Dodaj do ulubionych

FENOTEROL - pytanie

17.10.05, 08:24
mam pytakno do dziewczyn na fenoterolu. czy bierzecie rowniez razem z
fenoterolem cos oslonowego na serducho? (np. izoptin)
Obserwuj wątek
    • dragica Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 08:51

ja bralam verapamil ili isoptin.serce mi strasynie stukalo,a isoptin pomagal na
      to stukanie
    • asia228 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 08:56
      Ja fenoterol biorę od 4 miesięcy i niczego przed nim nie brałam i niadal nie biorę. Wszystko zależy od tego jak reagujesz na hormon. Po tym lekarstwie mogą wystąpić u ciebie silne drgawki i to jest normalne, ale lekarze żeby temu zapobiec dają właśnie osłonkę przed tym. Ja zażywam „ końską dawkę” hormonu, bo aż 4 dziennie i moja ginekolog jest w szoku, że nic mi po nim nie jest. Tylko raz mnie złapały w nocy drgawki. Pozdrawiam i spokojnie zażywaj to, co ci lekarz karze.
      • kriepka Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 09:11
        dziekuje za odpowiedzi,
        dzis wzielam pierwsza dawke F, a z tym isoptinem chcialam sie jeszcze chwilke
        wstrzymac i zobaczyc jak zareaguje moj organizm. (i przy okazji poczytac na
        forum jak bylo u innych) ale juz wiem ze musze go brac bo serduszko pika jak
        szalone.
        mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze juz do konca (dopiero 29tc)
        pozdrawiam,
        ania
        • kigo Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 10:28
          Po pierwszych dwóch tbl miałam nieprzyjemne odczucia: drżenie rąk i kołatania
          serca, potem wszystko ustąpiło i biorę sam fenoterol 4x1tbl.
      • abea Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 09:11
        na co to jest?
        • marchefka27 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 10:17
          Fenoterol bierze sie w przypadku zagrazającego porodu przedwczesnego...
          mi na poczatku mimo brania isoptinu wszystko drgało w srodku, nawet glos.
          bralam 4 razy dziennie. dopiero po ok 1,5 tyg organizm sie przyzwyczail i
          kolatanie serca bylo sporadyczne, ale mile to nie jest...
          • mysza781 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 11:28
            Też biorę fenoterol 4*1 tabl. ale lekarz od razu przepisał Isoptin. Biore
            dopiero tydzień i zdaża się że mi ręce strasznie drżą!!
    • hanka45 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 12:14
      Biore sam fenoterol. Po pol tabletki 3x dziennie. Przez pierwszy tydzien miałam
      trzęsawki, ale teraz jest lepiej.
    • viola33 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 12:26
      witam! brałam fenoterol w pierwszej ciąży od 5 miesiąca i oczywiśćie
      obowiązkowo do tego dostałam izoptin-40, także podejrzewam ,że powinno się do
      fenetorolu ten lek brać pozdrawiam
    • viola33 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 12:27
      fenoterol jest silnym lekiem ja oprócz wspomnianych leków dostawałam również
      relanium i wtedy dreszcze czy opisywane drgawki mijały ale to zależy od lekarza
      i stopnia dawek które masz przepisane
      buzka
    • ariana1 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 12:59
      jestem drugą ciążę na fenoterolu. W pierwszej brałam zwykły isoptin, teraz
      biorę isoptin 120 o przedłużonym uwalnianiu, tylko rano i cały dzień ma święty
      spokój.
    • marcia81 tak, wlasnie izoptin 17.10.05, 13:03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka