izzy29 14.11.05, 14:04 Podejrzewam,ze jestem w ciąży. Niestety tydzien temu musialam zrobic sobie rentgen glowy. Wiem,ze moze to byc grozne dla plodu. Czy musze sie bac?? Co robic, poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asitka Re: ciąża a rentgen 14.11.05, 14:08 Szczerze, moja mama urodziła mnie 31 lat temu, wtedy USG albo nie stosowano, albo nie było to utarte. Wtedy też robiono trg brzucha kobietom w ciąży aby zdiagnozować stan płodu. Urodziłam sie zdrowa, no teraz mam pewne dolegliści, hormonalne, ale to chyba nie jest skutkiem rtg w ciąży. A przecież założono tobie fartuch ochronny, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
izzy29 Re: ciąża a rentgen 14.11.05, 14:11 Chodzi o to,ze wtedy jak robiono mi rtg jeszcze nie podejrzewalam, ze moge byc w ciazy ( Nie zakladano mi zadnego fartucha).Teraz tez nie mam 100% pewnosci - czekam na okres. Moze martwie sie tylko na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: ciąża a rentgen 14.11.05, 14:12 Jeśli się boisz, to boimy się razem. Mnie prześwietlano nogę w tydzień po zapłodnieniu.... Jak na razie (3 razy usg) wszystko bez problemów, więc nie tracę nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś