kriepka 17.10.05, 08:24 mam pytakno do dziewczyn na fenoterolu. czy bierzecie rowniez razem z fenoterolem cos oslonowego na serducho? (np. izoptin) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dragica Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 08:51 ja bralam verapamil ili isoptin.serce mi strasynie stukalo,a isoptin pomagal na to stukanie Odpowiedz Link Zgłoś
asia228 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 08:56 Ja fenoterol biorę od 4 miesięcy i niczego przed nim nie brałam i niadal nie biorę. Wszystko zależy od tego jak reagujesz na hormon. Po tym lekarstwie mogą wystąpić u ciebie silne drgawki i to jest normalne, ale lekarze żeby temu zapobiec dają właśnie osłonkę przed tym. Ja zażywam „ końską dawkę” hormonu, bo aż 4 dziennie i moja ginekolog jest w szoku, że nic mi po nim nie jest. Tylko raz mnie złapały w nocy drgawki. Pozdrawiam i spokojnie zażywaj to, co ci lekarz karze. Odpowiedz Link Zgłoś
kriepka Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 09:11 dziekuje za odpowiedzi, dzis wzielam pierwsza dawke F, a z tym isoptinem chcialam sie jeszcze chwilke wstrzymac i zobaczyc jak zareaguje moj organizm. (i przy okazji poczytac na forum jak bylo u innych) ale juz wiem ze musze go brac bo serduszko pika jak szalone. mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze juz do konca (dopiero 29tc) pozdrawiam, ania Odpowiedz Link Zgłoś
kigo Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 10:28 Po pierwszych dwóch tbl miałam nieprzyjemne odczucia: drżenie rąk i kołatania serca, potem wszystko ustąpiło i biorę sam fenoterol 4x1tbl. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 10:17 Fenoterol bierze sie w przypadku zagrazającego porodu przedwczesnego... mi na poczatku mimo brania isoptinu wszystko drgało w srodku, nawet glos. bralam 4 razy dziennie. dopiero po ok 1,5 tyg organizm sie przyzwyczail i kolatanie serca bylo sporadyczne, ale mile to nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
mysza781 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 11:28 Też biorę fenoterol 4*1 tabl. ale lekarz od razu przepisał Isoptin. Biore dopiero tydzień i zdaża się że mi ręce strasznie drżą!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanka45 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 12:14 Biore sam fenoterol. Po pol tabletki 3x dziennie. Przez pierwszy tydzien miałam trzęsawki, ale teraz jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
viola33 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 12:26 witam! brałam fenoterol w pierwszej ciąży od 5 miesiąca i oczywiśćie obowiązkowo do tego dostałam izoptin-40, także podejrzewam ,że powinno się do fenetorolu ten lek brać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viola33 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 12:27 fenoterol jest silnym lekiem ja oprócz wspomnianych leków dostawałam również relanium i wtedy dreszcze czy opisywane drgawki mijały ale to zależy od lekarza i stopnia dawek które masz przepisane buzka Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: FENOTEROL - pytanie 17.10.05, 12:59 jestem drugą ciążę na fenoterolu. W pierwszej brałam zwykły isoptin, teraz biorę isoptin 120 o przedłużonym uwalnianiu, tylko rano i cały dzień ma święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś