Dodaj do ulubionych

NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW!

21.10.05, 14:43
Przecież każdy poród wygląda inaczej, po co macie się denerwować. Że będzie
bolało i będzie dużo krwi to chyba od dawna wiedziałyście, po co pogłębiać
strach oglądając takie filmy. Jestem w ciąży i nie odważę się oglądnąć
czyjegoś porodu. Przygotowuję się do swego jak najlepiej potrafię i to tyle,
trzeba czekać.
Obserwuj wątek
    • siula5 Re: Prośba 21.10.05, 14:45
      napiszcie, która z was po oglądnięciu, nie zrobiłaby tego drugi raz, bardzo
      mnie to interesuje.
    • werrap Re: NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW! 21.10.05, 14:47
      nawet kobieta która rodziła nie zawsze zdaje sobie sprawę jak to wygląda z
      boku... takrze dla wrażliwych jest to dobra rada
    • siula5 Re: NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW! 21.10.05, 14:50
      Tak właśnie mi się wydaje. Chciałabym poznać opinię kobiet, które obejżały
      • maminka1 Re: NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW! 21.10.05, 15:07
        Ja kiedyś obejrzałam (w pierwszej ciązy) i byłam przerażona, śmiertelnie.
        Na szczęście mojego porodu nie musialam oglądać, tylko musialam go przeżyć
        i...było ok smile
        Więcej na pewno nie obejrzę, brrrrr (zwłaszcza, że czeka mnie drugi poród)
      • mama_domika Re:Ja ogladałam 21.10.05, 15:16
        I

nic mnie to nie przestraszyło, od początku podchodziłam do porodu zadaniowo
        poprostu trzeba to wykonac i tyle i nawet filmy czy zdjęcia mnie nie przerażały.
        Myslę ze to jest indwidualne jednych przerażwa a innych wcale nie rusza.
    • bonnie75 Re: NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW! 21.10.05, 15:41
      A ja obejrzalam kilka i ani mnie nie przestraszyly, ani zniesmaczyly. Ot,
      ogladanie cudzych porodow to dla mnie czysta fizjologia. Inaczej pewnie bede
      przezywac swoj wlasny, ale to juz inna para kaloszy.
    • dawida25 Re: NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW! 21.10.05, 16:15
      ja jakoś mogę oglądać to bez strachu, chyba przez to, że trzy lata czekałam na
      dzieckosmile
      • malina.majka Re: NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW! 21.10.05, 16:27
        A ja urodzilam 4tyg temu i uwazam ze ciaza i porod to najwiekszy cud na
        swiecie,a cuda sa piekne,wiec bardzo zaluje,ze podczas tego cudnego wydarzenia
        oboje bylismy w takim szoku i euforii ,ze nie nagralismy tego na kameresad Mam
        tylko nagrane pierwsze mierzenie i kapanie coreczki i sa zdjecia po,ale to nie
        to samo co sam moment porodu.Dla niektorych jest to piekne wydarzenie,a inni
        sie brzydza.Coz,kazdy ma inna psychike i wrazliwosc na krew itp.Ja jak ogladam
        filmy z porodow to bardzo sie wzruszam.A wiedok krwi i innych rzeczy?Przeciez z
        tego sie skladamy,to nasze cialo i mysle,ze nie ma sie czego bac.Ale to tylko
        moja opinia i szanuje wypowiedzi innych.Pozdrawiamy,Malina i Maya
    • ezrapound Re: NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW! 21.10.05, 16:24
      Nie oglądałam co prawda filmu z porodu, ale widziałam zdjęcia, na ktorych
      było "wszystko" - mnie nie przeraziły, ale to już było po tym, jak urodziłam.
      Miałam wspaniały poród, który dobrze wspominam, jako wzruszające, intensywne
      przeżycie. Te zdjęcia - chociaż owszem, była na nich krew - przypomniały mi o
      własnym porodzie w bardzo pozytywny sposób. Ale przypominam sobie, że kiedy
      byłam w ciąży miałam mniej wyluzowane podejście do sprawy. Może faktycznie
      lepiej nie oglądać? Dopóki się tego nie przeżyje, to faktycznie chyba wygląda
      na straszniejsze niż w rzeczywistości. A potem wcale tak źle nie jest. Nie musi
      wcale być aż tak dużo krwi, trochę jest, ale nie jakiś krwotok przecież.
      Łożysko nie jest najpiękniejsze, no ale co zrobić - jesteśmy z krwi i kości,
      nie z tworzywa sztucznego.
    • martina.15 Re: NIE OGLĄDAJCIE FILMÓW Z PORODÓW! 21.10.05, 16:37
      ja ogladam ogladalam i mysle ze po prodzie (wlasnym) tez bede ogladac. ale do
      takich scen trzeba byc przygotowanym. ja osobiscie chce byc lekarzem i moimi
      ulubionymi programami sa wlasnie medyczne, bez wzgledu na to czy to porod, czy
      "ochody po oddziale" czy operacje bardziej drastyczne. przy okazji nie umiem
      przeniesc tego co ogladam o porodach na siebie, dla mnie to chyba wciaz jest
      surrealistyczne.

wniosek dla mnie jeden- jak ktoras sie boi porodu, jest wrazliwa lub nie lubi
      widoku krwi to niech nie oglada...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka