Dodaj do ulubionych

Kto rodzi pod koniec GRUDNIA?

22.09.05, 13:33
Dziewczyny odezwijce się! Ja mam termin na 29 grudnia. Jestem w 27 tyg i mam
brzuch jak balon i dopiero teraz zaczęłam tyć jak prosię. Pozdrawiam
wszystkie ciężarówki!
Obserwuj wątek
    • sylvie1979 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:35
      Hello,
      ja mam termin na Gwiazdke. Brzuch chyba nizebyt duzy, przytylam 5,5 kilo.
    • visenna2 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:38
      Ja też mam termin na 29 grudniasmile)) Brzuch urósł mi dopiero w ciągu kilku
      ostatnich tygodni, jeszcze nie jest strasznie duży. Ale apetyt mam coraz
      większy, na szczęście nie miewam ochoty na słodycze, bo przy moich 182 cm
      wzrostu wyglądałabym już jak dorodny słońsmile))
      • agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:42
        Witam Grudniówki!
        Ja mam straszny apetyt na słodycze, ale raczej się powstrzymuję! Ja jestem też
        dość wysoka - 172 cm. Juz wyglądam trochę jak czołg. No cóż, trzeba będzie się
        odchudzać.
        • dzidzia_ch Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:55
          my mamy termin na 21 grudnia +-3 tygodnie smile!
          nie mam jeszcze nic kupionego dla dzidziusia a Wy?
          • agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:58
            Ja mam kilka ciuszków. Ale mam dużo rzeczy po pierwszym dzieciątku Kubusiu i
            odziedziczę reszte po przyjaciółce, więc nic juz nie kupuję (a tak lubię...)
          • sylvie1979 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:59
            No wiec ja tez nie, ale juz powoli sie przymierzam. Ogladam na razie mebelki i
            wozki i choc wozek w zasadzie juz wybralam, to z meblami jest zdecydowanie
            gorzej...Ciuszkow nie mam zadnych, do tej pory ubieralam tylko swoj coraz
            bardziej wystajacy brzuszek wink
          • visenna2 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:59
            Nie mamy ubranek, łóżeczka i fotelika samochodowego, mamy za to wanienkę,
            wózek, nosidełko, zapas pieluchwink i kosz na zużyte pieluchybig_grin
            Jakoś nie mam natchnienia na kompletowanie wyprawki, leniwa jestem i wolę się
            pobyczyć w domu niż latać po sklepach.
            • sylvie1979 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 14:00
              Wow, ale to juz i tak duzo macie!! Jezuuuu, ja nie mam NIC! sad(( Myslicie, ze to
              juz naprawde czas? W koncu zostaly jeszcze trzy miesiace...
              • visenna2 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 14:14
                Eee, nie ma się co śpieszyć, u nas było tak, że mąż wyjeżdżał na delegacje do
                Stanów i tam kupił większość rzeczy które mamy. Gdyby nie te jego wyjazdy to
                nic by nie było z wyjątkiem pieluch, które kupujemy na każdej wyprzedaży w
                supermarkeciesmile
                Wózek kupiliśmy bo akurat była jakaś promocja i dodawali śpiworek i torbę.
                Gdyby nie to, to byśmy palcem nie kiwnęlibig_grin
    • d0nia Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 14:00
      witam
      ja mam termin na 17 grudnia. a znajdziesz nas wiecej na forum grudniówek:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826pozdrawiam
      • d0nia ok teraz dobry link dla grudniówek:) 22.09.05, 14:01
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826
    • gosia_grabosia zpraszam na forum GRUDZIEN 2005 22.09.05, 14:00
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826
      Tu już nas ponad setka smile
    • jbasko Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 14:02
      ja mam termin na 25 grudnia ale myslę, ze bedzie później bo miałam długie
      cykle. Co do zakupów to mam podgrzewacz i wkładki laktacyjne, przytyłam 8 kg,
      brzuch mam dość duży, no i troszke tyłek okraglejszy i nogi, ale nie jest źle.
      a jak sie czujecie dziewczyny? czy Wam sie chce spac? bo mi od kilku dni
      bardzo, a siedze w pracy przy kompie co jeszcze bardziej powoduje senność.
      Pozdrawiam Was wszystkie
      • agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 14:08
        Też mam napady senności, kilkudniowe, a potem wraca wszystko do normy.
        • lily.sins Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 14:23
          ja mam 30 grudnia smile brzuch bardzo okragly. tylek i nogi tez przybraly. a od
          kilku dni straszne bole plecow.
          • agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 14:30
            mi tez wlazło w uda i pupę
      • sylvie1979 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 19:32
        No wlasnie mnie sennosc dopadla z zaskoczenia jakies pare dni temu...W drugim
        trymestrze nie chcialo mi sie tak spac, a teraz mam podobne objawy do samych
        poczatkow ciazy - znuzenie i zmeczenie miesza mi sie z checia nadmiernej
        aktywnosci i powoduje dziwaczna mieszanke, takie "chcialabym a nie moge"
    • mamand Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 15:50
      hej
      ja mam termin na 31 grudnia smile)
    • muchomorek23 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 16:18
      Hej, ja też mam termin na 29 grudzieńwink) a z rzeczy dla maluszka to nic jeszcze
      nie mam i chyba jeszcze trochę się powstrzyamam bo będziemy się rpzeprowadzać
      więc im mniej gratów do przenoszenia tym lepiej.
      A skąd jesteś?
    • ikalena Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 16:43
      Czesc, ja tez z 29 grudnia. Do tej pory przybylo mi 5 kg, ale czuje ze teraz to
      pojdzie z gorki, albo raczej w brzuch i okolice (pol sloika Nutelli w jeden
      wieczor na pewno zrobi swoje smile )Z wyprawki to mamy do tej pory darowane
      lozeczko i kilka zmian poscieli i metlik w glowie od zastanawiania sie nad
      wozkami. Nie znam niestety zadnej "zimowej" mamy, a rady "letnich"
      niekoniecznie sa najlepsze na mroz.Chodzicie juz do szkoly rodzenia? Jak wasze
      wrazenia?
      • agabro 29 grudzień 22.09.05, 17:12
        Jestem z Torunia. Nie wiem czy będę chodzić do szkoły rodzenia. Z poprzednim
        chodziłam. Chyba pójdę tylko na ćwiczenia, żeby się trochę rozciągnąć i
        przypomniec oddychanie.
    • dorota53 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 20:29
      Ja mam termin na 26 grudnia i az przykro mowic mam za soba juz 10 kg. a co
      bedzie przez kolejne 3 mies? Najwiecej zapasow poszlo w uda i pupke. W
      pierwszej ciazy przytylam 17 kg ale brzuszek mialam naprawde maly, teraz jest
      duzo wiekszy. Juz teraz mam taki jak wtedy miesiac przed porodem. Wyprawka w
      zasadzie gotowa, iwekszosc rzeczy po synku, choc nie moge sie oprzec ciuszkom i
      wciaz dokupuje. Kiedy Kubus sie urodzil nie bylo takich sklepow jak HM, CA wiec
      ubieralam go w pajacyki, body a teraz kusza mnie te bojowki, bluzeczki,
      koszule, itp. A dodam jak sie domyslacie ze bedzie drugi synek. Wozek jest,
      gleboki+ spacerowka,fotelik a na potem parasolka Ingesina Zippy, lezaczek,
      lozeczko.
      • bzz.basia Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 20:59
        Ja mam termin na 23.12, na plusie 10 kg,z czego trochę poszło jak u was w uda i
        tyłek,ale nie jest tak źle z rozmiaru "s" mieszczę się w "m".Nie wiem jak
        Wy,ale ja od jakichś 2 tygodni mam problemy ze spaniem w nocy,wciąż mi
        niewygodnie,rozbudzam się biegając do toalety itp.Za to dziś poczułam senność w
        ciągu dznia-jak na początku ciąży...
        • kumari_1 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 21:15
          Hej! Ja mam termin na 26.12. przytylam 6 kilo. na razie jeszcze nic nie
          kupilismy. jeszcze mamy troszke czasu smile Pozdrawiam.
          • morsk2 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 22:59
            Witam, u mnie termin na Wigilięsmile
            Będzie druga córeczkasmile
            Starsza ma 19 m-cy, więc wszystko mam. Kupię tylko pampersy i spirytus do pępka
            i jestem gotowawink

Zakupy dla Malucha to wielka frajda, nie ma co tego odkładać na ostatni moment,
            bo z dużym brzuchem nie ma się już siły, żeby biegać po sklepachwink Zresztą nie
            wiemy kiedy Maluch zdecyduje się wyjśćwink a trzeba jeszce ciuszki poprać,
            poprasować, łóżeczko skręcić, generalnie wszystko przewietrzyć ze sklepowych
            zapachów itp...wink))
            No i rodzimy w specyficznym czasie - jak ktoś będzie odkładać za długo
            zrobienie zakupów, to potem zacznie się przedświąteczna gorączka, tłumy w
            sklepach itd...
    • animetka Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 23.09.05, 17:29
      JA MAM TERMIN NA 26 GRUDNIA I NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ.BĘDZIEMY MIELI
      PRAWDOPODOBNIE DRUGIEGO SYNKA.NIE WIEM ILE DO DZIŚ DOKŁADNIE PRZYTYŁAM(MOJA
      DOMOWA WAGA OSZUKUJE),ALE W PONIEDZIAŁEK IDĘ DO GINA,TO SIĘ OKAŻE.POZDRAWIAM.
      • suerox termin 28 GRUDNIA.... 23.09.05, 20:10
        Ja mam termin na 28grudnia i liczę,że maleństwo się powstrzyma do Nowego Roku.
        Na plusie ok. 7kg- poszło w uda i tyłek.Brzuszek większy niż z pierworodną.
        Kilka pajacyków i nic poza, choć obmyślane chyba wszystko. \Pozdrawiam
        • nadia31 Re: termin 28 GRUDNIA.... 25.09.05, 22:29
          A ja mam na 27 ale lekarz powiedział że poród zrobimy ok 15 abym z dzidziusiem
          była na święta juz w domu. Przytyłam dopiero 4,5 kg . A ubranek kupiłam całą
          szafę i mąż kazał mi sie popukać w czoło.
          • lilu27 Re: termin 28 GRUDNIA.... 26.09.05, 11:10
            ja tez 30 grudnia smile ale to orientacyjny termin bo mialam nieregularne okresy I
            licze ze uda mi sie powitac Nowy Rok z brzuszkiem smile Tez mam niewiele kupione
            (tylko ciuszki) O wozku nie wspomne bo tez mam metlik Dodatkowo ograniczony
            zarzadzeniem Meza ze ma byc wozek z malymi kolkami skladany w parasolke (czyli
            chicco 3 brany byl tez pod uwage pliko P3) Ale ponoc na malych kolkach gorzej
            sie jezdzi zima w sniegu Jesli chodzi o mebelki to polecam ikea seria LO
            Wychodzi moim zdaniem najtaniej Ale nie ma lozeczka w serii
    • psychogirl Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 26.09.05, 12:35
      Ja co prawda mam termin na połowę grudnia, ale przytyłam już 12 kilo, głownie
      pupa i "boczki" (jak to mój mężuś mówi "schabiki"), a co do wyprawki to mamy
      kupiny wózek i trochę ciuszków - większość używanych. W tym tygodniu chyba
      wybierzemy się po wanienkę i inne "duperele".
    • karola_pp Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 30.09.05, 22:12
      ja rodzę 27 grudnia, podobnie ja nadia31. No i tak czytam wasze pomiary wagowe i
      postanowiłam wleźć na wagę. O zgrozo! Łudzę się że ona źle waży: normalnie waże
      około 50kg. a teraz? Matko kochana - 61! I (szczerze) nie wyglądam słoniowato.
      więc o co chodzi? Brzuch jest całkiem spory. wiecie że zaczęłam sie zastanawiać
      czy z moja gin. nie poobliczałyśmy źle i może mam termin na 27 listopada? aż
      musiałam zajrzeć do kalendarzyka by sprawdzić kiedy miałam ostatnią miesiączkę.
      cholera przy waszych liczbach to wy jesteście kruche i delikatne a ja wychodzę
      na krowę - 11kg więcej w ciągu 6 miesiecy?
      Szukam pocieszenia!!!!!!!!!!!! smile smile smile
      • amelialexi Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 01.10.05, 22:09
        Ja mam termin na 4 stycznia... ale na pewno urodze w grudniu....
        Przytylam dyche...a moj brzuch jest taaaki ogromny, ze moj biedny malzonek nie
        moze mnie juz objac...smile
        Kupione mam juz wszystko, bo po synu (12lat) nie zostalo nic...
        Czesto jestem senna, ale regularnie budze sie o 4 w nocy...i nie moge zasnac...
        tylko mi sie..tongue_out "glupot" zachciewa smile wiec pcham sie jak slonica na biednego
        mazusia...i nie daje mu spac...
        W koncu to on przyczynil sie do mojej bezsennosci...
        Pozdrawiam wszystkie...
        • karola_pp Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 01.10.05, 23:59
          (27 tc)- na 27 grudnia.
          też chciałbym wleźć jak słonica na mego mężusia sad ale nic z tego. Wciąż walczę
          z jakimiś cholernymi infekcjami cipki. czy to sie kiedyś skończy!!!!
          zazdroszczę ci, amelialexi, bo ty chociaż możesz rozwiazać problem swej
          bezsennosci. A mnie, przynajmniej jeszcze przez jakiś czas, pozostaje bezsennie
          walczyć ze skurczami w łydkach, które mnie dopadły kilka dni temu.
          no i jeszcze jedna dziwna sprawa, ostatnio dyszę jak pies. Nawet jak leżę w
          łóżku to oddycham jak parowiec. Ciągle brakuje mi powietrza i nawet jak mówię to
          mam zadyszkę. Tez to macie?
          • amelialexi Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 02.10.05, 15:49
            Skurcze lydek miewam rowniez... ale od 2 tygodni biore magnez i jakos odczuwam
            je lagodniej...
            Jesli chodzi o zadyszke... to zipie i sapie... no i zawsze po poludniu mam
            problemy z oddychaniem...
            Przypuszczam, ze jest to spowodowane...nadmiernym apetytem wink, bo od obiadku
            do kolacji...lubie sobie podjesc... wiec mam taaaaki wielki zoladek, ze reszta
            narzadow nie ma miejsca, bobas sie rozpycha...i zadyszka gotowa...
            Ale jak tu obejsc sie bez jedzenia???
            Nawet probowalam z samymi owocami, ale to nie pomaga... bo obojetnie czego bym
            nie zjadla... jestem pekata jak balon...i potem leze i ledwo dycham...
            A do konca jeszcze 3 m-ce... wiec nie wiem, jak to bedzie gdy przytyje
            dodatkowo jakies 6 kilo??? tongue_out..albo i ..wiecej...
            Dlatego na mezusia "wspinam" sie od 4 rano...bo wieczorem byloby to...
            niewykonalnesmile
            Pozdrawiam...
    • koza_w_rajtuzach Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 02.10.05, 10:08
      Cześć...
      Ja jestem w 28 tygodniu ciąży, a termin mam na 27 styczeń (sic!). To możliwe,
      żebym miała 10 miesięcy w ciąży chodzić? wink Nie dopytuję się o to ginekolog, bo
      nie chcę być odebrana jako osoba "upierdliwa". Sądzę jednak, że o miesiąc się
      pomyliła i urodzę albo pod koniec grudnia, albo ewentualnie na początek
      stycznia. Wolałabym jednak styczeń, żeby dzidzia młodsza była smile.
      • agafu Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 02.10.05, 12:33
        Ja mam termin na Wigilię i przytyłam 7 kilo.Brzuchol jest mały,więc nie wiem w
        co mi to poszło, w palce czy co? ja na razie mam 2 kaftaniki, 2 spioszki,
        czapeczkę i skarpetki. Na Allegro szukam urzywanego fotelika samochodowego i
        nowe ale tanie pozostałe rzeczy typu łóżeczko, pieluchy, kocyk, przewijak, które
        mogę odebrać w Warszawie nie płacąc za przesyłkę. Jeśli chodzi o wózek to już
        nie wiem czy z gondolą bo to zima, czy w wielofunkcyjnym też mojej niuńce będzie
        ciepło. Co sądzicie na ten temat i jakie marki/modele wybieracie???Bądź znacie
        niedrogie sklepy z takimi akcesoriami?
        Pozdr....
    • agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 02.10.05, 17:06
      Dziewczyny dzieki wam wszystkim za odpowiedzi! Widzę że w grudniówkach jest
      więcej słoniątek. Ale i tak jesteśmy seksy. Pozdrawiam!
      • kkasperka Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 03.10.05, 15:15
        No ja tez sie ciesze, ze piszecie, ze przytylyscie po pare kilo. Ostatnio
        gdzies na forum czytalam, ze dziewczyna w 28 tyg ma 1,5 kg na plusie, dziecko
        ma ponad 1 kg i lekarz twierdzi ze wszystko w porzadku... troche sie
        przerazilam, bo ja bez objadania sie przytylam 10kg a jestem w 30 tyg... termin
        mam na 09 grudniasmile nie jestem jakos przesadnie gruba, tym bardziej, ze
        przedtem mialam niedowage... wiec lekarz powiedzial, ze powinnam przytyc wiecej
        niz inni.
        moim problemem jest bol zeber. i to nie od kopania tylko od powiekszania ich
        objetosci... nie wiem jak to sobie wytlumaczyc, ale boli mnie tak, ze nie moge
        siedziec albo czasem spac.
        ale jestem szczesliwa, w czwartek widzialam na usg jak nasz groszek ssie palecsmile
        pozdrawiam Was
        Karolina
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka