alex0681 28.09.05, 13:29 Czy wczesne objawy ciąży(około 2 tygodnie) mogą być takie jak przed okresem (czyli bóle podbrzusza,piersi,itp.)?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex0681 Re: objawy 28.09.05, 13:34 mam nadzieję że nie są to objawy zbliżającego się okresu( Wolałabym tą drugą opcję,ale pewnie niedługo sma sięprzekonam! Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: objawy 28.09.05, 13:36 w pierwszej ciazy objawy mialam 10 dni po owulacji w drugiej od 6 tygodnia ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: objawy 28.09.05, 13:55 Po prostu nie da sie tego jednoznacznie rozsądzić. Ja przed terminem @ miałam takie objawy jak na miesiączkę i głowę bym dała że nie jestem w ciaży, dopiero test wyjaśnił sprawę. Po prostu myślałam że jak już będe to jakoś wyjątkowo sie poczuje. efekt taki że teraz jestem w 13tc i nie czyje jakiś rewelacji ciazowych, czasami musze spojrzeć na zdjęcie z USG żeby sprawdzić czy to prawda że dzidzia jest (około 8-9 tc czułam sie troche gorzej) Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: objawy 28.09.05, 14:21 nie miałąm absolutnie żadnych objawów z tych najbardziej tradycyjnych, ale zmienił mi się gust w jedzeniu, czyli jak wcześniej uwilbiałąm mięsko tak z dniem zajścia w ciąży zachciało mi się serów, twarożków, mącznych rzeczy i bardzo mnie dziwiło że chce mi się jeść takie rzeczy no i po 3 tygodniach zobaczyłam ze jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
karina75 Re: objawy 28.09.05, 14:27 Ja również czuję objawy przedokresowe ale jakoś wyjątkowo wcześnie bo dziś 28dc zazwyczaj dopiero ok 31 powinnam mieć @ Odpowiedz Link Zgłoś
mysiunia2001 Re: objawy 28.09.05, 20:30 Ja dokładnie miałam takie same objawy jak przed okresem czyli bóle podbrzusza i bolące piersi, więc byłam pewna,że na 100% dostane okres, a okazało się, żę to była ciąża. Pozdrawiam i życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka76 Re:do Mysiuni2001 30.09.05, 10:22 Mysiunia 2001 mam do Ciebie pytanko czy wiesz w którym dniu cyklu było przytualnko, czy to mozliwe,zebym zaszła w ciąże w 8-9dc? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: objawy 28.09.05, 21:00 to moze sie tak objawiac. ale czesto w ciazy jest tak ze masz zwiekszona ilosc sluzu,chociaz nie wiem czy tak wczesnie, ale to jest roznica Odpowiedz Link Zgłoś
alex0681 Re: objawy 29.09.05, 07:27 Wczoraj zrobiłam test,niby wyszły dwie kreski ale jedna strasznie blada.Podobno powinnam go zrobic rano,ale nie wytrzymałam i zrobiłam go wieczorem.Teraz nie wiem czy to nie spowodowało jakiegoś blędu.Dziś kupię drugi i zrobię go jutro raniuntko zaraz jak wstanę.Kurcze,chyba z wrażenia nie prześpię nocki,bo już dziś miałam problem ze spaniem.Bardzo bym chciała żeby naprawdę był pozytywny wynik! Odpowiedz Link Zgłoś
karina75 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 09:12 Kurcze może w końcu się udało. Wczoraj tak jak wam pisałam miałam przedwczesne objawy przedokresowe (zazwyczaj 31dni pomiedzy a wczoraj był dopiero 28dc) a dziś zapadła cisza i @ ani widu ani słychu może tym razem się udało ale nie chce zapeszać. Odczekam jeszcze ze dwa dni i testuje... Odpowiedz Link Zgłoś
alex0681 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 09:35 Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie tezPowodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beem3 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 09:51 Trzymam kciuki za Was obie !!! Powodzenia! Ja dzisiaj zrobiłam test - II kreska bledsza od kontrolnej,ale widoczna z daleka... Zrobiłam powtórny test w 34 dc (normalnie cykl u mnie trwa 28 dni) ,bo wczoraj byłma u gina,ale nic nie zobaczył Betę we wtorek miałam 413,5,ale kazał mi ją powtórzyć za tydzień,a teraz grypę wygrzac,no pęcherzyka ciązowego nie widac... Co myślicie o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
