Dodaj do ulubionych

żólte upławy- juz teraz zwątpiłam

21.09.05, 13:51
Od początku ciąży miałam upławy. W większości były mlecznobiałe, czasami
żółtawe.Od kilku dni są one intensywnie żółte a czasami nawet aż pomarańczowe.
nie występują non stop i nie jest ich bardzo dużo, ale wieczorem wkladka jest
brudna. 2 tygodnie temu jak byłam u lekarza powiedział żebym sie nie
przjmowała (ale nie były wtedy takie mocno żółte). Wizytę mam wyznaczoną teraz
dopiero na 06.10 - za 2 tygodnie. Lekarz jest na urlopie, w przychodni nie ma
zastępstwa. Nie wiem czy zaczać sie martwić czy co właściwie robić
Obserwuj wątek
    • grazyna_s Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 13:56
      Ja też mam takie mocno żółte... nie czerwone, nie bordo, nie różowe. Tylko
      takie żółte, a czasem pomaranczowe takie. Poszłam z tym w panice do gina, a gin
      że nic nie widzi złego żeby sie działo. Mam różnie wczoraj np. były
      przeźroczyste,a dziś są takie dziwnie żółto-pomarańczowo-niewiemjakie. 27
      września idę do gina. Nie martwię się na zapas. Nic mnie nie boli i nawet
      mdłości nie mam od początku ciąży...czuję się świetnie...mam dobry humor, mam
      nadzieję że dzidzia rośnie i też ma humor po mamie smile
      Pozdrawiam,
      Grażyna 11tc
      • eps Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 14:04
        Jesteśmy na tym samym etapie ciazy smile Fajnie
        Troche mnie uspokoilaś. W niektórych momentach to już przyglądałam sie czy one
        różowe. No właśnie dziś to one były takie nawet pomaranczowe. Mnie boli trochę
        podbrzusze ale to od początku i lekarz powiedział że norma.
        • grazyna_s Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 14:08
          Nie wiem czy lepiej się martwić czy lepiej się nie martwić...chyba lepiej
          nie... ale napewno powiem to ginowi że tak mam. Niech mnie bada smile
          Grazyna
          • eps Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 14:11
            Mam prośbe. Jak będziesz cos widziała to daj znać. Ja jeszcze dowiedziałam sie
            dziś ze moja wizyta zostanie raczej odwołana bo lekarz ma jakieś tak sympzjum.
            No i musze isć do innego prywatnie.
            • grazyna_s Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 14:17
              Pewnie że dam znać co i jak. A narazie dziś wieczorem zrobię sobie Tantum Rosa,
              które nie zaszkodzi, a może jedynie pomóc.
              Grazyna
    • baaaa Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 14:09
      Hej
      Prawie przez całą ciążę miałam żółte upławy. Jednego dnia były mleczne, drugiego
      dnia lekko pomarańczowe - generalnie codziennie trochę inne. Tez się tym
      martwiłam - lekarze zrobili mi 3 x posiew z pochwy i za kazdym razem wychodził
      prawidłowy - żadnych patogennych bakterii czy grzybów. Teraz jestem w 39
      tygodniu i stale takie są - musi być taka moja uroda smile Też mnie nic nie
      swędziało czy piekło. Pozdrawiam. B.
    • budzik11 Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 14:14
      Mnie mój lekarz powiedział, że takie sensacje są w ciąży nagminne i żeby się
      tym nie przejmować, bo wydzieliny jest więcej i to jest norma (mam takie lekko
      żółtawe i to tak intensywne, że przesiąkają przez wkładkę, muszę je często
      zmieniać). Ale mnie lekarz bada ginekologicznie i nie widzi żadnej grzybicy czy
      infekcji, więc sie tym nie denerwuję. Radziłabym ci jednak iść chociażby do
      przychodni i w rejestracji poprosić o receptę, np. na Nystatynę - bezpieczna w
      ciąży. Albo spróbuj Tantum-Rosa, może przejdzie, albo Lactovaginal, bez recepty.
      • imbirka Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 14:59
        Radziłabym ci jednak iść chociażby do
        > przychodni i w rejestracji poprosić o receptę, np. na Nystatynę - bezpieczna
        w
        > ciąży. Albo spróbuj Tantum-Rosa, może przejdzie, albo Lactovaginal, bez
        recepty
        > .
        Nystatyna to antybiotyk, zastosowanie jej bez wiedzy, czy jest infekcja, i
        jaka - grzybiczna czy bakteryjna, to najlepszty sposób na rozregulowanie
        równowagi bakteryjnej w pochwie. Jeśli upławom towarzyszą inne objawy - niemiły
        zapach, świąd, pieczenie, zaczerwienienie, to najlepiej zrobić posiew i na
        podstawie jego wyników zastosowac leczenie.
        • eps Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 21.09.05, 15:04
          chyba jednak pójde do lekarza. jutro umówie sie na wizyte i sprawdze.
          Zamiast sie martwić będę wiedziała na czym stoje. Myśle, że jak pójde do innego
          lekarza niz tego co prowadzi ciąże to nic sie nie stanie.
          • patyczek10 cześć EPS - ja też mam takie upławy 21.09.05, 15:47
            Jestem na przełomie 11/12 tc i od wczoraj moje upławy się nasiliły. Od początku
            ciąży je mam, ale wczoraj było tego sporo. Mają kolor żółty, bez zapachu.
            Tydzień temu robiłam posiew - wyszedł prawidłowy. Już dziś byłam bliska
            załamania, ale widzę że nie jestem sama. Do lekarza idę w poniedziałek 26.09. Z
            tego co pamiętam jesteś po leczeniu jakiegoś stanu zapalnego - tak jak ja. Więc
            wygląda to całkiem podobnie. Mam nadzieję, że taka nasza uroda i nie oznacza to
            nic złego dla dziecka.
            Pozdrawiam
            • grazyna_s Re: cześć EPS - ja też mam takie upławy 21.09.05, 15:53
              Ostatnio 30 sierpnia byłam u lekarza i miałam takie jakieś kolorystycznie
              dziwne upławy i lekarz powiedział że nie zagraża to dziecku i nie wie w sumie
              skąd mogą być. Może z nadżerki...w każdym razie nic nie groziło dziecku.Dowiem
              się 27 września co i jak.Może to się więzadła i macica naciągają?? Też jestem
              na przełomie 11/12 tc. Mam nadzieję że wszystko będzie u nas upławiających się
              na żółto i pomarańczowo będzie dobrze.
              Grazyna
        • budzik11 Re: żólte upławy- juz teraz zwątpiłam 22.09.05, 09:31
          Racja, ale działa miejscowo zewnętrznie, nie ma więc wpływu na cały organizm. A
          mój lekarz twierdzi, że "im czyściej w pochwie tymlepiej" smile Zawsze potem
          można brać Lactovaginal (który przywraca przecież naturalną florę bakteryjną smile
          Jednak lepiej zacząć oczywiście od czegoś mniej drastycznego, jak wspomniana
          przeze mnie Tantum rosa, albo Lactacyd...
        • kini8 Re: Ja też mam to coś...... 22.09.05, 09:42
          Musiałam brać Nystatynę i Gynalgin, teraz idę na kontrol za tydzień, zobaczymy,
          ale dalej je mam niestety....sad Może też taka moja naturaa?????
      • ankat80 Re: Budzik11 21.09.05, 16:03
        MAtko, Budzik, uspokoiłaś mnie trochęsmile))
        JA też mam jakąś żadką wydzielinę w ilościach nieprawdopodobnych;/ i już sie
        zastanawiałam, czy nie iśc wcześniej do gina, ale chyba po Twoim poście
        poczekam na umówioną wizytę....
        • eps Re: Budzik11 21.09.05, 19:08
          Własnie wróciłam od lekarza. Powiedział że nie muszę sie martwic. Macica
          rozciąga sie prawidłwo i z dzidzią też w porzadku.
          • grazyna_s Re: Budzik11 21.09.05, 22:48
            No to najważniejsze! Bardzo się ciesze i nie mogę się doczekać swojej wizyty.
            Grazyna
            • aiowa Re: Budzik11 22.09.05, 14:24
              No to ja jestem na przelomie 8/9 tydzien i mam je juz od 2 tygodni! raz sa
              bialawe raz przeroczyste a raz zolte!ostatnio tez byly pomaranczowe!tak jak wy
              ciagle musze zmieniac wkladki bo jest ich strasznie duzo! nic mnie nie pieze i
              wszystko jest dobrze! do gina ide 27.09 smilesmile mam nadzieje ze sie uspokoje i
              zobacze znow moja dzidziunie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka