patyska_d 31.08.05, 14:31 Poradzicie mi jaki krem na rozstępy dobrze działa? Wolałabym nie wydawać 100 zł na coś co zadziała tylko na moje samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: krem na rozstępy 31.08.05, 14:44 wpisz w wyszukiwarkę, to już jest chyba milionowy post na ten sam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
efi13 Re: krem na rozstępy 31.08.05, 15:23 ja uzywalam Biovergetures Biothermu od 4 m-ca. i poza malusienkim rozstepem przy samym pepku pozostale cialko wyglada rewelacyjnie. a przytylam w ciazy 18 kg i mialam brzuch ogromny! Odpowiedz Link Zgłoś
nnusia1 Re: krem na rozstępy 31.08.05, 16:09 Ja używam od 5-go miesiąca (teraz jestem w 8.) kremu GERBER (na rozstępy z kompleksem ujędrniającym)i jak na razie jestem bardzo zadowolona - nie mam rozstępów, a krem przyjemnie pachnie i szybko się wchłania. Obym nie zapeszyła...Kupiłam w aptece chyba za 24 zł Odpowiedz Link Zgłoś
lena2005 Re: krem na rozstępy 31.08.05, 17:03 Do 4 miesiąca używałam krem Fissan, ale zmieniłam go, bo fatalnie się wchłaniał i miał brzydki zapach. Zaczęłam stosować Gerber, jestem w 34tc i nie nabawiłam się do tej pory (odpukać) żadnego rozsepu na brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: krem na rozstępy 01.09.05, 09:56 Rowniezpolecam Gerbera a mam go przez polecenie od znajomej farmaceutki. Jak ktos ma sklonnosci do rozstepow to nic nie pomoze...dlatego roznice pomiedzy najdrozszymi kosmetykami wydaje na owocki, niech sobie dziecko podje!) Odpowiedz Link Zgłoś
iza805 Re: krem na rozstępy 01.09.05, 10:23 ja polecam Vichy kosztuje ale czuć różnicę na skórze próbowałam już fissana gerbera i jakiegoś na P ale vicy czuje długo na sobie skóra nie swędzi nie napina sie tak. Ten stosuje az dziennie i wystarczy innemusiałam dwa razy tak mi brzuszek rośnie a to już 32 tyg.Też szkoda mi było kaski ale się przekonałam tylko ten zapach niestety ma drażniący nieprzyjemny jak dla mnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatkaros Re: krem na rozstępy 01.09.05, 11:15 Mustela 9 miesięcy, kosztuje w aptece ok. 80 zł., ale naprawdę warto. Ja przytyłam w ciąży 19 kg i nie mam ani jednego rozstępu. Odpowiedz Link Zgłoś
bj75 Re: krem na rozstępy 01.09.05, 11:31 a o którym kremie piszesz? tym na istniejące rozstępy czy tym przeciw rozstępom? Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: krem na rozstępy 01.09.05, 11:22 Witam,a ja myślę ze to już jest tak,ze każda z nas przechodzi to indywidualnie bo ja smarowałam sie chyba wszystkim co sie da i to bardzo przestrzegałam zeby 2 razy dziennie wcierac i mam pełno roztepów...a jeszcze na dodtaek cellulitis,jest mi smutno,a przytyłam 18kg i jestem juz e terminie,najwięcej mi wyszło w 8 miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: krem na rozstępy 01.09.05, 11:26 Ja tez uzywam Mustelli (9m) i nie mam rozstepow, swoja droga nie wiem, czy wogole bym je miala bo mam maly brzuch i mama tez nie miala, ale profilaktycznie. Kolezanka (tydzien po porodzie) powiedziala, ze tez uzywala Mustelle i b. sobie chcwalila, ze zniknely jej nawet te rozstepy ktore miala przed ciaza... Odpowiedz Link Zgłoś
bj75 Re: krem na rozstępy 01.09.05, 11:32 a jakiego kremu używasz? tego na rozstępy czy przeciw rozstępom? Odpowiedz Link Zgłoś
bj75 Re: krem na rozstępy 01.09.05, 11:34 wczoraj w aptece kupiłam taki zestaw Mustela 9m dla kobiet w ciąży za 57zł jest w nim krem przeciw rozstępom i dwie próbki dla biutu i dla stóp Koleżanka mi go poleciła bo stosuje i jest zadowolona a jej znajome też stosowały i też polecały właśnie ten. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: krem na rozstępy 01.09.05, 11:39 A gdzie tak tanio sprzedaje sie ten krem? W jakiej pojemnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
bj75 Re: krem na rozstępy 01.09.05, 12:08 w Bielsku-Białej w aptece był taki zestaw promocyjny krem przeciw rozstępom o pojemności 125ml i dodatkowo dwie próbki po 10ml do biustu i stóp Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: krem na rozstępy 01.09.05, 12:09 No to moze w innych aptekach tez bedzie. Dzieki za info...rozgladne sie. Odpowiedz Link Zgłoś
marybg Re: krem na rozstępy 01.09.05, 12:39 Tylko kosmetyki Mustela!Sa drogie -krem ok.90 zl,ale starczaja na całą ciąże.Ja u żywam na rozstępy! Odpowiedz Link Zgłoś
magles28 Re: krem na rozstępy 01.09.05, 12:51 cześć ja używam kremu firmy Chicco-ta od wózków. Ma pojemność 300mln i kosztuje około 65-75zł. Całe opakowanie starczyło na 3m-ce, smarowanko 2x dziennie. Krem jest bardzo gęsty i wydajny ma lekki zapach i na razie nie mam ani jednego rozstępu a jestem w 7m-cu. zobaczymy jak będzie dalej. Krem można kupić w sklepach z dzięcięcymi akcesoriami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justa781 Re: krem na rozstępy 01.09.05, 12:59 Hejka! jestem w 25 tc. to mój drugi dzidziuś. Podczas pierwszej (przytyłam 14 kg) ciąży używałam balsamu kokosowego Yves-Rocher i nie miałam ani jednego rozstępu. Teraz jestem już trochę starsza (27 l.) więc kupiłam krem przeciw rozstępom firmy Oriflame. Ładnie pachnie, szybko się wchłania i jest dość wydajny. Kosztuje 64 zł (w promocji 45 zł), ale w moim wieku musze mieć coś dobrego. Przytyłam na razie 8 kg, liczę że ciałko pozostanie w dobrym stanie do końca ciąży. Myślę, że cały sekret tkwi w nawilżaniu, choć niewątpliwie mają też znaczenie czynniki genetyczne. Pozdrawiam. Justka Odpowiedz Link Zgłoś