agabro 22.09.05, 13:33 Dziewczyny odezwijce się! Ja mam termin na 29 grudnia. Jestem w 27 tyg i mam brzuch jak balon i dopiero teraz zaczęłam tyć jak prosię. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylvie1979 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:35 Hello, ja mam termin na Gwiazdke. Brzuch chyba nizebyt duzy, przytylam 5,5 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:38 Ja też mam termin na 29 grudnia)) Brzuch urósł mi dopiero w ciągu kilku ostatnich tygodni, jeszcze nie jest strasznie duży. Ale apetyt mam coraz większy, na szczęście nie miewam ochoty na słodycze, bo przy moich 182 cm wzrostu wyglądałabym już jak dorodny słoń)) Odpowiedz Link Zgłoś
agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:42 Witam Grudniówki! Ja mam straszny apetyt na słodycze, ale raczej się powstrzymuję! Ja jestem też dość wysoka - 172 cm. Juz wyglądam trochę jak czołg. No cóż, trzeba będzie się odchudzać. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:55 my mamy termin na 21 grudnia +-3 tygodnie ! nie mam jeszcze nic kupionego dla dzidziusia a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:58 Ja mam kilka ciuszków. Ale mam dużo rzeczy po pierwszym dzieciątku Kubusiu i odziedziczę reszte po przyjaciółce, więc nic juz nie kupuję (a tak lubię...) Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie1979 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:59 No wiec ja tez nie, ale juz powoli sie przymierzam. Ogladam na razie mebelki i wozki i choc wozek w zasadzie juz wybralam, to z meblami jest zdecydowanie gorzej...Ciuszkow nie mam zadnych, do tej pory ubieralam tylko swoj coraz bardziej wystajacy brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 13:59 Nie mamy ubranek, łóżeczka i fotelika samochodowego, mamy za to wanienkę, wózek, nosidełko, zapas pieluch i kosz na zużyte pieluchy Jakoś nie mam natchnienia na kompletowanie wyprawki, leniwa jestem i wolę się pobyczyć w domu niż latać po sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie1979 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 14:00 Wow, ale to juz i tak duzo macie!! Jezuuuu, ja nie mam NIC! (( Myslicie, ze to juz naprawde czas? W koncu zostaly jeszcze trzy miesiace... Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 14:14 Eee, nie ma się co śpieszyć, u nas było tak, że mąż wyjeżdżał na delegacje do Stanów i tam kupił większość rzeczy które mamy. Gdyby nie te jego wyjazdy to nic by nie było z wyjątkiem pieluch, które kupujemy na każdej wyprzedaży w supermarkecie Wózek kupiliśmy bo akurat była jakaś promocja i dodawali śpiworek i torbę. Gdyby nie to, to byśmy palcem nie kiwnęli Odpowiedz Link Zgłoś
d0nia Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 14:00 witam ja mam termin na 17 grudnia. a znajdziesz nas wiecej na forum grudniówek: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
d0nia ok teraz dobry link dla grudniówek:) 22.09.05, 14:01 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826 Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia zpraszam na forum GRUDZIEN 2005 22.09.05, 14:00 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28826 Tu już nas ponad setka Odpowiedz Link Zgłoś
jbasko Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 14:02 ja mam termin na 25 grudnia ale myslę, ze bedzie później bo miałam długie cykle. Co do zakupów to mam podgrzewacz i wkładki laktacyjne, przytyłam 8 kg, brzuch mam dość duży, no i troszke tyłek okraglejszy i nogi, ale nie jest źle. a jak sie czujecie dziewczyny? czy Wam sie chce spac? bo mi od kilku dni bardzo, a siedze w pracy przy kompie co jeszcze bardziej powoduje senność. Pozdrawiam Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 14:08 Też mam napady senności, kilkudniowe, a potem wraca wszystko do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
lily.sins Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 14:23 ja mam 30 grudnia brzuch bardzo okragly. tylek i nogi tez przybraly. a od kilku dni straszne bole plecow. Odpowiedz Link Zgłoś
agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 14:30 mi tez wlazło w uda i pupę Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie1979 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? i senność 22.09.05, 19:32 No wlasnie mnie sennosc dopadla z zaskoczenia jakies pare dni temu...W drugim trymestrze nie chcialo mi sie tak spac, a teraz mam podobne objawy do samych poczatkow ciazy - znuzenie i zmeczenie miesza mi sie z checia nadmiernej aktywnosci i powoduje dziwaczna mieszanke, takie "chcialabym a nie moge" Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 15:50 hej ja mam termin na 31 grudnia ) Odpowiedz Link Zgłoś
muchomorek23 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 16:18 Hej, ja też mam termin na 29 grudzień) a z rzeczy dla maluszka to nic jeszcze nie mam i chyba jeszcze trochę się powstrzyamam bo będziemy się rpzeprowadzać więc im mniej gratów do przenoszenia tym lepiej. A skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
ikalena Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 16:43 Czesc, ja tez z 29 grudnia. Do tej pory przybylo mi 5 kg, ale czuje ze teraz to pojdzie z gorki, albo raczej w brzuch i okolice (pol sloika Nutelli w jeden wieczor na pewno zrobi swoje )Z wyprawki to mamy do tej pory darowane lozeczko i kilka zmian poscieli i metlik w glowie od zastanawiania sie nad wozkami. Nie znam niestety zadnej "zimowej" mamy, a rady "letnich" niekoniecznie sa najlepsze na mroz.Chodzicie juz do szkoly rodzenia? Jak wasze wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
agabro 29 grudzień 22.09.05, 17:12 Jestem z Torunia. Nie wiem czy będę chodzić do szkoły rodzenia. Z poprzednim chodziłam. Chyba pójdę tylko na ćwiczenia, żeby się trochę rozciągnąć i przypomniec oddychanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota53 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 20:29 Ja mam termin na 26 grudnia i az przykro mowic mam za soba juz 10 kg. a co bedzie przez kolejne 3 mies? Najwiecej zapasow poszlo w uda i pupke. W pierwszej ciazy przytylam 17 kg ale brzuszek mialam naprawde maly, teraz jest duzo wiekszy. Juz teraz mam taki jak wtedy miesiac przed porodem. Wyprawka w zasadzie gotowa, iwekszosc rzeczy po synku, choc nie moge sie oprzec ciuszkom i wciaz dokupuje. Kiedy Kubus sie urodzil nie bylo takich sklepow jak HM, CA wiec ubieralam go w pajacyki, body a teraz kusza mnie te bojowki, bluzeczki, koszule, itp. A dodam jak sie domyslacie ze bedzie drugi synek. Wozek jest, gleboki+ spacerowka,fotelik a na potem parasolka Ingesina Zippy, lezaczek, lozeczko. Odpowiedz Link Zgłoś
bzz.basia Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 20:59 Ja mam termin na 23.12, na plusie 10 kg,z czego trochę poszło jak u was w uda i tyłek,ale nie jest tak źle z rozmiaru "s" mieszczę się w "m".Nie wiem jak Wy,ale ja od jakichś 2 tygodni mam problemy ze spaniem w nocy,wciąż mi niewygodnie,rozbudzam się biegając do toalety itp.Za to dziś poczułam senność w ciągu dznia-jak na początku ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś
kumari_1 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 21:15 Hej! Ja mam termin na 26.12. przytylam 6 kilo. na razie jeszcze nic nie kupilismy. jeszcze mamy troszke czasu Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 22.09.05, 22:59 Witam, u mnie termin na Wigilię Będzie druga córeczka Starsza ma 19 m-cy, więc wszystko mam. Kupię tylko pampersy i spirytus do pępka i jestem gotowa Zakupy dla Malucha to wielka frajda, nie ma co tego odkładać na ostatni moment, bo z dużym brzuchem nie ma się już siły, żeby biegać po sklepach Zresztą nie wiemy kiedy Maluch zdecyduje się wyjść a trzeba jeszce ciuszki poprać, poprasować, łóżeczko skręcić, generalnie wszystko przewietrzyć ze sklepowych zapachów itp...)) No i rodzimy w specyficznym czasie - jak ktoś będzie odkładać za długo zrobienie zakupów, to potem zacznie się przedświąteczna gorączka, tłumy w sklepach itd... Odpowiedz Link Zgłoś
animetka Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 23.09.05, 17:29 JA MAM TERMIN NA 26 GRUDNIA I NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ.BĘDZIEMY MIELI PRAWDOPODOBNIE DRUGIEGO SYNKA.NIE WIEM ILE DO DZIŚ DOKŁADNIE PRZYTYŁAM(MOJA DOMOWA WAGA OSZUKUJE),ALE W PONIEDZIAŁEK IDĘ DO GINA,TO SIĘ OKAŻE.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
suerox termin 28 GRUDNIA.... 23.09.05, 20:10 Ja mam termin na 28grudnia i liczę,że maleństwo się powstrzyma do Nowego Roku. Na plusie ok. 7kg- poszło w uda i tyłek.Brzuszek większy niż z pierworodną. Kilka pajacyków i nic poza, choć obmyślane chyba wszystko. \Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nadia31 Re: termin 28 GRUDNIA.... 25.09.05, 22:29 A ja mam na 27 ale lekarz powiedział że poród zrobimy ok 15 abym z dzidziusiem była na święta juz w domu. Przytyłam dopiero 4,5 kg . A ubranek kupiłam całą szafę i mąż kazał mi sie popukać w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
lilu27 Re: termin 28 GRUDNIA.... 26.09.05, 11:10 ja tez 30 grudnia ale to orientacyjny termin bo mialam nieregularne okresy I licze ze uda mi sie powitac Nowy Rok z brzuszkiem Tez mam niewiele kupione (tylko ciuszki) O wozku nie wspomne bo tez mam metlik Dodatkowo ograniczony zarzadzeniem Meza ze ma byc wozek z malymi kolkami skladany w parasolke (czyli chicco 3 brany byl tez pod uwage pliko P3) Ale ponoc na malych kolkach gorzej sie jezdzi zima w sniegu Jesli chodzi o mebelki to polecam ikea seria LO Wychodzi moim zdaniem najtaniej Ale nie ma lozeczka w serii Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 26.09.05, 12:35 Ja co prawda mam termin na połowę grudnia, ale przytyłam już 12 kilo, głownie pupa i "boczki" (jak to mój mężuś mówi "schabiki"), a co do wyprawki to mamy kupiny wózek i trochę ciuszków - większość używanych. W tym tygodniu chyba wybierzemy się po wanienkę i inne "duperele". Odpowiedz Link Zgłoś
karola_pp Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 30.09.05, 22:12 ja rodzę 27 grudnia, podobnie ja nadia31. No i tak czytam wasze pomiary wagowe i postanowiłam wleźć na wagę. O zgrozo! Łudzę się że ona źle waży: normalnie waże około 50kg. a teraz? Matko kochana - 61! I (szczerze) nie wyglądam słoniowato. więc o co chodzi? Brzuch jest całkiem spory. wiecie że zaczęłam sie zastanawiać czy z moja gin. nie poobliczałyśmy źle i może mam termin na 27 listopada? aż musiałam zajrzeć do kalendarzyka by sprawdzić kiedy miałam ostatnią miesiączkę. cholera przy waszych liczbach to wy jesteście kruche i delikatne a ja wychodzę na krowę - 11kg więcej w ciągu 6 miesiecy? Szukam pocieszenia!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amelialexi Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 01.10.05, 22:09 Ja mam termin na 4 stycznia... ale na pewno urodze w grudniu.... Przytylam dyche...a moj brzuch jest taaaki ogromny, ze moj biedny malzonek nie moze mnie juz objac... Kupione mam juz wszystko, bo po synu (12lat) nie zostalo nic... Czesto jestem senna, ale regularnie budze sie o 4 w nocy...i nie moge zasnac... tylko mi sie.. "glupot" zachciewa wiec pcham sie jak slonica na biednego mazusia...i nie daje mu spac... W koncu to on przyczynil sie do mojej bezsennosci... Pozdrawiam wszystkie... Odpowiedz Link Zgłoś
karola_pp Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 01.10.05, 23:59 (27 tc)- na 27 grudnia. też chciałbym wleźć jak słonica na mego mężusia ale nic z tego. Wciąż walczę z jakimiś cholernymi infekcjami cipki. czy to sie kiedyś skończy!!!! zazdroszczę ci, amelialexi, bo ty chociaż możesz rozwiazać problem swej bezsennosci. A mnie, przynajmniej jeszcze przez jakiś czas, pozostaje bezsennie walczyć ze skurczami w łydkach, które mnie dopadły kilka dni temu. no i jeszcze jedna dziwna sprawa, ostatnio dyszę jak pies. Nawet jak leżę w łóżku to oddycham jak parowiec. Ciągle brakuje mi powietrza i nawet jak mówię to mam zadyszkę. Tez to macie? Odpowiedz Link Zgłoś
amelialexi Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 02.10.05, 15:49 Skurcze lydek miewam rowniez... ale od 2 tygodni biore magnez i jakos odczuwam je lagodniej... Jesli chodzi o zadyszke... to zipie i sapie... no i zawsze po poludniu mam problemy z oddychaniem... Przypuszczam, ze jest to spowodowane...nadmiernym apetytem , bo od obiadku do kolacji...lubie sobie podjesc... wiec mam taaaaki wielki zoladek, ze reszta narzadow nie ma miejsca, bobas sie rozpycha...i zadyszka gotowa... Ale jak tu obejsc sie bez jedzenia??? Nawet probowalam z samymi owocami, ale to nie pomaga... bo obojetnie czego bym nie zjadla... jestem pekata jak balon...i potem leze i ledwo dycham... A do konca jeszcze 3 m-ce... wiec nie wiem, jak to bedzie gdy przytyje dodatkowo jakies 6 kilo??? ..albo i ..wiecej... Dlatego na mezusia "wspinam" sie od 4 rano...bo wieczorem byloby to... niewykonalne Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 02.10.05, 10:08 Cześć... Ja jestem w 28 tygodniu ciąży, a termin mam na 27 styczeń (sic!). To możliwe, żebym miała 10 miesięcy w ciąży chodzić? Nie dopytuję się o to ginekolog, bo nie chcę być odebrana jako osoba "upierdliwa". Sądzę jednak, że o miesiąc się pomyliła i urodzę albo pod koniec grudnia, albo ewentualnie na początek stycznia. Wolałabym jednak styczeń, żeby dzidzia młodsza była . Odpowiedz Link Zgłoś
agafu Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 02.10.05, 12:33 Ja mam termin na Wigilię i przytyłam 7 kilo.Brzuchol jest mały,więc nie wiem w co mi to poszło, w palce czy co? ja na razie mam 2 kaftaniki, 2 spioszki, czapeczkę i skarpetki. Na Allegro szukam urzywanego fotelika samochodowego i nowe ale tanie pozostałe rzeczy typu łóżeczko, pieluchy, kocyk, przewijak, które mogę odebrać w Warszawie nie płacąc za przesyłkę. Jeśli chodzi o wózek to już nie wiem czy z gondolą bo to zima, czy w wielofunkcyjnym też mojej niuńce będzie ciepło. Co sądzicie na ten temat i jakie marki/modele wybieracie???Bądź znacie niedrogie sklepy z takimi akcesoriami? Pozdr.... Odpowiedz Link Zgłoś
agabro Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 02.10.05, 17:06 Dziewczyny dzieki wam wszystkim za odpowiedzi! Widzę że w grudniówkach jest więcej słoniątek. Ale i tak jesteśmy seksy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kkasperka Re: Kto rodzi pod koniec GRUDNIA? 03.10.05, 15:15 No ja tez sie ciesze, ze piszecie, ze przytylyscie po pare kilo. Ostatnio gdzies na forum czytalam, ze dziewczyna w 28 tyg ma 1,5 kg na plusie, dziecko ma ponad 1 kg i lekarz twierdzi ze wszystko w porzadku... troche sie przerazilam, bo ja bez objadania sie przytylam 10kg a jestem w 30 tyg... termin mam na 09 grudnia nie jestem jakos przesadnie gruba, tym bardziej, ze przedtem mialam niedowage... wiec lekarz powiedzial, ze powinnam przytyc wiecej niz inni. moim problemem jest bol zeber. i to nie od kopania tylko od powiekszania ich objetosci... nie wiem jak to sobie wytlumaczyc, ale boli mnie tak, ze nie moge siedziec albo czasem spac. ale jestem szczesliwa, w czwartek widzialam na usg jak nasz groszek ssie palec pozdrawiam Was Karolina Odpowiedz Link Zgłoś