Dodaj do ulubionych

widoczna ciąża

26.10.05, 14:02
cześć dziewczyny
chciałabym się dowiedzieć w którym tygodniu wasza ciąża stała się widoczna i
przestłyście się mieścić w swoje ciuchy,u mnie jest to dopiero 11 tydz.,a już
nie mogę się dopiąć w swoje spodnie.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kalonso Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:07
      Oj kiedy to było,ja już 37 tydzień i z trudem mieszczę się w ciążowe ubrania.
      No ale odpowiadając na Twoje pytanie to ja z tego co pamiętam to miałam jakiś
      mały brzuszek już około 8-10 tygodnia.Było to pewnie bardziej wzdęcie niż
      prawdziwy brzuch ciążowy ale fakt jest taki że nie mieściłam się w żadne
      ubrania.Czym prędzej kupiłam pierwsze ciążowe ubrania bo nie powinno się
      ściskać na siłę brzucha.
      Pozdrawiam.
      • madzia1505 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:18
        a od kiedy można już nosić takie ubrania i czy teraz nie będę za luźne,bo jak
        teraz już zacznę to chyba nie starczą mi do końca ciąży.
    • koza_w_rajtuzach Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:17
      Mi rozpoczął się siódmy miesiąc i jeszcze w większość spodni ze swojej szafy
      się mieszczę. Może wynika to z tego, że nigdy nie kupowałam zbyt ciasnych -
      zawsze lubiłam luźne, rozciągliwe, najlepiej na gumce. W pierwsze spodnie
      przestałam się mieścić w piątym miesiącu, których zresztą i przed ciążą nie
      mogłam dopiąć, jak się solidnie objadłam smile. A pierwsza osoba z moich
      znajomych, która rozpoznała, że jestem ciężarna rozpoznała mój stan właśnie w
      piątym miesiącu. Druga dopiero w szóstym smile. Więc mogę powiedzieć, że od
      piątego miesiąca moja ciąża jest już widoczna.
    • bergo1 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:19

Spodnie zaczely cisnac gdzie ok 16 t.c - glw podczas siedzenia. Ale ciaza stala sie widoczna tak gdzies od 20 t.c. .
      • jegokobieta Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:36
        jestem w 15tc -
        nie widać zupełnie nic!
        mieszczę się wszystko w czym się "nosiłam" przed ciążą a brzucha niestety nie
        mam w ogóle ...nawet małej fałdki sad
        jedyne co mi zewnętrznie dało znać o zmianach to kompletny zanik talii w
        zasadzie od samego początku smile)
    • malutkie2 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:42
      ja już w 2 miesiącu ledwo mieściłam się w moje rzeczy - to nie tylko kwestia
      brzuszka ale także tego, że rozszerzają się kości miednicy i robią miejsce dla
      malucha.

w rzeczy ciążowe powinnaś się mieścić dość długo ale ostatni miesiąc i tak
      zawsze przerasta najśmielsze oczekiwania. jestem w 38 tc i nie mieszczę się w
      żadne spodnie ani spódnice ciążowe, które kupiłam. uratowała mnie koleżanka z
      zupełnie i straszliwie rozciągającymi się spodniami, na które nigdy bym nie
      spojrzała - bo takie wielkie.
      ale nie martw się ostatnim miesiącem ciąży - to jeszcze kawałek czasu... za to
      polecam wszystkie ciuchy z szerokimi gumami (koniecznie regulowanymi) i
      dającymi dużo luzu - ja nie mogłam mieć nic obciskającego.

a największy kłopot to rajstopy - ciążowe cienkie są jednorazowego użytku.
    • jamiva Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:45
      jestem 19tc a w swoje ciuchy przestałam się mieścić ok 15tc
      ubrania ciążowe warto zacząć kupować jeśli się już nie mieścisz w te "zwykłe",
      nailepiej z regulowaną gumką - takie będziesz nosić praktycznie całą ciążę
      robiąc co jakiś czas więcej miejsca na rosnący brzuszek
      pzdr
    • gonia28b Re: widoczna ciąża 26.10.05, 14:58
      Do rzeczy sprzed ciąży to też przestałam się mieścić gdzieś koło 10 tc. Na
      szczęście było lato i spokojnie mogłam nosić spódnice i spodenki na gumce.
      Długo nikt nie dostrzegał, że jestem w ciąży. Dopiero koło 20 tc brzusio
      wyraźnie się zaokrągliło. Ostatnio uszyłam sobie spodnie ciążowe ze sztruksu ze
      specjalną wstawką z dżerseju na brzuchu i wysoko w pasie gumka. Specjalnie
      skroiłam sobie nawet rozmiar większe, bo nie wiem jak będę wyglądać za np. 2
      miesiące. Efekt jest taki, że co i raz te spodnie muszę podciągać do góry ;-P W
      biodrach są jednak trochę za szerokie a i ta wstawka też jest taka obszerna...
      Ale cóż... te spodnie muszą mi starczyć aż do 9 m-ca smile
      • ania278 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 15:30
        u mnie 14/15 tydz i chodze we wszystkim co nosilam przed ciaza. zaczynam
        zauwazac waleczek jak sie przygladam brzusiowi.
        troche sie dziwie ze tak mam bo do szczuplych nie naleze, a i moja mama z tego
        co wiem od poczatku miala duzego brzuchola.
        ale moze lepiej sie tak nie cieszyc bo co jak sie okaze ze za tydzien wyskoczy
        mi "arbuz"? hihi
    • hanka45 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 16:03
      Ciaza była widoczna wg. mnie-koło 15 tyg, wg. męża-koło17 tyg, a wg. całej
      reszty-w 20 tygodniuwink.
    • martina.15 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 20:38
      ja tez nie miescilam sie w swoje ukochane jeansy okolo 10-11 tyg. ale tak
      naprawde brzusio uwypuklil sie ciazowo 6-8 tygodni pozniej- najpierw nie widac
      dokladnie ze to ciaza. teraz mam 25 tydz i widac juz dokladnie ze to TO smile
      pozdrawiam!!
    • mamahani2 Re: widoczna ciąża 26.10.05, 20:43
      Ja miałam taki mały brzuszek, że nawet pare dni przed porodem zanjomi pytali
      czy urodziłam córkę czy syna..? To była zima więc w zimowej kurtce kompletnie
      mijego brzucha nie było widać. O ciuchach ciążowych mogłam pomarzyć, bo
      wszystkie były na mnie za duże... a miałam takie ładne sukienki... Z natury
      jestem drobna a w ciąży przytyłam tylko 10 kk, które zniknęły na drugi dzień po
      porodzie. Z utęsknieniem czekałam na ten wielki brzuch, z którym będę
      mogła "paradować" po mieście i opowiadać jaka jestem szczęśliwa, no ale się nie
      udało...
      Pozdrawiam
      Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka