abea 23.11.05, 19:03 czy znaczie okreslenie "stawianei sie macicy" , lekarz okreslił ze jest twarda i dal no spe , al eboli mnie nadal i czasami jest to takie mocen ukłucie ze ....orany... jakby ktos mnie od srodka kroił ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
june26 Re: twarda macica 23.11.05, 22:33 macica ćwiczy przed porodem zdaje się ze to tzw. skurcze braxtona hicksa.czasem zdarzają się za wcześnie-ja miałam w 7 m-cu ciąży i leżałam w szpitalu dostawałam fenoterol i nospe.w trakcie tego stawiania brzuch twardnieje i jest to niefajne jakby kamień sie robił bobas jest wtedy niespokojny-przynajmniej u mnie tak było.teraz mam zdrowego rocznego juz synka więc jest ok.jak bierzesz leki to nie ma sie co przejmowac po 38 tyg. te skurcze mogą oznaczac ze poród tuż tuż...ja urodziłam w 38 tygodniu i było ok.nie napisała w którym m-cu jesteś ale zdaje się ze blisko końca. powodzenia dla ciebie i maluszka ) Odpowiedz Link Zgłoś
bozka171 Re: twarda macica 24.11.05, 13:31 witajcie mam ten sam problem, od 25 tygodnia ciazy biore fenoterol, izoptin i duphaston, no-spa forte wczesniej mi nie pomagala. W dodatku minimum ruchu, wlasciwie prawie leze. Nie jest latwo ae czego nie zrobi sie dla dobra maluszka. Moja pierwsza ciaza 4 lata temu byla super zadnych problemow a teraz niestety ... ale jestem dobrej mysli bo wiem, ze rodzi sie potem zdrowe dzieci tylko naprawde trzeba sie oszczedzac! Aby do lutego... serdecznie pozdrawiam B Odpowiedz Link Zgłoś