alex0681 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 09:55 Na tym teście co robiłam było napisane że niektóre choroby mogą powodowaćfałszywy wynik testuTylko nie bardzo wiem co to znaczy niektóre choroby?!? Odpowiedz Link Zgłoś
beem3 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 10:15 No właśnie, co ozn. "niektóre choroby". Ale gin mi powiedział,ze mam zrobić test jeszcze raz,potem bete,a potem sie zgłosić do niego. Brałam przez 2 tygodnie parloel i on nie powienien zatrzymac @,ani nic fałszowac,ale leków innych nie zazywałam,oprócz folika... Jusz nic nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
lodziankaaaa Re: pełny entuzjazm.....:)))) 22.10.05, 13:40 blamagam pozmozcie! Ja nie mam okresu juz 12 dni boje sie bardzo bo mam dopiero 19 lat! Pewnie uznacie mnie za gowniare itd ale to byl moj pierwszy raz i w dodatku z zabezpieczeniem! Podobnie jak Was mnie tez bola piersi i czasami brzuch. Czy mozliwe zeby mi sie tak okres spoznial? BŁAGAM POMOZCIE Odpowiedz Link Zgłoś
katrin234 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 22.10.05, 20:13 hej,mi spóznia sie okres 5 dni ,bolą mnie piersi,zwiększył się apetyt i boli mnie brzuch tak jak miałabym dostać okresu.Zrobiłam wczoraj test no i jestem w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
karina75 Re: Pełen entuzjazm... 29.09.05, 09:55 Gratulacje moje drogie przyszłe mamy ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
karina75 Re: objawy 29.09.05, 12:36 beem3 tak jak ty zrobiłam test w ciągu dnia i II kreseczka ledwo widoczna ale jest!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beem3 Re: objawy 29.09.05, 13:18 No to gratuluję!!! Powtórz test,albo zrób betę. Ale do gina się nie spiesz... Ja muszę iść dopiero za tydzien,jak zrobię bete po raz kolejny i bede miała po co isc... Po prostu sie wczoraj rozczarowalam... Ale Tobie życzę jak najlepiej! No i pochwal sie,jak bedziesz wiedziec wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
karina75 Re: objawy 29.09.05, 14:52 jaką bete? przysięgam nie wiem o co chodzi? czy to jest to HCG, czy coś takiego, gdzie to zrobić, muszę mieć skierowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
beem3 Re: objawy 29.09.05, 15:16 tak ,chodzi o HCG. Nie musisz miec skierowania. Tzn.ja robię w prywatnym laboratorium. To jest ten sam hormon,który wykrywają testy ciążowe. Przyrost tego hormonu świadczy o ciąży. W pierwszych tygodniach powinien roznąc "lawinowo". Mnie lekarz powiedziął,zebym nastepna betę zrobiła tydzień po ostatnim badaniu,ale zazwyczaj zaleca się zrobienie badania w 48 godzin po poprzednim. Odpowiedz Link Zgłoś
alex0681 Re: objawy 30.09.05, 10:06 Wiecie co, zrobilam dzis rano drugi test,wyszedł pozytywny,ale nie wiem co myśleć bo czuję się jak przed okresem.Co o tym sądzicie?! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: objawy 30.09.05, 10:14 Dzis zrobilam test i wyszla piekna rozowa gruba krecha. Nie wiedzialam ze ona moze byc az tak gruba i widoczna. Jesli chodzi o objawy to bolą mnie bardzo piersi i czasami mam skurcze jak na @ - zdarzylo sie to tylko kilka razy. I to wszystko. Śluzu duzo, ale zawsze mam duzo. Tempka 37,1-37,2. Nic nie czuje jestem w szoku. Udało sie po 17stu miesiacach staran. Odpowiedz Link Zgłoś
alex0681 Re: objawy 30.09.05, 10:18 mam nadzieje ze u mnie te objawy swiadcza tez o ciąży,a nie o zblizającym sie okresie! Odpowiedz Link Zgłoś
beem3 Re: objawy 30.09.05, 13:23 Gratulacje kobitki!!! Wspaniałych 9 miesięcy!!! No właśnie, ja też miewam takie skurcze jak przed @,albo w czasie,ale nadal @ się nie pojawiła....A te skurcze to mi momentalnie przechodzą na żołądek ... i mam biegunkę Jak znam siebie to pewnie zanim dotrwam do bety,to jeszcze jeden test zrobię... powodzonka życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja15 Re: objawy 30.09.05, 14:04 jak najbardziej tak, ja miałam dokładnie takie, a do tego jeszcze duża senność Odpowiedz Link Zgłoś