzesnia przytylam 15 kg i czuje sie fatalnie!!!! bolą mnie
        biodra, boli mnie miednica (między nogami jakby ktoś klin wstawił i rozpychał)-
        nie moge chodzic, puchną mi nogi, ledwie sie przewracam z boku na bok - na
        wznak tracę oddech, męczy mnie zgaga i mam już dosć. Mój Synek wg ostatniego
        usg bedzie ważyc 3800 i juz leży nisko w miednicy, co nie zmienia faktu, że
        kopie i rozpycha sie strasznie i jest małym despotą, ale kocham go strasznie.
        Podpowiedzcie jak ułatwic sobie najbliższy miesiąc zycia?!
    • pimpek_sadelko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 10:47
      7 kg na plus. czuje sie swietnie, tylko brakuje mi cierpliwoscismile
      wczoraj opadl mi brzuchsmile
      • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 10:52
        tylko 7 kg wow niezle smile
        • kuncwotek Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 11:04
          ja z kolei nie boję się pododu w sensie że mnie będzie boleć tylko boję sie
          strasznie o dzidzię. Tyle sie naczytałam o komplikacjach, niedotlenieniu że
          strasznie mnie to martwisad Ja mogę wyć z bólu ale niech maluszek będzie
          zdrowy!!!
        • pimpek_sadelko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 11:06
          meszkasloneczko napisała:

> tylko 7 kg wow niezle smile

spoko, wczoraj zjechal mi brzuch, nie mam ucisku na zoladek i dzis tylko jem...
          zatem pewnie dobije 10big_grin
          • magda2610 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 11:09
            Ja mam termin na 02.09 i mam 14 na plusie, ale głównie wszystko poszło w
            brzuszek. Nie mogę się już doczekać rozwiązania, bo już nie mam siły. Ostatnio
            dokuczają mi hemoroidy. Koszmar.
            • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 11:10
              hmmmmmmmmm ale czym sie objawiają bo moze tez mam
              • magda2610 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 11:21
                Jak zacznie cię coś boleć w pupci, to sprawdź czy nie ma jakiejś "kulki". U
                mnie się pojawiła już jakiś czas temu, ale nie bolała. Zgłaszałam to swojej gin
                to powiedziała, że to tylko powiększona śluzówka - mnie się wydawało, że to
                hemoroidy, bo sporo na ten temat przeczytałam, no ale skoro mówi, że to nie to
                co myślę to nie! Ostatnio w sobotę i niedzielę nie mogłam siedzieć, leżeć -
                SPAĆ i byłam u niej wczoraj i jej mówię, a ona na to: oooo, zrobiły nam się
                hemoroidy!!! Wcześniej ich nie było!! Cóż za brak kompetencji - myślałam, że ją
                uduszę. Kupiłam w aptece czopki i nawet ich nie zażyłam, ale narzaie mniej boli.
                • miimiimii Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 11:34
                  termin na 28wrzesień, 8,5 kg do przodu, 93 cm w brzuszku.
                  jak się czujemy..? dobrzesmile duuuużo śpię i staram sie nie narzekać na zgagę.
                  trochę mi tylko smutno, kiedy oglądam w sklepach tyyyyyle fajniastych
                  ubranek..ale one nie są dla dziewczyn w ciaży..sad ale kiedy wracam do domu,
                  oglądam zdjęcia sprzed ciąży, kiedy byłam taaaka szczuplutka.. miałam
                  płaściutki brzuch..smile i wtedy robi mi się lepiej, już niedługo znów będę tak
                  wyglądaćsmile)
                  • jim100 24 wrzesien 24.08.05, 11:49
                    ja mam termin na 24 wrzesnia
                    przytyłam ok. 11 kg
                    mam juz 4 letniego syneczka
                    teraz mamy córeczkę w brzuchu
                    tą ciąże znoszę o wiele gorzej niż pierwszą - jestem bardziej zmęczona (ale
                    moze to wynika z tego, ze jest synek do opieki)
                    pozdrawiam
                    Monika
        • mikrivigla Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 22:39
          no nie wiem czy tak wow. ostatnio mój lekarz mi powiedzial że przyrost wagi
          poniżej 8-9 kg to przegięcie. Płyny, krew, lożysko, piersi, dziecko - to
          wszystko razem waży sporo więc jak na wadze przybywa tak mało to znaczy że
          dziewczyna stosowała b. rygorystyczną dietę w ciaży. A to niekoniecznie musi
          być OK, ocywiscie nie znaczy to żeby sie obżerać smile
          Mikrivigla 11,5 na plusie 37,5 tc
      • ryska123 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 13:34
        zazdroszczę Ci tego opadnięcia, mnie odszedł czop a brzuch ani drgnie, czekam i
        czekam ale Mieszkańcowi chyba za dobrze w kawalerce którą targam wszędzie ze
        sobą smile
        37 tc i 12kg+
    • martusia251 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 11:54
      Ja mam termin na 26 sierpnia ale jak nic nie bedzie to umówiona jestem na 5
      wrzesnie na wywołanie. Przytyłam 14 kg i dodam że nie mam juz siły ale coż
      została tylko końcówka
    • matkab Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 13:09
      Termin mam na 26 a z USG na 15!? Przytyłam 17kg ,brzuch mam olbrzymi ,stopy jak
      zawodnik sumo,bolą plecy itd.Ale jest SUPER, bo 6 miesięcy leżałam a teraz sobie
      spaceruję i nawet czasem coś ugotuję! Pozdrawiam wszystkie jesienne mamusie!
    • daniellasimonne Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 13:19
      Ja rodziłam rok temu we wrzesniu. Przytyłam 16 kilo i czułam sie troche za
      ciezka. Ale karmiłam piersia i odzyskałam dawna figure. Daniella
      • pyska1 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 13:34
        HEJ!Ja mam termin na 15 września i jak na razie 13.5 kg do przodu.
        Jestem ze Szczecina. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie!!!!
        • ala77a Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 13:40
          Cześć, ja też jestem ze Szczecina, termin an 25 września i jak narazie 12 kg
          przytyłam, czuję sie dobrze, chociaz czasami mam skórcze, no i brzuszek robi
          sie twardy przy chodzeniu i jak Mała sie wierci, ale ogólnie b. dobrze.
          Pozdrawiam
          • ququ4 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 14:03
            witamsmile
            termin mam na 07.09 -przytyłam 7kg. wiec zero opuchlizny, bolesnego kregosłupa
            i zgagi też(lekkie jedzonko-dieta)ale mały tak mi daje czadu,ze z bolu nieraz
            płaczesad((brzuch opada powoli...
        • maja98 Re: Hej ja tez mam termin na 15 24.08.05, 21:01
          wczoraj bylam u gina i stwierdzil ze bejbulka bedzie jeszcze w tym miesiacu.15
          kg na plusie wiec troche mi juz ciezko wiec sie ciesze ze dzidzia bedzie troche
          wczesniejsmile)
    • melena2 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 14:14
      Przytyłam 11 kg, czuję się całkiem-całkiem (odpukać) zero zgagi, za to bezsenne
      noce i niepokój za dnia "czy wszsytko gotowe i zapięte na ostatni guzik? bo w
      razie co.."
      Rodzę 5-tego września, mam planowane cc. Pozdrawiam smile
      • uleska Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 14:38
        Ja mam termin na 4 września, jak do tej pory przytyłam 20kg, i chyba waga mi
        teraz stanęła w miejscu. Poza tym czuje się świetnie, dzis troszkę mi stopy
        spuchły ale to pewnie dlatego, że siedzę cały czas w pracy.
        • miimiimii Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 14:47
          o qrcze.. jeszcze pracujesz..?
          ja ostatni raz byłam w biurze ze cztery już tygodnie temusad miałąm silne
          skurcze co 4,5 mnuty i nie mogłam już pracować..sad
      • matkab Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 14:51
        O właśnie -bezsenne noce! Jak sobie radzicie , bo ja co rano ciesze się ,że już
        RANO i można wstać.
        • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 15:09
          ja sie budze tylko kolo 3 nad ranemale chyba tylko ze wzgledu na pojście do
          łazienki smile)))) i wracam i zasypiam
          • kuncwotek Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 15:15
            jeżeli chodzi o sen to już dużo lepiej, bo wcześniej nie mogłam znaleźć
            pozycji. Teraz przed zaśnieciem trochę się wiercę - co denerwuje mojego
            męża wink - ale usypiam w miarę szybko. Męczy mnie tylko to częste wstawanie na
            siusiu ( 2-3 razy )!
            • monismonis Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 15:23
              Witam! Ja mam termin na 20 wrzesnia z Usg, a z OM na 22 wrzesnia. Przytyłam juz
              około 25 kilo więć jak narazie najwiecej z was wszystkich sad Brzuch mam
              olbrzymi wszyscy mnie sie pytaja czy beda bliźniaki smile ale ja wiem że bedzie
              jedno bo na usg chodze co miesiac i jest tylko jedno moje sliczne maleństwo smile
              Nocki zaczyna mieć coraz bardziej nie przespane. Siku wstaje od poczatku ciazy
              około 4,5 razy w nocy tylko wczesniej odrazu zasypiałam, a od tego tygodnia nie
              moge juz zasnąć. Ogólnie czuje sie dobrze! Juz nie długo do końca dziewczynki !
              Pozdrawiam!
            • matkab Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 15:24
              staram się spać na boku,ale jak się ułożę to akurat czas do łazienki,wracam
              -znowu się układam i tak do rana.Czy to trening przed nockami z dzidzią?
            • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 11:47
              cos cie nie widac na forum smile))) mam nadzieje ze wszystko w porządku smile))
              pozdrowionka papa
    • sylwiapiotrowska Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 16:01
      Ja tez na wrzesien z om na 30 z USG na 23, ale jutro ide na ostatnie USG to
      zobaczymy czy sie dziewczyna spieszy smile.
      Jestm z Lublina, a od kilku miesiecy siedze w Warszawie. Mialam troszke
      problemow, ale to juz za nami i tylko czekac na porod. Chce rodzic na Zelaznej,
      ktoras z dziewczyn tez tam i w podobnym terminie?
      Na plusie to kolo 16 kg wiec nie tak malo, ale pewnie dzidzia duzasmile
      Pozdrawiam i podtrzymujcie ten watek bo na wrzesniowym malo sie dzieje.
      • aniapatryk Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 16:41
        Przytyłam 15 kg, czuje sie ciężko. termin na 13 wrzesien a z USG -1 wrzesien
    • monika9710 Re: 17 wrzesień 24.08.05, 16:49
      hej! ja mam na +19, czuje sie dobrze tylko stopy puchną, brzuszek mam duuży i
      już ciężki, jeszcze pracuję, ale ogólnie jest ok.
    • desty2001 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 16:56
      Ja mam termin na 29 września, jestem z Legnicy.Przytyłam 10 kg, w pasie mam
      110.Dzięki Bogu wszystko poszło w brzuch, tata sie ze mnie śmieje że mam dupcię
      dalej jak dwa ząbki czosnkusmilesmilesmileBuziaczki dla Was i maleństw
      Kasia i Amelcia-Wiercipiętek
      • luiza1pop Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 20:52
        Witam, termin na 3 wrzesnia a na plusie 18 kilo, buusad Ale coz czego sie nie
        robi dla dzidzismile Generalnie czuje sie nie najgorzej, na szczescie nie puchne,
        ale pobilam za to dzisiaj rekord w chodzeniu do kibelka przez nocke- 6 razy.
        Nastepnie po powrocie do sypialni musialam sie zastanawiac na ktorym boku
        spalam ostatnio (zeby na nim sie nie polozyc bo nie dosc ze boli to jeszcze
        sztywnieje) i na koniec jak juz doszlam ze na lewym, kladlam sie tzn. uwalalam
        i hm...owu mi sie chcialo sikusad Tak wiec sobie pochodzilamsmile Ale to juz sama
        koncowka, tylko dzidzia sie nie obnizasad No i sznurowek nie moge zawiazac bez
        pomocy mojego mezulka. Pozdrawiam goracosmile
        • hanna100 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 21:37
          witajcie,
          mam termin na 17 wg usg, a wg om na 20. przytyłam 13 kg, do nocnego biegania do
          toaletki już przywykłam. Teraz najgorzej czuję się, gdy mam wrażenie jakby
          rozsadzało mi brzuch od wewnątrz. Macie podobnie?
      • nusia791 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 07:49
        Hej ja rónież mam na 29 wrzesnia.Mój mąż juz chodzi jak na szpilkach. Wczoraj
        juz sie spakowałam bo chodził i marudizł a dziś bedzie mnie golił. To mój drugi
        poród a on tak przeżywa. Narazie przytyłam 11 kg, bo jestem na diecie dla
        kobiet z cukrzycą. Własnie dowiedzialam się miesiąc temu że cukier za wysoki i
        od tej pory dietka i ni od miesiąca nie przytyłam a raczej schudłam 1,5 kg.
        Pozdrawiam
    • xxx71 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 21:36
      Termin mam na 28 wrzesień z usg na 20. Przybyło mi 8kg, brzuch i piersi z których nieustannie się leje od 6m-ca. Ogólnie czuję się dobrze, nic mi nie puchnie, nogi w porównaniu do reszty ciała wyglądaja jak dwa patyki. Nie mogę się już doczekać, tym bardziej,że cały czas straszono mnie wcześniejszym porodem.
      • lolita27 termin na 19 wrzesnia 24.08.05, 22:55
        Witam, ja mam termin na 19 wrzesnia. Przytylasm sporo bo 26 kg czyli to ja
        jestem najbardziej lakoma z Was wszystkich - poskuda ze mnie, ale kiedy jesc
        jak nie w ciazysmile) ale wiekszosc tez poszla w brzuszek ( no dobrze troszke
        jestem okragla teraz). Puchnia mi z rana buzia i rece. Mam skoki cisnienia. A
        Sporadycznie zgage. Dzis rano mialam bole zapowiadajace (tak mysle) i wcale
        jakos po poranku nie spieszy mi sie do porodu.... bolao, a to przeciez tylko
        poczatek sad( Dzis bylam z mezem na zakupach - ciuszki dla niego- i przezywalam
        koszmar widzac normalne dzinsy i bluzeczki obcisle, nawet zwykły sweterek.....
        Planuje rodzic na Karowej - z tamtad mam lekarke - czy ktoras z Was tam
        spotkam ???
        Pozdrawiam
        • dorotka.h Re: termin na 19 wrzesnia 25.08.05, 07:57
          Hej, ja mam termin na 11.09, juz nie moge się doczekać, ale moja córcia nie ma
          zamiaru jeszcze wychodzić...szyjka jeszcze ma 2 cm i jest zamknięta na 10
          spustów, ale ponoć miękknie...choć nie wiem czy nie powiedziano mi tego na
          pocieszeniesmile)przytyłam 20 kg...
          pozdrawiam
          Dorota i Kornelia 38 tc
        • murken Re: termin na 19 wrzesnia 25.08.05, 09:19
          Mój termin z om też na 19 ! Musze koniecznie urodzić do 19 ,bo do tego dnia
          ZUS będzie płacił mi zasiłek chorobowy.Prawie pół roku siedzę na
          zwolnieniu ,ciąża była zagrożona,plamiłam czesto ze względu na nisko położone
          łożysko.Będzie cc-jeśli dotrzymam to w dniu urodzin męża - 16.Przytyłam 17 kg i
          nie jestem z tego zadowolona,ale doktorek mówi,że jestem spuchnięta i to
          woda.Mam wrażenie że mój chłopak rozerwie mi brzuch i wyjdzie przez pępek.
    • antoszki Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.05, 08:53
      Ja mam termin na 24 września. Przytyłam 10 kilo, ale czuję się strasznie
      ciężko. Ciąży nie znoszę najlepiej, najpierw leżałam przez 3 miesiące (mega
      mdłości i wymioty), a teraz bóle krzyża, pachwin, żylaki. No i jeszcze biegam
      za moją dwulatką.
      Pozdrawiam Maryna
    • asia.80 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.05, 09:26
      Witam! Ja mam termin na 4-tego września, przytyłam 17 kg, i ogólnie jest mi
      ciężko, spać nie mogę, siusiu co minutę, żylaki na nogach i wargach sromowych,
      przepuklina pachwinowa, strach przed porodem i takie tam... Pozostało mi 10 dni
      do terminu ale już chciałabym mieć to za sobą!!!
      Pozdr

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;104/st/20050904/dt/6/k/30b4/preg.png
      • matkab Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.05, 10:21
        jak wygladają te bóle zapowiadające.Pytam ,bo ja cały czas miałam bóle brzucha i
        silne skurcze więc cały czas na leżąco.A jak mam teraz odróżnić te zapowiadające?
        • lolita27 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.05, 21:48
          wiesz co mnie boli caly brzuch...
          Zaczynam gleboko oddychac, i przechodzi po jakims czasie. Dzis dowiedzialm sie
          ze moje kolezanki no-spe braly...
    • mamadawidka Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 10:01
      witam!
      Termin mam na 10 września i przytyłam 12kg. Myślę, że nieźle, bo przy pierwszej
      ciąży przybyło mi 15kg, tylko że prawdziwy apetyt dopiero mi się zaczął...
      Czuję się w miarę dobrze, ale nie moge spać po nocach sad
      pozdrówka
      • joako Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 13:20
        hej!
        Termin mam na 29.09. Tez straszono mnie przedwczesnym porodem. Przybylo mi
        prawie 16 kg. Lekarka powiedziala zeby juz nie tyc wink. Dzis mialam usg i dzidzia
        wazy 2900-a ile waza wasze dzidzie? No i jestem juz zmeczona bolem krzyza,
        serca, puchnieciem stop, dloni. W nocy tez wstaje co chwile. Ganiam za moim
        3-latkiem, wiec mam nadzieje ze po porodzie szybko zrzuce te kg.
        Pozdrawiam
        Asia
        • kuncwotek Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 17:18
          ja też mam termin na 29 smile Przytyłam 14,5 kg. a dzidzia waży ok 2400-2600. Twój
          maluszek jest nieco większysmileA skąd jesteś? Ja z Warszawy i chcę rodzić w
          szpitalu czerniakowskim.
          • gocha222v Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 21:26
            cześć!!!!
            Ja mam termin na 25 września i też planuję rodzić na Czerniakowskiej. Może się spotkamy? Pozdraiam serdecznie, gocha
          • joako Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.05, 15:08
            smile; Jestem z Gdanska, wiec sie w szpitalu nie spotkamy crying
          • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.05, 21:19
            czesc co słychac ja nie wiem ile moj dzidzius wazy sad( ale mysle ze sie dowiem
            i czuje ze duzo bo brzusio mam ogromne a tu jeszce m-c smile)) pozdrawiamy
    • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 15:52
      wrześniowe mamy łączcie się smile)))))))))))
      • gusia-81 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 16:47
        Termin mam na 19.. ale baaardzo by chciała urodzić wcześniej smile najlepiej za dwa tygodnie..

czuję się dobrze, mimo zmęczenia i skurczów, trochę puchne.. przytylam 8.5kg

Juz mam wszystko przygotowane i nie mogę się doczekać Naszej córeczki..

Pozdrawiam wrześniówki smile
        • bulbulina Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 16:58
          mam zaplanowane cc na 09 wrzesnia.przytylam 10kg i mam 107cm w pasie!!!wiecej
          niz moj tatosmilepoza zgaga i nocnym maratonem do lazienki jest ok.juz nie moge
          sie doczekac.bedzie kubus albo Ola...(w 36tyg wazylo 3100.pozdrawiam wszystkie
          wrzesniowe mamusiesmile
          • kasiaa256 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 17:59
            Witam
            termin mam na 15, ale raczej nie dotrwam. Ja też wybrałam Kubus dla chłopca i
            Ola dla córeczki.
            • bulbulina Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 18:04
              najladniejsze imionasmile
    • jagodzia24.09 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 18:13
      My rodzimy prawdopodobnie 24 września. Na tą chwilę mam 17 kg do przodu.
      Przytyłam tyle bo przed ciążą miałam lekką niedowagę. Wszystko poszło mi w
      brzuszek, troszkę w nogi. Znajomi mi mówią że powinnam zawsze w ciąży chodzic
      bo wyglądam lepiej niż przed.
      Pozdrawiam Wszystkich!!! Damy rade!!!!
      • gonia28b Trzymaj się Jagodzia!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 19:17
        big_grin No, bo ja to się aż o Ciebie martwie co to z Ciebie zostanie. Pewnie
        będziesz karmić piersią i do tego ta Twoja przemiana materii - no... na
        prawdę... nie wiem. Przyznam się, zawsze zazdrościłam Ci tej szczupłej
        sylwetki. Nie chcę myśleć co to będzie w styczniu/lutym - ja będę wyglądać jak
        kolumbryna, a z Ciebie będzie już laska. Ale myślę, że bardziej będę się
        interesować tym małym lokatorem w moim brzuchu niż swoją sylwetką. Na to
        przyjdzie czas później. W końcu damy radę!
        big_grin Pozdrawiam Ciebie i Kacperka oraz wszystkie Wrześniowe Przyszłe
        Mamusie!!!!!!
    • iw1978 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 23:06
      Termin na 10.09 z om, z usg trochę wcześniej. Ja mam na plusie 10, a synek waży już 3300. Od środy leżałam w szpitalu, bo z rana miałam regularne, częste (co 5-7 minut), choć niebolesne skurcze. Jak mi na izbie przyjęć zrobili ktg, stwierdzili, że to może być już. Po godzinie skurcze jednak ustały, a dziś wróciłam do domu. Samopoczucie niezłe, choć trochę dziwnie się czuję po tym całym zamieszaniu. No ale przy takiej częstotliwośi skurczy mogłam oczekiwać czegoś więcej wink
      • bananka2 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.08.05, 23:26
        czesc, termin mam na 20 wrzesnia...praktycznie wszystko dla dzidzi juz mam
        ..przytylam 2o kg buuuu.. nie moge spac tzn tudno mi znalezc wygodna pozycje
        .Boli mnie kregoslup , niemam na nic sily i nie moge sie juz doczekac kiedy
        przytule corcie..Bylam dzis u lekarza mala wazy 3100 kg ,rozwarcie szyiki na
        okolo 2 cm ale nic wiecej powinnam wg. lekarza urodzic w termini e napewno nie
        wczesniej.aha czy ktoras ma z was adres forum dla wrzesniowek bo sie skasowal i
        nie moge znalezc pozdrawiam
        • lolita27 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.05, 11:37
          wejdz na edziecko, potem zejdz na dol do prywatnych, rowiesnicy i masz
          wrzesnioweczki smile)
    • justunia Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.05, 10:45
      Ja mam termin na 23 wrzesień. Czuję sie od początku ciąży bardzo dobrze, nie
      miałamn mdłości ani żadnych innych dolegliwości. Przytyłam sporo, bo 17,5 kg,
      ale nie przejmuje się tym - wazne, żeby dzidzia była zdrowa. Pozdrawiam.
      • kaliaa Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.08.05, 16:18
        adres forum dla wrzesniowek:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25239
        • ariella Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.05, 11:38
          A czy wasze dzieci sa juz przekrecone? Ja mam termin na polowe wrzesnia i mlody
          caly czas jest glowa do gory. Lekarz powiedzial, ze mam 99% na cc i zebym
          zaczela sie przygotowywac.
          • kuncwotek Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.05, 14:16
            mója córeczka już się przekręciła główką w dół wink termin mam na 29.
            • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 17:24
              czesc co tam slychac????u nas ok lekarz mi powiedzial ze od 15 wrzesnia do 15
              pazdziernika moge urodzic a mialo byc na 29 wrzesnia,oczywiscie z tym 29 to
              wiedzialam ze tak nie bedzie ale az 15 pazdziernik sad(( a juz chcialabym
              przytulic moja kruszynke.Pozdrawiamy pa trzymajcie sie cieplutko smile))
              • morrwa Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 19:41
                Witam,
                ja mam termin na sobotę, ale już po ścianach chodzę. To końcowe wyczekiwanie
                jest staszne.
                Pozdrawiam
          • bulbulina Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 28.08.05, 20:56
            mam taka samą sytuacje-termin byl dokladnie na 17 a juz na 09 mam zaplanowana
            cesarke.Młode jest leniwe(po mamusi)i nie chce przyjac prawidłowej postawy.Juz
            sie pogadzilam z ta mysla.lepiej cesarke niz narazac malucha na konsekwencje
            porodu posladkowego.brrr.pozdrawiam serdecznie
    • sylwiapiotrowska Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 09:21
      No i byłam na USG pod koniec 36 tyg i Klaudia wazy 3500g !!!! no jak doczeka do
      tego 20 wrzesnia to chyba dobije do 4500g az sie doktor Makowski z niej śmiał:-
      ). Rodze na Zelaznej (mam nadzieje) ktoras jeszcze?
      • kaczuszka154 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 10:35
        Witam wrześniowe mamusie smile
        Termin na 30 wrzesnia. 12 kg do przodu. Super samopoczucie. Maleńka Maja waży
        już 2100. Rodzę na Żelaznej. Do zobaczenia smile
        • ariella Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 11:54
          Ja ide jutro na wyznaczenie terminu cc na Zelaznej. O rany, ale sie zbliza!
          • bulbulina Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.08.05, 11:55
            powodzenia Ariella!najgorsze jest to oczekiwaniesmile
            • youngeva Re: termin na 1 wrzesnia 29.08.05, 13:16
              rozczopowana, w swietnej formie, 12 kg na plusie, zadnych dolegliwosci i tylko
              nerwy mi puszczaja od tego czekania i wsluchiwania sie w swoje cialo.
              pozdr
    • pyrtek3 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.08.05, 20:48
      Witam,ja mam termin na 12.09,ale coś czuje ze wczesniej urodze,choć wolałabym w
      terminie(jeszcze mam tyle do zrobienia) Jestam z krakowa i bede rodzić w
      Zeromskim. +18kg trochę dużo ale sobie niczego nie odmawiamsmile uwielbiam jeść a
      póżniej bede musiała mieć dietę..
    • krokodylkaznadnilka Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 00:28
      test
    • krokodylkaznadnilka Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 00:30
      <a
      href="www.tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;28/st/20050706/n/Samuel/dt/6/k/281e/age.png"
      target="_blank">test</a>
      • krokodylkaznadnilka Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 31.08.05, 00:35
        Samuel
    • meszkasloneczko Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 14:27
      przyszłe mamusie co u was???? piszcie jak sie czujecie smile)) pozdrawiamy
      • asia.80 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.09.05, 16:26
        Czuję się jakbym połknęła arbuza w całości smile Dziś mam trochę wisielczy humor,
        bo mam już dosyć tego brzucha!! Chciałabym już urodzić!!!!!!!!!! a tu się chyba
        nie zanosi, bo nie mam żadnych oznak, ani skurczy ani bóli - nic poprostu nic!
        Chyba oszaleję! Poza tym chciałabym już przytulić moją kruszynkę!
        Pozdr

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;104/st/20050904/dt/6/k/30b4/preg.png
        • matkab Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 09:14
          Ratunku!!! A moja Dzidzia fiknęła koziołka i mamy pośladkowe ułożenie.No i nici
          z naturalnego porodu!!! A ja tak się boję cc.Następne USG za tydzień i do
          szpitala...
          • renii10 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 12:47
            cześć
            mam termin na 16 wrzesnia ( 2 tygodnia mi zostało) ale z was to jakieś straszne
            chudziny, my przytyłyśmy ( bedzie córeczka ) 18 kg , czujemy się swietnie .
            tydzień temu potańczyłyśmy na weselu i teraz zaczynamy odczuwać bóle krocza i
            takie tam rozciaganie, skurcze tez mam , nawet kilka dziennie i to juz od ponad
            miesiąca,
            czekamy i doczekać się nie mozemy, ale jak przyjdzie czas to będzie wszystko
            dobrze i wam tego przyszłe mamusie zyczę .
            • bulbulina Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 12:51
              ja za tydzien cesarka (niby bo na 100%to chyba nigdy nie wiadomo)a dzisiejszy
              dzien do bani
              wszystko mnie drazni i strasznie spac mi sie chce
              wrrrr
    • azja811 Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 13:05
      Ja mam termin na 25 września.Do przodu 16 kg-tydzień temu.w tym tygodniu na
      wagę jeszcze nie wchodzilam bo się boję.Prawdopodobnie czeka mnie cesarka (co
      mnie mocno przeraża) bo dzidzia jest uparta i nie chce się obrócić.Poza tym
      samą ciąze znosilam dobrze:skończylam studia i nawet popracowalam 2
      miesiące,teraz już od 2 tygodni siedzę w domu i mnie roznosi.Im bliżej terminu
      tym bardziej chcialabym go oddalić,choć nie umiem się już doczekać.Ogólnie się
      boję.
      • ariella Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 14:22
        ja mam wlasnie wyznaczona cc na 19 i brdzo sie ciesze. I niech mi sie gowniarz
        nie probuje przekrecac!!!. a wazy juz 3500.
        czy po wymiarach z usg ktoras z was potrafi oszacowac dlugosc dziecka?
        BPD 92 HC 328 AC 345 FL 76
        pozdr
        • ariella Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 15:15
          up

przewidzcie te dlugosc!!! pliss
          • mamadawidka Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 18:31
            zerknij na stronkę:
            www.maluchy.pl/ciaza_i_porod/porada.php3?dzial=12&pod=2&ppod=usg_-_znaczenie_skrótów_w_opisach&next=1
            pozdrawiam
    • kuncwotek Re: termin na wrzesien!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.09.05, 20:15
      u mnie raczej po staremu, tylko nie mogę się nadziwić, że mój brzuszek jest
      taki duży!! Z góry wydaje mi sie mały, ale jak stanę bokiem w lustrze to widzę
      dużą piłkę wink) No i od kilku dni mam bardzo wrażliwe sutki ( nawet bolą ). Też
      tak macie?? Pozdrawiam!

Ada i Zuza

--
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;126/st/20050930/dt/6/k/479a/preg.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka