madzia1505 26.10.05, 14:02 cześć dziewczyny chciałabym się dowiedzieć w którym tygodniu wasza ciąża stała się widoczna i przestłyście się mieścić w swoje ciuchy,u mnie jest to dopiero 11 tydz.,a już nie mogę się dopiąć w swoje spodnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalonso Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:07 Oj kiedy to było,ja już 37 tydzień i z trudem mieszczę się w ciążowe ubrania. No ale odpowiadając na Twoje pytanie to ja z tego co pamiętam to miałam jakiś mały brzuszek już około 8-10 tygodnia.Było to pewnie bardziej wzdęcie niż prawdziwy brzuch ciążowy ale fakt jest taki że nie mieściłam się w żadne ubrania.Czym prędzej kupiłam pierwsze ciążowe ubrania bo nie powinno się ściskać na siłę brzucha. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1505 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:18 a od kiedy można już nosić takie ubrania i czy teraz nie będę za luźne,bo jak teraz już zacznę to chyba nie starczą mi do końca ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:17 Mi rozpoczął się siódmy miesiąc i jeszcze w większość spodni ze swojej szafy się mieszczę. Może wynika to z tego, że nigdy nie kupowałam zbyt ciasnych - zawsze lubiłam luźne, rozciągliwe, najlepiej na gumce. W pierwsze spodnie przestałam się mieścić w piątym miesiącu, których zresztą i przed ciążą nie mogłam dopiąć, jak się solidnie objadłam . A pierwsza osoba z moich znajomych, która rozpoznała, że jestem ciężarna rozpoznała mój stan właśnie w piątym miesiącu. Druga dopiero w szóstym . Więc mogę powiedzieć, że od piątego miesiąca moja ciąża jest już widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
bergo1 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:19 Spodnie zaczely cisnac gdzie ok 16 t.c - glw podczas siedzenia. Ale ciaza stala sie widoczna tak gdzies od 20 t.c. . Odpowiedz Link Zgłoś
jegokobieta Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:36 jestem w 15tc - nie widać zupełnie nic! mieszczę się wszystko w czym się "nosiłam" przed ciążą a brzucha niestety nie mam w ogóle ...nawet małej fałdki jedyne co mi zewnętrznie dało znać o zmianach to kompletny zanik talii w zasadzie od samego początku ) Odpowiedz Link Zgłoś
malutkie2 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:42 ja już w 2 miesiącu ledwo mieściłam się w moje rzeczy - to nie tylko kwestia brzuszka ale także tego, że rozszerzają się kości miednicy i robią miejsce dla malucha. w rzeczy ciążowe powinnaś się mieścić dość długo ale ostatni miesiąc i tak zawsze przerasta najśmielsze oczekiwania. jestem w 38 tc i nie mieszczę się w żadne spodnie ani spódnice ciążowe, które kupiłam. uratowała mnie koleżanka z zupełnie i straszliwie rozciągającymi się spodniami, na które nigdy bym nie spojrzała - bo takie wielkie. ale nie martw się ostatnim miesiącem ciąży - to jeszcze kawałek czasu... za to polecam wszystkie ciuchy z szerokimi gumami (koniecznie regulowanymi) i dającymi dużo luzu - ja nie mogłam mieć nic obciskającego. a największy kłopot to rajstopy - ciążowe cienkie są jednorazowego użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
jamiva Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:45 jestem 19tc a w swoje ciuchy przestałam się mieścić ok 15tc ubrania ciążowe warto zacząć kupować jeśli się już nie mieścisz w te "zwykłe", nailepiej z regulowaną gumką - takie będziesz nosić praktycznie całą ciążę robiąc co jakiś czas więcej miejsca na rosnący brzuszek pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:58 Do rzeczy sprzed ciąży to też przestałam się mieścić gdzieś koło 10 tc. Na szczęście było lato i spokojnie mogłam nosić spódnice i spodenki na gumce. Długo nikt nie dostrzegał, że jestem w ciąży. Dopiero koło 20 tc brzusio wyraźnie się zaokrągliło. Ostatnio uszyłam sobie spodnie ciążowe ze sztruksu ze specjalną wstawką z dżerseju na brzuchu i wysoko w pasie gumka. Specjalnie skroiłam sobie nawet rozmiar większe, bo nie wiem jak będę wyglądać za np. 2 miesiące. Efekt jest taki, że co i raz te spodnie muszę podciągać do góry ;-P W biodrach są jednak trochę za szerokie a i ta wstawka też jest taka obszerna... Ale cóż... te spodnie muszą mi starczyć aż do 9 m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 15:30 u mnie 14/15 tydz i chodze we wszystkim co nosilam przed ciaza. zaczynam zauwazac waleczek jak sie przygladam brzusiowi. troche sie dziwie ze tak mam bo do szczuplych nie naleze, a i moja mama z tego co wiem od poczatku miala duzego brzuchola. ale moze lepiej sie tak nie cieszyc bo co jak sie okaze ze za tydzien wyskoczy mi "arbuz"? hihi Odpowiedz Link Zgłoś
hanka45 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 16:03 Ciaza była widoczna wg. mnie-koło 15 tyg, wg. męża-koło17 tyg, a wg. całej reszty-w 20 tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 20:38 ja tez nie miescilam sie w swoje ukochane jeansy okolo 10-11 tyg. ale tak naprawde brzusio uwypuklil sie ciazowo 6-8 tygodni pozniej- najpierw nie widac dokladnie ze to ciaza. teraz mam 25 tydz i widac juz dokladnie ze to TO pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamahani2 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 20:43 Ja miałam taki mały brzuszek, że nawet pare dni przed porodem zanjomi pytali czy urodziłam córkę czy syna..? To była zima więc w zimowej kurtce kompletnie mijego brzucha nie było widać. O ciuchach ciążowych mogłam pomarzyć, bo wszystkie były na mnie za duże... a miałam takie ładne sukienki... Z natury jestem drobna a w ciąży przytyłam tylko 10 kk, które zniknęły na drugi dzień po porodzie. Z utęsknieniem czekałam na ten wielki brzuch, z którym będę mogła "paradować" po mieście i opowiadać jaka jestem szczęśliwa, no ale się nie udało... Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś