Dodaj do ulubionych

znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. wazne

01.10.05, 15:56
wiem ze nie ma ludzi nieomylnych ale czy jesli doswiadczona ginka widzi na
usg jajeczka swiadczace o chlopaku to moze sie mylic? zawsze myslalam ze
mylic moze siuraczek, bo moze sie okazac czyms innym wiszacymsmile, a poniewaz
zasiano we mnie watpliwosci to pytam Was mamuski kochane jak to jest z tymi
jaderkami? aha usg robine w 21tc
Obserwuj wątek
    • mija4walles Re: znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. w 01.10.05, 16:43
      kochana pani gin mojej kolezanki przez cala ciaze widziala dziewczynke a na
      usg przed samym porodem zobaczyli siusiaka heeheheheh
    • bursztyn3 Re: znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. w 01.10.05, 16:43
      Otóż miałam USG w 20 tyg. ciąży u sławnego dr Dudarewicza (ponieważ nazwisko
      tego lekarza często jest tu często cytowane, więc i ja je podałam ale nie w
      ramach reklamy smile). Chcieliśmy znać płeć, więc bez pokazno na "siurka". Jąder
      nie było widać w tym tygodniu ciąży, bo jeszcze niezstąpione więc
      nieechogeniczne. Schodzą do worka mosznowego w ok. 33-34 tyg. Pozdrawiam!
      • cn_tower Re: znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. w 02.10.05, 16:56
        czyli co i ja i ginka widzialysmy za obrazie usg? bo ja rowniez widzialam dwa
        malutkie jajeczka, odznaczajace sie bialym kolerem na czarnym tle usg...
    • justa781 Re: znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. w 02.10.05, 17:09
      Moją ciążę prowadzi lekarz, który słynie z nieomylnego określania płci ( dr. Z.
      Wasilewski - Bydgoszcz). Za pierwszym razem widział siusiaka i się sprawdziło.
      Mamy 3,5-letniego synka Maksia. Na drugim USG ja pierwsza zauważyłam jajeczka i
      siusiaka, no i w połowie grudnia spodziewamy się narodzin Tymoteusza.
      Jako ciekawostkę, mogę wam powiedzieć, ze zarówo przy pierwszym i drugim teście
      domowym czułam że urodzę syna. Nie wiem, to pewnie intuicja. Mąż pragnął teraz
      córeczki i już się pogodził, że urodzi się kolejny facet, natomiast teściowa nie
      może tego przeżyć.
      • gonia28b Re: znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. w 02.10.05, 21:31
        Czy mogłabyś coś bliżej napisać o tym Twoim domowym teście? Na czym to polega?
        • justa781 Re: znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. w 03.10.05, 10:47
          He he. To był zwykły test stwierdzający, bądź nie ciążę. Używałam Quick Vue. Mam
          poprostu przeczucie (intuicję), że kolejnego faceta urodzę.
      • gonia28b Re: znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. w 02.10.05, 21:34
        Moja koleżanka robiła USG 3-D gdzieś w 22 czy 24 tc (dziś dokładnie nie
        pamiętam) i widać było kuleczki. Oglądałam później film. Jeśli będzie je widać
        na następnym Twoim USG, to chyba możesz być pewna, że będziesz miała synka.
        • gonia28b Re: znowu o plec:) ale pytanie jest dla mnie b. w 02.10.05, 21:35
          gonia28b napisała:

> Moja koleżanka robiła USG 3-D gdzieś w 22 czy 24 tc (dziś dokładnie nie
          > pamiętam) i widać było kuleczki. Oglądałam później film. Jeśli będzie je
          widać
          > na następnym Twoim USG, to chyba możesz być pewna, że będziesz miała synka.

Aha, ten post był skierowany do cn_tower. Coś mi się tu źle wkleiło.
        • bergo1 kuleczki? :) 03.10.05, 12:58

KUrcze, mysmy nie chcieli znac plci dziecka ale cala ciaze mamy "przeczucia" ze to bedzie chlopak. Brzuch tez mam taki, wszystkie "przesady na chlopaka " sie u mnie sprawdzaja (nie zebym w nie wierzyla).
          Na zdjeciach z usg z 19 t.c. sa wyraznie widoczne dwie kuleczki!! Mimo, ze nie chcielismy znac plci dziecka to niczym detektywi studiowalismy fotki w domu smile Mysliscie, ze to moze byc chlopak? hehe

pozdrawiam
          • luna333 Re: kuleczki? :) 03.10.05, 13:57
            u mnie w 21tc lekarz wdział komplet czyli jajeczka z siusiakiem - zresztą ja również, w 33tc mały wszystko schował i lekarz zapomniawszy co mówił uprzednio stwierdził ze dziewczynka zatem spytałam to co ptaszek odfrunął? a on na to ze jesli widział siusiaka poprzednio to sie nie mylił bo teraz kiepsko widać i moze sie mylić - no i trzymam własnie na rekach 7tygodniowego chłopczyka smile a nie byl to zaden znany lekarz - nie pomylił sie smile w 36tc wpisał juz w opisie usg ze płeć męska smile pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka