Dodaj do ulubionych

do doswiadczonych-dziwne ruchy

15.10.05, 22:39
mam pytanie, pilne, czy podczas ruchow dzidzi brzuch moze sie odsztalcac?
Jestem w 20 tc(delikatne ruchy cuje juz 3 tydzien) i troche sie przerazilam
widzac kulke wielkosci pięści po prawej stronie brzucha, bardzo sie
zdenerwowalam, po kilku sekundach wypuklosc znikla, cale zdarzenie bylo
bezbolesne. Jest juz dosyc pozno ale jesli to powazna sprawa to moze powinnam
udac sie na izbe przyjec?Dzieki.
Obserwuj wątek
    • agaiares Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 15.10.05, 22:50
      nic się nie martw! to zapewne mała nózia albo rąsia!!! z tego co wiem od
      kolerzanki, która jest w 26 tyg. też jej się brzuch odkształcał przy ruchach
      bobalka. ja narazie jestem w 15 tyg. i pozostaje mi leciutko ci zazdrościć że
      już czujesz a do tego możesz pośrednio zobaczyć swoją dzidzię. pogłąszcz ją
      następnym razem i ciesz się!!!
      nie ma w tym nic niepokojącego skoro wypukłość znika po krótkim czasie. dzidzia
      się układa na nocne charce!surprised)))pozdrawiam. aga
      • malgolkab Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 15.10.05, 23:25
        ja bylam ostatnio tydzien w szpitalu ze wzgledu na skurcze i skracajaca sie
        szyjke (to byl 20 tydzien) i jednego dnia wyskoczyla mi wlasnie taka kulka.
        poniewaz z powodu skurczy ogolnie teraz panikuje, to zaraz polecialam do
        pielegniarki. a to byl wlasnie dzidziussmile)
        • bee1979 Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 15.10.05, 23:31
          ja biore teraz regularnie nospe bo ma troche za twarda macice, na razie nie
          bede panikowac, taka wypuklosc nie wygladala mi na skurcz
      • bee1979 Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 15.10.05, 23:28
        dzieki,we wszystkich "madrych" ksiazkach, ktore posiadam nic na ten temat nie
        znalazlam. To co znalazlam w necie tylko mnie zdenerwowalo, podobno gwaltowne
        ruchy to nic dobrego moga swiadczyc o jakichs strasznych wadach,az mi sie slabo
        zrobilo a dodam,ze panikarą nie jestem. USG polowkowe za 10 dni wtedy sie dowiem
        wszystkiego.Pozdrawiam.Beata
        • kwiatek1980 Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 16.10.05, 07:50

Takie objawy wedlug mojego lekarza to skurcze macicy. Jak robi Ci sie
          wybrzyszenie, po jednej stronie i jest ono twarde (prawie jak kamien) tzn ze
          masz skurcz. Ja po takich objawach pojechalam do gina. Dal profilaktycznie
          Magne-B6. Nie jest to grozne jezeli nie powtarza sie za czesto. Ale najlepiej
          powiedz o tym lekarzowi. Ale taki jednorazowy skurczy nic nie znaczy, czesto
          sie dostaje takich skurczy jak sie mocno zdenerwujesz albo napracujesz.
        • lopo8 Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 17.10.05, 12:44
          Ojojjoj co to za brednie znowu? Gwałtowne kopniaczki i.t.p. to wynik tego ze
          taki maluszek nie jest jeszcze w pełni ukształtowany i ma tzw "nieskoordynowane
          ruchy"! Nie znam cięzarnej kobiety którą dzidziuś kopał by miarowo i
          rytmicznie, zawsze jednakowo! Mój lekarz mi wytłumaczył ze dzidziuś to tez
          człowiek smile i ma lepsze i gorsze dni. Czasami więcej śpi , czasami jest
          bardziej ruchliwy niż zwykle. To normalne.
          Pozdrawiam
    • agab26 Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 16.10.05, 10:06
      Też tak miałam, to odkształcenie wielkości pięści to może być główka dziecka.
      Jeżeli jesteś szczupła osobą to mozesz u siebie nawet zauważyć lekko unoszący
      się w róznych miejscach brzuch, ale to wszytko jest normalne. myślę, że nie masz
      się czym martwićsmile pozdrawiam
    • shady27 Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 17.10.05, 00:14
      no jasne ze moze....kochana ja niedawno mialam taki brzuch ze pepek przesunal mi sie na bok a z dwoch stron wystawaly konczyny wink wygladalo to tak jakby we mnie mieszkal obcy...serio....strasznie to lubie szczegolnie dolki i gorki z brzucha, nawet nie wiedzialam ze brzuch jest taki elestyczny
      • denay Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 17.10.05, 00:20
        no to poczekajcie do 30-34tyg ciazy
        Brzuch juz nie skacze tylko "faluje"
        Po jednej stronie moze byc b.twardy, a po drugiej normalny - tam gdzie jest
        twardo tam siedzi dziecko.
        Brzuch moze sie tak wykoslawic, ze czlowiek sie zastanawia co to dziecko tam
        wyprawia.
        wlasnie dostalam z bani w zoladek smile)))
        • bee1979 Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 17.10.05, 10:09
          dzieki, jestem juz spokojna, pierwszy szok minął, uczucie dokładnie takie jakby
          w moim brzuchu zamieszkal "obcy"
          • agikom Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 17.10.05, 14:59
            Hej!jak czytam Wasze posty to mi sie przypomina mój 20 tydzien! teraz to mi sie chce smiac ale wtedy... nagle poczułam takie dziwne ciągnięcie skóry i po prawej stronie wyszła gula wielkosci wlasnie pięsci, po czym zniknęła. zadzwonilam spanikowana do lekarza, kazał mi oczywiscie przyjsc bo obawiał się ze to moze jakies skurcze. Ale szyjka była zamknięta, wszystko bylo ok. teraz juz w 34 tygodniu wiem ze to normalne, potem coraz bardziej rosło i rosło, a potem falowało. Jakby tam mały kosmitek siedziałsmilesmile uwielbiam tosmile
    • lopo8 Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 17.10.05, 12:22
      Hihi, musiałabyś zobaczyc co mój chłopczyk wyprawia i jak chwilami wygląda mój
      brzuszek : ) Nic a nic sie nie przejmuj, to najnormalniejsze zjawisko na
      świecie!
    • wandana Re: do doswiadczonych-dziwne ruchy 17.10.05, 16:02
      Nic sie nie martw. To zupełnie normalne. Dzidzius jest coraz wiekszy, nabiera
      sil i po prostu sie rozpycha. Zobaczysz, z każdym tygodniem będziesz widziała
      coraz częściej takie wypukłości, a póxniej cały brzuch będzie falował, albo się
      przemieszczał na jedną to drugą stronę. Nasza skóra i ukryta pod nią macica
      jest bardzo elastyczna, a siła dzidziulka swobodnie ją rozciaga. Uwielbiałam
      to, kiedy byłam w ciązy z synkiem, ale to było 10 lat temu. Teraz jestem w 5tc
      i czekam z niecierpliwością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka