kiniahardek 09.11.05, 13:03 jestem w 25tyg do lekarza chodze co miesiac ale wydaje mi sie ze zadko kaze mi robic badania.krew badalam dwa razy mocz tez usg trzy.czuje sie dobrze ale martwie sie czy oby wszystko jest ok????????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
betunia80 Re: mam malo badan 09.11.05, 13:09 www.babyboom.pl/dzieci_0_2/ciaza_i_porod/standardowe_badania_podczas_ciazy.html www.republika.pl/hrynek/badania.html podsercem.webpark.pl/ciaza/badania.htm Ja tez miałam tylko 2 razy usg, a badania robilam 3 raz a jestem w 25tc. Średnio badania co miesiac a usg to 2, 3 razy w ciagu ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: mam malo badan 09.11.05, 13:16 Jestem w 33 tc, chodzę do lekarza co miesiąc (chyba że coś złego się dzieje), mam badanie moczu co miesiąc a krwi co 2 miesiące. I wystarczy w zupełności. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: mam malo badan 09.11.05, 13:54 ja w bezproblemowej ciąży mocz i morfologię mam co 3 wizytę (wyniki śpiewające) Odpowiedz Link Zgłoś
annia4 Re: mam malo badan 09.11.05, 14:15 To co ja mam powiedziec? Mieszkam w tej zakichanej Anglii i mialam dwa badania krwi, a jestem w 29tyg ciazy. Do tego nie robia tu badan na cukrzyce ciazowa i 2 usg w ciagu ciazy (no ja mialam wiecej, bo mala sie nie ruszala). Za to sikam do pojemniczka co miesiac, na wizyte z polozna. Ja nie wiem, ale oni chyba mysla, ze z moczu moga wszystko wyczytac, np. ostatnio polozna mi powiedziala, ze cukrzyce tez mi z moczu wyczytaja. Ogolnie podejscie do ciazy w Uk jest moim zdaniem baaardzo na luzie, a ja zawsze wole byc pewna i zrobic dziesiec badan i upewnic sie ze wszystko jest ok. Przepraszam, ze wam sie zale, ale trafia mnie, ze nawet podczas ciazy ani raz nie zbadal mnie ginekolog. Pozdrawiam Ania i 29tyg dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: mam malo badan 09.11.05, 16:43 moj lekarz tez mi nie kaze robic co miesiac badan. sama je robie, bo skoro jest mi to do szczescia potrzebne, a nie zaszkodzi dziecku, to przeciez nie problem. kosztuje to raptem 20zl, a ile spokoju pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś