Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!!

04.11.05, 15:24
Mam okropne zaparcia i kosmiczne problemy z wypróżnianiem. Przed ciążą nie
miałam żadnych problemów. Wypróżniałam się codziennie z zegarkiem w ręku a
teraz ledwie raz w tygodniu. Co robić?Praktyczne codziennie mam mdłości i
wymioty najgorzej czuję się po południu i wieczorem. Jem mało nie mogę jeść
owoców i za bardzo nie mogę jeść mięsa - tylko wędliny, żadnego drobiu,
kotletów itp. Pomóżcie proszę.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko duphalac, bez recepty/nt 04.11.05, 15:26

• kokons Re: duphalac, bez recepty/nt 04.11.05, 15:39
        Pewnie probowalas juz naturalnych sposobow?! Ja probowalam dlugo ale sliweczki
        i inne blonniki mi pomagaly doraznie a po ponizszej kuracji problem
        znikl...
        Sprobuj syrop Duphalac (150 ml 7 zl w aptece bez recepty)na poczatek 3 razy
        dziennie przez 7 dni po 30 ml! Potem wystarczy raz dziennie przy posilku 30 ml.
        Niestety na poczatek daje nieprzyjemny efekt w brzuchu, nadecia, wiatrow...wiec
        pierwsza dawke proponuje na noc i pozniejsza kuracje tez...
        Swietnie tez robi wypijanie 3 razy dziennie zaparzonego siemia lnianego - mozna
        kupic w Aptece zmielone i pic nawet po ustapieniu zaparcia...
        Polecam tez moja ulubiona w ciazy herbatke "Ziolowy Raj" Vitaksu! u mnie
        swietnie dzialala na mdlosci i inne ciazowe dolegliwosci jak zaparcia czy zgaga.
        Wiecej polecen znajdziesz w naszej wyszukiwarce...
        Pozdr / 28 tc
        • pimpek_sadelko Re: duphalac, bez recepty/nt 04.11.05, 15:41
          pilam raz dziennieod pocatkusmile
          wiaterkow nie mialamsmile
    • lucerka Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:28
      w ktorym tygodniu ciazy jestes? u mnie na poczatku bylo duzo gorzej. ja nie
      moglam n i c jesc i co gorsza n i c pic. bylam na kroplowkach w szpitalu. w 20
      t.c. przeszlo. za to wlasnie zaczely sie zaparcia - poezja...
    • pimpusia77 Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:31
      Niestety zaparcia u niektórych koebiet w ciąży to norma. Ja ostatnio też miałam taki problem... nie chcę
      się wdawać w szczegóły, ale płakałam z bólu przy wypróżnianiu. Nigdy nic mnie jeszcze tak nie bolało
      jak wtedy...
      Jedyne co mogę polecić to np. pij kompot z suszonych śliwek, jedz produkty bogate w błonnik:
      suszone morele, migdały, ciemne pieczywo, rodzynki. Z wymienionych przeze mnie produktów
      najwięcej błonnika mają morele. I pij dużo wody.
      Na mdłości i wymioty raczej nic nie doradzę.. może próbuj ssać korzeń imbiru- niektórym to pomaga. I
      nie martw się, xe nie możesz jeść mięsa. Organizm sam reguluje Twoje potrzeby. JA do około 20-go
      tyg. nawet nie spojżałam na mięso. Widocznie go nei potrzebowałam. Wyniki morfologii cały czas
      miałam dobre.
    • aniuta75 Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:34
      Jedz ciemne pieczywo. No i dwa kiwi dzienniesmile Mi pomogło i teraz to już kiwi
      nie muszę jeść codziennie tylko raz na 3-4 dni a ciemne pieczywo jem non stop.

Ania i Kubutek (29tc)
      • sofi76 Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:39
        Polecam codziennie jogurt z łyżką otrąb pszennych, poza tym na pewno chleb
        pełnoziarnisty, duuużo wody, możesz spróbować homeopatycznego syropu Alvia.
        Pomocny jest też kefir. Rozumiem Twój ból bo ja na początku myślałam, że mi
        normalnie brzuch pęknie, teraz jest troszkę lepiej. Aha i woda z miodem na
        czczo, wspomniane suszone śliwkismile Trzymaj się pozdrawiamsmile

nasza dzidzia
    • robertaa Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:37
      nie wiem, czy to dobry pomysł dla ciężarnej ale moja mała córeczka (4 m-ce)
      cierpiała przez wiele miesięcy na zaparcia i lekarz przepisał jej Lactulosum -
      syrop do codziennego stosowania (brała go ponad rok, 2 lub 3 rzy dziennie).
      jest to zwykły cukier, nie żadna przeczyszczająca chemia więc może ciężarna też
      może, popytaj w aptece
      • kokons Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:42
        Lactulosum to to samo co polecany powyzej Duphalac - obydwa pozwolil stosowac
        gin tylko ktorys jest tanszy wiec warto to wziac pod uwage przy zakupie.
        • pimpek_sadelko Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:44
          kokons napisała:

> Lactulosum to to samo co polecany powyzej Duphalac - obydwa pozwolil stosowac
          > gin tylko ktorys jest tanszy wiec warto to wziac pod uwage przy zakupie.
          oba ok, z tym, ze tylko duphlac moga brac cukrzycy.
      • sofi76 Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:44
        tu są dane na temat w/w syropów - poczytaj zanim kupiszsmile

Duphalac

Lactulosum

Alvia
        • sofi76 Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 15:47
          zawsze możesz uskutecznić też czopki glicerynowe
    • olutek_m Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 16:33
      Jeszcze dwa tygodnie temu miałam ten sam problemsmile Mąż juz nawet poleciał do
      apteki po duphalac. Jednak pani w aptece powiedziała, że syrop może działać zbyt
      gwałtownie. Poleciła czopki glicerynowe, które działają stopniowo, oraz picie
      trzy razy dziennie (w filiżance) naparu z dwóch torebek rumianku. Jak reką
      odją!!! Jesli u Ciebie nie zadziała to spróbuj syrop. Ale nie ma co sie truć jak
      sa naturalne srodkismile
    • kazula1 Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 16:49
      ale przecież są inne sposoby np; przemianę materii zwiększa spożywanie
      pomidorów,ziarna słonecznika ,czerwone buraczki ewentualnie sałatki z dodatkie
      oliwy z oliwek dla mnie to był najskuteczniejszuy sposob bo mi już przeszło i
      przedewszystkim pieczywo ze słonecznikiem
      • katrem Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 16:50
        syrop Lactulosum i czopki glicerynowe (bez recepty)
        • gobisha Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 04.11.05, 21:31
          a ja pije kubas mleka co wieczor i dla mnie dziala
    • monique595 Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 05.11.05, 11:29
      Bardzo diękuję za wszystkie dobre rady. Pozdrawiam.
    • mgalkiewicz1 Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 05.11.05, 19:10
      Może za dużo żelaza zazywasz w lekarstwach? Powinnaś chyba przerzucić się na
      dietę wysokobłonnikową, czyli wszystko co nie zostało mocno przetworzone.
      Unikaj jednak ryżu i makaronu. Jedz dużo warzyw.
    • zabinski Re: Proszę o pomoc bo dłużej tego nie zniosę!!! 05.11.05, 21:42
      Witam,jestem w 39tc i mialam swego czasu tez duze zaparcia,ale wszystkie te
      rzeczy o których piszą w gazetach i poradnikach nie przyniosly mi
      rezultatu.zapytalam więc swojego gin. i polecil mi zeby pić maslanke ale
      naturalną a nie z owocami.Od tamtej pory nie mam żadnego problemu.naprawde
      polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka