kretoszczurek 22.09.05, 10:36 Jak w tem. Chodzi mi o ilość wielkość butelek i takie tam. Poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chimba Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 10:42 NIech pomyślę, rozumiem, ze sztucznym mlekiem. Na początek kupiłabym 3 butelki (ja miałam Aventu i bardzo je chwalę, używamy do dziś, synek ma 2 lata, co prawda, trzeba co jakiś czas smoczek wymienic, ale to wszystko, synek nie miał kolek, żadnych sensacji żołądkowych), 125ml, 3 butelki 250 ml, do tego szczotkę do mycia butelek i smoczków (przez pierwsze kilka miesiecy, myłam tylko wodą, a potem zalewałam wrzątkiem), tak myślę co jeszcze, kilka pieluch tetrowych jako osłona Twego ramienia - musisz trzymać dziecko w pozycji pionowej, aż mu się odbije, nieraz trochę mu się zwróci, i jak nic taka pieluch się przydaje. I to chyba wszystko - jak nie masz dużo pieniędzy to nie kupuj - nawet nie wiem jak to sie właściwie nazywa - takie wyparzacze do butelek, wystarczy garnek. Aha i jak jestem mamą podróżujące warto kupić zestaw podróżniczy np. Aventu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kretoszczurek Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 10:59 Dzięki Mam 3 te duże butelki nuka jedna mała nuka antykolkowa i jedna mała aventu. To juz nic nie kupuję i podgzrewacz odziedziczony. Garnek tez się znajdzie Mleczko kupić teraz czy po porodzie i wogóle jakie?? Myślałam o bebiko czy coś lepszego jest Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:03 Myślę, że po porodzie, mój synek pił Bebilon zwykły, jeśli dziecko nie ma alergii i wszystko jest dobrze to mleczko zwykłe, zadne AR itp. Zresztą jak Tobie wygodniej, zawsze możesz kupić małe opakowanie mleczka, nie musisz od razu kupować dużego opakowania, bo a nóż widelec okaże sie, ze danego mleka dzidzia nie będzie tolerować... Odpowiedz Link Zgłoś
tosia.ru Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:07 przede wszystkim butla... no i jej zawartość. Ja mam przygo towanych przez moja zapobiegliwa mame 5 butelek roznych kształtów i rozmiarów z canpola. Po pierwsze dlaczego nie avent? Bo do butelek aventu pasuja tylko akcesoria aventu! no i sa droższe niz canpol, co jednak ma w naszych czasach znaczenie. canpol jest uniwersalny wiec nie bedzie problemow z dopasowaniem smoczka jesli akurat trzeba bedzie kupic nowy. I tak mam tylko plastikowe butle - sa lzejsze niz szklane, mam taka smieszna krzywą na kolki, 2 po 250 ml, z dokladną podziałką, malutką 50 ml i taką dla starszego dziecka z dziurka posrodku żeby łatwiej było trzymać obiema rączkami. Każda z tych butelek jest zaopatrzona w smoczek silikonowy, ale mam na wszelki wypadek dwa opakowania smoczków kauczukowych (po 2 szt. "0" i "wolny"). Jak znam zycie, to pewnie polowa mi sie nie przyda bo zamierzam karmic cycem, ale moja mama mnie zaopatrzyla tak na wszelki wypadek bo moja siostra 10 po porodzie wyladowala w szpitku (usuneli woreczek żółciowy i pokarm stracila) a i jej corka nie chciala jesc i ja dokarmiali czym tylko sie dało! Podejrzewam ze az tyle to Ci sie nie przyda, no i nastawiaj sie na karmienie piersia, bo jak zaczniesz dawac butle to Ci się dziecie rozleniwi (przeciez ze smoka samo leci a z cyca trzeba ciagnac, a czlowiek z natury leniwy jest, nawet taki malenki) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:14 A może dziewczyna nie chce karmic piersią? MOże od razu chce butelką? Aja i tak jestem za butelkami Aventu, ale ja jestem z tych co wola miec mniej a lepsze rzeczy, a nie dużo a gorsze. Wolę jedną parę spodni za np. 200 zł, niż 5 po 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kretoszczurek Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:22 Chimba zgadzam siue z tymi spaodniami. Ja kupiłam NUka bo są wąskie a taki mam podgrzewacz. no i te nowe grube nuka są fajne. A piersia karmić nie chcę bo studiuje dziennie i nie mam takiej możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:24 Akurat canpol czy nuk czy nawet inne butelki sa również dobre jakościowo,a na dodatek tańsze.Ja też specjalnie nie przepadam za Aventem ze względów tych samych co napisała tosia,że tylko akcesoria aventu pasują inne nie,to samo tyczy się podgrzewacza.Do zwykłego nie zmieścisz butelki aventu tylko musisz kupić ich firmowy. Myślę,że to co masz to powinno wystarczyć. Aha wydaje mnie się,że nie ma małych opakowań mlek modyfikowanych.Bebika są po 350-400 gr. w opakowaniu,mleko Nestle od 350 -450 gr. Możesz kupić Bebiko Omneo-obniżonazawartość laktozy łagodzi kolki,ma właściwości prebiotyczne. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
tosia.ru Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:36 no cóż, jesli nie chce, nie może to pewnie że butla. A co się tyczy tematu "droższe-lepsze" to musze Cie zmartwić - nie zawsze tak jest. Ja zawsze patrze na jakość i praktyczność danego towaru, a dopiero potem na cenę, która tez jednak ma znaczenie. A odnośnie spodni - zapewniam Cię moje portki są dużo, dużo droższe niż Twoje, już choćby dlatego że mieszkam w jednym z najdroższych miast na świecie. I być może wcale nie lepsze jakościowo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chimba Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:41 tosia.ru napisała: > no cóż, jesli nie chce, nie może to pewnie że butla. A co się tyczy > tematu "droższe-lepsze" to musze Cie zmartwić - nie zawsze tak jest. Ja zawsze > patrze na jakość i praktyczność danego towaru, a dopiero potem na cenę, która > tez jednak ma znaczenie. > > A odnośnie spodni - zapewniam Cię moje portki są dużo, dużo droższe niż Twoje, > już choćby dlatego że mieszkam w jednym z najdroższych miast na świecie. I być > może wcale nie lepsze jakościowo. > Pozdrawiam A ja podałam tylko przykład z tymi spodniami, jako tylko przykład równie dobrze mogłam podac przykład z krzesłami. I nie powiesz mi, zę za 40 zł kupi się lepsze spodnie niż za 200... Odpowiedz Link Zgłoś
tosia.ru Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 12:06 nie sadze ze mozna kupic lepsze portki za 40 zl, chociaz zycie plata rozne figle, zeby zakonczyc ten watek, bo przeciez nie o portki a o butle chodzilo, to zycze nam wszystkim z calego serca móc miec zawsze to co najlepsze. P.S. Humor mi sie poprawił - odszedl mi wlasnie taki wielki kawal czopa, moze nawet caly, wiec moze juz wkrotce bede "razem, ale oddzielnie" z Synkiem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 12:07 no to powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina10000 Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:26 Witaj, mi wystarczyły łącznie 4:dwie duże NUKA i 2 małe do herbatek/wody. Też odradzam zakup sterylizatorów, butelki wystarczy starannie wypłukac i wyparzyć.Za to podgrzewacz często się przydaje. Polecam Bebiko omneo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 11:31 Ja nie miałam podgrzewacza tylko wode miałam ciepłą w termosie. Potem tylko szybko woda,proszek i zamieszać. Myśle że to szybsze niż podgrzewacz. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Co potrzebne gdy karmi sie butlą 22.09.05, 12:19 Mam 3 butelki. Z czego 2 uzywam, a trzecia to zapasowa. Obie są z Aventu. Mała na herbatki i wodę, a duża na mleczko. Smoczki polecam Aventu. Kupiłam innych firm i poszły wszystkie w śmieci, bo Wiki dławiła się (za szybko leciało i nie nadazała połykać, albo wcale nie leciało). Do herbatki 1 i 2 mam, do mleka 3, do mleka z kleikiem trójprzepływowy. Bardzo przydatny jest podgrzewacz do butelek i słoiczków. Ja mam Canpola i podgrzewa idealnie. Na noc wkładam butelkę z wodą do podgrzewacza, a jak jest pora karmienia to mąż wsypuje tylko mleczko i w parę sekund jest gotowe do podania. Przyda ci się jeszcze coś do mycia butelek. Z mleka polecam Bebilon z prebiotykami. Wypróbowaiśmy wiele mlek i wszystkie były do bani. Odpowiedz Link Zgłoś