Dodaj do ulubionych

chore nerki w ciąży

26.10.05, 15:49
dziewczyny! czy któraś z was miała problem z nerkami w ciąży? ja mam właśnie
przed nosem wyniki badań moczu i za dużo w nim erytrocytów. juz kiedyś wyniki
były podobne, ale to zlekceważyłam bo czułam się dobrze. teraz bardzo boję się
o dzidzię bo takie wyniki chyba wskazują na nerki... do wizyty u lekarza
jeszcze prawie dwa tyg... pocieszcie jakoś, bo słyszałąm że chore nery w ciąży
to duże zagrożenie dla dzidziątka...
Obserwuj wątek
    • czarna.czarna Re: chore nerki w ciąży 26.10.05, 16:11
      Proponuje Ci zadzwonić do swojego ginia i przedyktowac mu wyniki i zapytac czy
      nie trzeba przyspieszyć wizyty
      powiem Ci , że podobno chore nerki w ciąży dość często się zdarzają niestety (
      u mnie bylo podobnie-ale fałszywy alarm na całe szczęście)
      moja mama miała bakterie w moczu i takie tam inne ale są odpowiednie
      antybiotyki , które przepisuje lekarz w takiej sytuacji .
      Koniecznie zadzwoń więc do swojego ginia on wszystko ci powie a na 99% skieruje
      Cie na posiew moczu--
    • marychna31 Re: chore nerki w ciąży 26.10.05, 20:21
      Agaires, ja 6 lat temu bardzo poważnie chorowałam na nerki (miedniczki nerkowe)
      i jak wychodziłam ze szpitala to mi powiedzieli, ze w ciazy się nerki na pewno
      odezwą.

No i 3 tyg temu odezwały się... Trafiłam na tydzień do szpitala. Dostałam
      antybiotyk (nie pamietam nazwy, nazwa była na "h" i ponoć jest całkowicie
      bezpieczny w ciąży), środki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe (goraczka była
      wysoka a ponoć to jest własnie w tej chorobie najniebezpieczniejsze). Od tamtej
      pory piję BARDZO duż wody (zmuszam się) i łykam urosept i jest dobrze. Sprawdź
      sobie temperature i zadzwoń z wynikami do gina. Wszystko będzie dobrzesmile
    • viking-plus Re: chore nerki w ciąży 26.10.05, 22:25
      na temat wyników najlepiej pogadac z lekarzem, a nerki w ciąży często nawalają,
      niedawno zaliczyłam z tego powodu 7 dni w szpitalu: zastój moczu, powiększenie
      nerek zwłaszcza prawej. porobili mi badania ale wszystkie wychodziły ok. Kazali
      pić wode jana ok 2 szklanek dziennie i inna np żywca, łykać urosept( ziołowe)
      i powiedzieli na odchodne ze mi przejdzie jak urodze, bo na razie macica uciska
      na nery i stąd to wszystko.
    • agaiares Re: chore nerki w ciąży 26.10.05, 23:01
      dzięki wszystkim ogromne!!!!surprised)))) podniosłyście mnie na duchu bardzo. jutro
      zadzwonię do gina i od jutra też zacznę pić hektolitry wody. całuję mocno was
      wszystkie i wasze podsercowe pączuszki! aga
    • atlantis75 Re: chore nerki w ciąży 27.10.05, 20:17
      Przede wszystkim nie denerwuj sie. Nie możesz szybciej dostaće do tego lekarza?
      Miałam erytrocyty w moczu, okazało się, że stan zapalny, ponieważ rosnąca
      macica uciskała mi na moczowody. Od 26 tc leżałam w szpitalu, wyleczyłam stan
      zapalny. Niestety u mnie doprowadził on do przedwczesnych skurczów i skrócenia
      szyiki macicy. Brałam fenoterol, leżałam w domu 3 mies. Na szczęście dotrwałam
      do... 41 tc i urodziłam zdrowego synka.
      U Ciebie może być oczywiście inaczej, ale to musi stwierdzic lekarz.
      Powodzenia i zdrowia smile
      • agaiares Re: chore nerki w ciąży 27.10.05, 21:19
        wiecie co? mój lekarz jest świnia. zadzwoniłam do niego i powiedziałam że wyniki
        mi przekraczają dopuszczalną normę o 4 razy i czy w związku z tym nie powinniśmy
        się zobaczyć wcześniej bo wizyta dopiero za tydzień a on mi na to że nic się od
        tego nie stanie i żebym przyszła normalnie 4 listopada. w szoku jestem. chyba
        zmnienię lekarza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka