aguska231 17.11.05, 13:36 mam pytanie zastanawiam sie na co szczepi sie dzidzie w pierwszym roku zycia? i ile jaka szczepionka kosztuje, poprosze o odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kssia Re: ile kosztuja szczepionki? 17.11.05, 14:10 Witaj Obowiązkowo (bezpłatnie): wzwB, DTPw, Polio dodatkowo (odpłatnie ok 40 zł jedna dawka)Hib Oczywiście bezpłatne są najgorsze szczepionki i za lepiej tolerowane musisz płacic. Juz nie pamietam co ile kosztowało ale najdrozsza szczepionka to był koszt ok 76 zł.Sa jeszcze mozliwości łaczenia kilku szczepionek w jednej (tez oczywiscie płatnej) . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joaska26 Re: ile kosztuja szczepionki? 17.11.05, 14:12 Obowiązkowe szczepienia są darmowe a jesli chcesz zaszczepic dziecko dodatkowo to jest to kosztowne.ja dostalam recepte na ad-hip (chyba tak to sie nazywa bo na recepcie po lekarsku jest niewyrazne)i ta szczep kosztuje 50pare zlotych a szczepi sie 2 lub 3 razy.jesli twoje dziecko narazone jest na kontakt z innymi dziecmi lub wieksza iloscia osob to mozna zaszczepic ale moja Emilia przebywa tylko ze mna i mezem wiec nie ma takiej naglącej potrzeby.sama musisz skonsultowac sie z pediatra.pozdrawiam joaSKa Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: ile kosztuja szczepionki? 17.11.05, 14:13 Ja płacę za Pentaxim 110 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: ile kosztuja szczepionki? 17.11.05, 14:26 Za szczepionkę Glaxo 5 szczepionek w 1- 130 zł za szczepionkę 6 w 1- 200zł. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ile kosztuja szczepionki? 17.11.05, 14:31 Szczepionki nie refundowane czyli odpłatne albo skojarzone sa dość drogie. Infanrix Hexa ok.200 zł-błonica,tężec,krztusiec,polio,hib,wzw Infanrix IPV + HIB ok 130 zł i tu trzeba policzyć na początku x2- błonica,tężec,krztusiec,polio,hib Infanrix DTPa ok 60-70 zł.-błonica,tężec,krztusiec ACT HIB/Hiberix ok.50 zł. Pentaxim ok110-130 zł-błonica,teżęc,krztusiec,ploi,hib-firma Aventis pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś