28.09.05, 13:29
Czy wczesne objawy ciąży(około 2 tygodnie) mogą być takie jak przed okresem
(czyli bóle podbrzusza,piersi,itp.)?!
Obserwuj wątek
    • eps Re: objawy 28.09.05, 13:32
      moga i nie muszą zarazem smile
      • alex0681 Re: objawy 28.09.05, 13:34
        mam nadzieję że nie są to objawy zbliżającego się okresusad( Wolałabym tą drugą
        opcję,ale pewnie niedługo sma sięprzekonam!
        • asiulka1976 Re: objawy 28.09.05, 13:36
          w pierwszej ciazy objawy mialam 10 dni po owulacji w drugiej od 6 tygodnia ciazy
          • eps Re: objawy 28.09.05, 13:55
            Po prostu nie da sie tego jednoznacznie rozsądzić.
            Ja przed terminem @ miałam takie objawy jak na miesiączkę i głowę bym dała że
            nie jestem w ciaży, dopiero test wyjaśnił sprawę. Po prostu myślałam że jak już
            będe to jakoś wyjątkowo sie poczuje.
            efekt taki że teraz jestem w 13tc i nie czyje jakiś rewelacji ciazowych, czasami
            musze spojrzeć na zdjęcie z USG żeby sprawdzić czy to prawda że dzidzia jest
            (około 8-9 tc czułam sie troche gorzej)
            • siula5 Re: objawy 28.09.05, 14:21
              nie miałąm absolutnie żadnych objawów z tych najbardziej tradycyjnych, ale
              zmienił mi się gust w jedzeniu, czyli jak wcześniej uwilbiałąm mięsko tak z
              dniem zajścia w ciąży zachciało mi się serów, twarożków, mącznych rzeczy i
              bardzo mnie dziwiło że chce mi się jeść takie rzeczy no i po 3 tygodniach
              zobaczyłam ze jestem w ciąży
    • karina75 Re: objawy 28.09.05, 14:27
      Ja również czuję objawy przedokresowe ale jakoś wyjątkowo wcześnie bo dziś
      28dc zazwyczaj dopiero ok 31 powinnam mieć @
    • mysiunia2001 Re: objawy 28.09.05, 20:30
      Ja dokładnie miałam takie same objawy jak przed okresem czyli bóle podbrzusza i
      bolące piersi, więc byłam pewna,że na 100% dostane okres, a okazało się, żę to
      była ciąża.
      Pozdrawiam i życze powodzenia
      • balbinka76 Re:do Mysiuni2001 30.09.05, 10:22
        Mysiunia 2001 mam do Ciebie pytanko czy wiesz w którym dniu cyklu było
        przytualnko, czy to mozliwe,zebym zaszła w ciąże w 8-9dc? Pozdr
    • martina.15 Re: objawy 28.09.05, 21:00
      to moze sie tak objawiac. ale czesto w ciazy jest tak ze masz zwiekszona ilosc
      sluzu,chociaz nie wiem czy tak wczesnie, ale to jest roznica
      • alex0681 Re: objawy 29.09.05, 07:27
        Wczoraj zrobiłam test,niby wyszły dwie kreski ale jedna strasznie blada.Podobno
        powinnam go zrobic rano,ale nie wytrzymałam i zrobiłam go wieczorem.Teraz nie
        wiem czy to nie spowodowało jakiegoś blędu.Dziś kupię drugi i zrobię go jutro
        raniuntko zaraz jak wstanę.Kurcze,chyba z wrażenia nie prześpię nocki,bo już
        dziś miałam problem ze spaniem.Bardzo bym chciała żeby naprawdę był pozytywny
        wynik!
    • karina75 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 09:12
      Kurcze może w końcu się udało.
      Wczoraj tak jak wam pisałam miałam przedwczesne objawy przedokresowe (zazwyczaj
      31dni pomiedzy a wczoraj był dopiero 28dc) a dziś zapadła cisza i @ ani widu
      ani słychusmile może tym razem się udało ale nie chce zapeszać. Odczekam jeszcze
      ze dwa dni i testuje...
      • alex0681 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 09:35
        Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie tezsmilePowodzenia!!!!
        • beem3 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 09:51
          Trzymam kciuki za Was obie !!! Powodzenia!
          Ja dzisiaj zrobiłam test - II kreska bledsza od kontrolnej,ale widoczna z
          daleka... Zrobiłam powtórny test w 34 dc (normalnie cykl u mnie trwa 28
          dni) ,bo wczoraj byłma u gina,ale nic nie zobaczył sad Betę we wtorek miałam
          413,5,ale kazał mi ją powtórzyć za tydzień,a teraz grypę wygrzac,no pęcherzyka
          ciązowego nie widac... sad Co myślicie o tym...
          • alex0681 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 09:55
            Na tym teście co robiłam było napisane że niektóre choroby mogą
            powodowaćfałszywy wynik testusadTylko nie bardzo wiem co to znaczy niektóre
            choroby?!?
            • beem3 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 29.09.05, 10:15
              No właśnie, co ozn. "niektóre choroby". Ale gin mi powiedział,ze mam zrobić
              test jeszcze raz,potem bete,a potem sie zgłosić do niego. Brałam przez 2
              tygodnie parloel i on nie powienien zatrzymac @,ani nic fałszowac,ale leków
              innych nie zazywałam,oprócz folika... Jusz nic nie rozumiem...
        • lodziankaaaa Re: pełny entuzjazm.....:)))) 22.10.05, 13:40
          blamagam pozmozcie! Ja nie mam okresu juz 12 dni boje sie bardzo bo mam dopiero
          19 lat! Pewnie uznacie mnie za gowniare itd ale to byl moj pierwszy raz i w
          dodatku z zabezpieczeniem! Podobnie jak Was mnie tez bola piersi i czasami
          brzuch. Czy mozliwe zeby mi sie tak okres spoznial? BŁAGAM POMOZCIE
          • katrin234 Re: pełny entuzjazm.....:)))) 22.10.05, 20:13
            hej,mi spóznia sie okres 5 dni ,bolą mnie piersi,zwiększył się apetyt i boli
            mnie brzuch tak jak miałabym dostać okresu.Zrobiłam wczoraj test no i jestem w
            ciąży.
    • karina75 Re: Pełen entuzjazm... 29.09.05, 09:55
      Gratulacje moje drogie przyszłe mamy smile)))))))))))
    • karina75 Re: objawy 29.09.05, 12:36
      beem3 tak jak ty zrobiłam test w ciągu dnia i II kreseczka ledwo widoczna
      ale jest!!!!!!!!!!
      • beem3 Re: objawy 29.09.05, 13:18
        No to gratuluję!!! Powtórz test,albo zrób betę. Ale do gina się nie spiesz...
        Ja muszę iść dopiero za tydzien,jak zrobię bete po raz kolejny i bede miała po
        co isc... Po prostu sie wczoraj rozczarowalam... Ale Tobie życzę jak najlepiej!
        No i pochwal sie,jak bedziesz wiedziec wiecej smile
    • karina75 Re: objawy 29.09.05, 14:52
      jaką bete? przysięgam nie wiem o co chodzi? czy to jest to HCG, czy coś
      takiego, gdzie to zrobić, muszę mieć skierowanie?
      • beem3 Re: objawy 29.09.05, 15:16
        tak ,chodzi o HCG. Nie musisz miec skierowania. Tzn.ja robię w prywatnym
        laboratorium. To jest ten sam hormon,który wykrywają testy ciążowe. Przyrost
        tego hormonu świadczy o ciąży. W pierwszych tygodniach powinien
        roznąc "lawinowo". Mnie lekarz powiedziął,zebym nastepna betę zrobiła tydzień
        po ostatnim badaniu,ale zazwyczaj zaleca się zrobienie badania w 48 godzin po
        poprzednim.
        • alex0681 Re: objawy 30.09.05, 10:06
          Wiecie co, zrobilam dzis rano drugi test,wyszedł pozytywny,ale nie wiem co
          myśleć bo czuję się jak przed okresem.Co o tym sądzicie?!
          • mycha79 Re: objawy 30.09.05, 10:14
            Dzis zrobilam test i wyszla piekna rozowa gruba krecha. Nie wiedzialam ze ona
            moze byc az tak gruba i widoczna. Jesli chodzi o objawy to bolą mnie bardzo
            piersi i czasami mam skurcze jak na @ - zdarzylo sie to tylko kilka razy. I to
            wszystko. Śluzu duzo, ale zawsze mam duzo. Tempka 37,1-37,2. Nic nie czuje
            jestem w szoku. Udało sie po 17stu miesiacach staran.
            • alex0681 Re: objawy 30.09.05, 10:18
              mam nadzieje ze u mnie te objawy swiadcza tez o ciąży,a nie o zblizającym sie
              okresie!
              • beem3 Re: objawy 30.09.05, 13:23
                Gratulacje kobitki!!! big_grin Wspaniałych 9 miesięcy!!!

No właśnie, ja też miewam takie skurcze jak przed @,albo w czasie,ale nadal @
                się nie pojawiła....A te skurcze to mi momentalnie przechodzą na żołądek ... i
                mam biegunkę sad
                Jak znam siebie to pewnie zanim dotrwam do bety,to jeszcze jeden test zrobię...
                powodzonka życzę!
    • nadzieja15 Re: objawy 30.09.05, 14:04
      jak najbardziej tak, ja miałam dokładnie takie, a do tego jeszcze duża senność
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka