Dodaj do ulubionych

BETALOC w ciąży

14.11.05, 09:05
Z uwagi na wysoki puls lekarz zalecił mi branie 12,5 mg Betalocu raz dziennie
(połowa najniższej dawki). Bardzo proszę obecne bądź byłe ciężarne o
podzielenie się doświadczeniami w kwestii tego leku, jeśli również zaszła
koniecznosć stosowania go sad.
Obserwuj wątek
    • mia79 Re: BETALOC w ciąży 19.11.05, 16:49
      Ten lek należy chyba do beta-blokerów.Mnie samej interesuje ten temat własnie ze
      względu na wysoki puls, który nie spada mimo stosowania isoptinu(wszystkie
      badania serca w tym echo, holter, tarczyca, elektrolity są w
      porządku).Kardiologteż zastanawia się nad włączeniem jakiegos
      beta-blokera.Bardzo chętnie porozmawiam z tobą na privie albo na gg. Mój numer
      to 1688139
      • beettinna Re: BETALOC w ciąży 19.11.05, 17:35
        Dziewczyny ja mam arytmię i inne cuda i brałam Betaloc+potas-magnez, jestem pod
        stałą opieką kardiologa, jak powiedziałam lekarce że planuję ciążę natychmiast
        kazała odstwić betaloc-bo to jest beta bloker-nie odstawia się go z dnia na
        dzień-zmniejsza się dawki cała-połowa-ćwiartka.aż w końcu nie bierze się nic.
        to samo powiedział mi lekarz ginekolog który usłyszał że biorę ten lek a chcę
        ciąży........
        Przeszłam na staveran-to samo co izoptin.
        Zaszłam w ciążę -niestety poroniłam-i mimo badań nie wiem co było przyczyną.gdy
        powiedziałam potem lekarzowi innemu że brałam betaloc -to powiedział że to
        mogła być przyczyna...tylko że ja mu dodałam że odstawiłam go pół roku przed
        ciążą-i on odrzekł że w takim razie nie on był przyczyną skoro go w ciąży nie
        brałam......
        Zatem skonsultujcie to z lekarzami-ale wg kilku razy których byłam-leczę sie
        na to serce więc ciągle muszę opowiadać lekarzom moją historię-gdy się pytają
        jakie leki biorę-i każdy kiwał głową że betaloku ani innych betablokerów w
        ciąży się nie stosuje.........

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobregosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka