Dodaj do ulubionych

pomyłki usg-płeć

24.11.05, 20:37
Nie wiem czy taki temat pasuje tutaj Ale chcialabym poruszyc temat pomylek
jesli chodzi o plec Czesciej lekarze myla sie widzac chlopcow a rodza sie
dziewczynki czy odwrotnie
Obserwuj wątek
    • nicniewiem19 Re: pomyłki usg-płeć 24.11.05, 21:32
      Ja się spotykałam z pomyłkami kiedy to lekarz mówił że będzie chłopiec a
      rodziła się dziewczynka.Ani razu nie słyszałam o odwrotnej sytuacji.Mi
      osobiście lekarz na usg w 35 tygodniu powiedział że będzie chłopiec a mam
      córcię.Ale i tak jestem szczęśliwa.
      • gonia28b Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 09:57
        A ja słyszałam o odwrotnej pomyłce. Mojej kuzynce lekarz mówił, że będzie
        dziewczynka, a urodziła chłopca.
    • jaonna1 Re: pomyłki usg-płeć 24.11.05, 21:44
      mi gin powiedziała ze dziewczynka w 19tyg i mam nadzieje ze to bedzie
      dziewczynka napewno!!!
      • marcia74 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 08:39
        Ja dowiedzialam sie w 20 tc, ze bedziemy miec synka. Teraz jestem w 29 tygodniu
        i odkad wiemy, mowimy do synka po imieniu. Szokiem dla mnie byloby gdybym
        jednak urodzila coreczke, choc oczywiscie nie wykluczam takiej mozliwosci smile
        Ale szanse male, bo 2 lekarzy potwierdzilo, ze chlopczyk (Antos)smile Pozdrawiam
        • agamamaoli Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 08:51
          U mojej kuzynki miała być dziewczynka a miesiąc przed porodem dowiedziała się
          że jednak chłopak. I urodził się chłopak.
          A
        • agnieszkaj10 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 09:53
          Moim 3 koleżankom lekarze mówili że będą dziewczynki, a są chłopcy, mi
          natomiast poweidział, że będzie chłopak i jest śliczny ponad roczny Pawełek.
      • kadewu1 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 12:22
        A ja nie lubię gadania o wstążeczkach, sukieneczkach i cukiereczkach. Jako
        niedoszły Kubuś na pewno rozczarowałam swoich rodziców - a zwłaszcza babcię
        (ktora to wlaśnie tytułowala mnie Kubusiem). Jako osoba zdecydowanie płci
        żeńskiej nie pozwoliłam sobie nigdy wiązać kokardek ani zakladać sukienek smile.
        A gdybym miała córkę (tak planowałam), to chciałabym ją wychować na mądrą i
        bardzo niezależną kobietę, nie taką, która siedzi w domu, bo rodzice by tak
        woleli (nasłuchałam się mądrości typu "dziewczynki są bardziej rodzinne"). Może
        i sa, ale to dlatego, że uważają, że powinny być. Chłopców się tak nie tresuje,
        i tak jest zdrowiej. A w efekcie będę mieć małego chłopczyka, kórego postaram
        sie wychować na mądrego, bardzo niezależnego mężczyznę, który będzie wiedział,
        ze jego wartości nie mierzy się zasobnością jego portfela, tak jak wartości
        kobiety nie mierzy się wedle jej urody... itd., itdp.
        Pozdrawiam,
        Kasia mama Jasia
    • dorotaa3 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 09:09
      U mnie nie było żadnej pomyłki w pierwszej ciąży dodam ,że to była ciąża
      trojacza a dowiedziałam się w 18 tc jakiej płci będą dzieci i od tego momentu
      każde miało swoje imię.Teraz jestem w drugiej ciąży (32 tc),pojedyńczej i od 17
      tc cały czas lekarz potwierdza ,że będzie dziewczynka i tak jak w wcześniejszej
      ciąży mówię do niej po imieniu.
      Pozdrawiam.
    • apdutkiewicz Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 10:40
      Dziewczyny, nie straszcie. Jestem na 3 tygodnie przed terminem, 3 razy od różnych lekarzy słysząłam, że będzie chłopak i pod niego mam już całą wyprawkę, łącznie z wózkiem.
    • gogo2 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 10:51
      Moja bratowa do 33tc wiedziała, że nosi dziewczynkę. Urodził się chłopiec. Ja
      częściej słyszałam o pomyłkach właśnie w tę stronę
    • grandet ... pomyłki usg-płeć 25.11.05, 11:13
      ja tez czesciej slyszalam o pomylkach, ze miala byc dziewuszka, a wyszedl
      chlopiec.
      • lilu27 Re: ... pomyłki usg-płeć 25.11.05, 11:37
        No coz Moja kolezanka od pierwszego usg wiedziala o chlopcu Kazde kolejne usg
        potwierdzalo A nagle dostaje sms 'mamy sliczna coreczke' Przez cala ciaze
        mowila 'filipku' Lekarz byl zdziwiony Mowil ze w druga strone zdarza mu sie
        pomylic ale w ta nie Moja pani dr wczoraj pokazywala mi wargi sromowe
        Marzylismy o synku i moze po cichu Od razu uprzedze ze wiadomo ze zdrowko
        najwazniejsze ale niektore moze wiedza jakie to rozczarowanie No bo do 34 tyg
        nie chcialo sie pokazac i nastawienie nasze bylo ogromne a wczoraj deprecha smile
        A nie wiem jak dla Was ale dla mnie najgorsze jest gadanie i pytania o plec
        Idziesz do tesciowej: 'ojj z tylu w ogole nie widac ze jestes w ciazy-bedzie
        chlopak' Idziesz do kolezanki 'Oooo wygladasz identycznie jak ja-bedzie
        dziewczynka' Sms od mamy 'Jak sie ma moja wnusia?' Sasiadka 'ale Ci sie zrobil
        spiczasty brzuch-to wiesz ze na chlopca?' Kolezanka 'jesz duzo slodkiego? -
        bedzie dziewczynka' Luuuuuuudzie ja mam tego pieprz.... dosyc!!!
        • majca1 Re: ... pomyłki usg-płeć 25.11.05, 12:02
          Oj masz rację. Te gadki są strasznie wpieniające. U mnie w pracy byla
          dziewczyna której strasznie nie lubię, a ona jak tylko mnie widziala to si ę
          darła "będzie dziewczynka, moja bratowa też tak wyglądała". Zawsze chciałam
          mieć dziewczynkę ale jak jej słuchałam, to chciałam, żeby nie miala racji i
          żeby był chlopak. I mam dziewczynkę, słodką, śliczną i rozumną. Dziewczynka
          wnosi do domu wiele ciepła i można ubierać ją w sukieneczki, z czasem wiązać
          kokardki, kupowac pierścionki na odpustach, a poza tym córka pomoże przy
          wychowaniu kolejnych dzieci... Popatrz jak ślicznie wyglądają rodziny w
          reklamach: starsza córeczka i młodszy synek. Głowa do góry! Zobaczysz jak
          bardzo będziesz ją kochać (a może jego).
    • ania3111 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 12:05
      Ja w poprzedniej ciąży miałam kilka (przy kazdej wizycie) USG i lekarz za
      każdym razem widzial dziewczynkę. Urodził sie synuś. Przez cały czas był
      ułożony pośladkowo pupką do przodu a fiuteczek mu się prawdopodobne "zadarł" do
      góry. I teraz fajna historia- mąż czekał na córcię na korytarzu bo miałam
      cesrkę. W pewnym momencie wyjeżdża dzidziuś w wózku i pielęgniarka mówi-
      panie...- proszę oto pański syn. A mój mąż na to- "to nie mój"
      • koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 12:11
        > W pewnym momencie wyjeżdża dzidziuś w wózku i pielęgniarka mówi-
        > panie...- proszę oto pański syn. A mój mąż na to- "to nie mój"

Hehe, no ładnie smile).
        Mam nadzieję, że ja takich przygód nie będę miała.
        • lilu27 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 13:14
          to myslicie dziewczyny ze jeszcze nie wszystko przesadzone? smile moje tez wczoraj
          ulozylo sie pupa akurat do aparatu usg Rozkrok taki ze hej I pocieszacie ze te
          wargi sromowe to mogly byc jaderka? Ale to tak widac ze nie ma jakby
          watpliwosci Druga sprawa ze lekarze czasem zle widza Usg pokazuje najwyrazniej
          kosci prawda? Majca to nie o to chodzi ze nie bede kochac dziewczynki Bardzo
          bede i juz kocham Ale w moich marzeniach zawsze a szczegolnie ostatnio
          widzialam chlopczyka No i sila psychiki Poki co spelnily sie marzenia babci a
          nie rodzicow smile Maz juz core ma z poprzedniego malzenstwa I jest super facetem
          i ojcem Wyobrazam sobie jakim bylby tata chlopczyka Najbardziej smieszy mnie
          ksztalt nog jaki ma po ojcu Identico! smile No i to pierwsze nasze dziecko i
          drugiego raczej nie bedzie sad
          • koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 13:21
            Nie narzekaj.
            Jeśli nie zamierzasz mieć więcej dzieci, to może nawet i lepiej, że dziewczynkę
            będziesz miała. Dziewczynki są zwykle bardziej emocjonalnie z domem związane i
            chętniej odwiedzają rodziców wink. Natomiast jak faceci pójdą w siną dal, tak
            zwykle wszystko mają "gdzieś".
            A poza tym dziewczynki są z reguły większymi pieszczoszkami smile.
            • blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:01
              jak mozna cos takiego napisac?
              • blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:02
                to oczywiscie do tekstu kozy, a nie do autorki watku
                • koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:16
                  Niby co?
                  Ja uważam, że każda płeć ma swoje plusy i minusy. Nie powinno się rozpaczać z
                  powodu tego, że mamy dziewczynkę, a wolelibyśmy chłopca.
                  • koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:33
                    Jeszcze jedno. Nie chciałam nikogo obrazić tylko pocieszyć lilu.
                    Jakby moja córeczka okazała się być synkiem, to też wcale bym nie rozpaczała.
                    Ważne, aby umieć znaleźć w każdej sytuacji pozytywne strony.
                  • blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:01
                    W Twojej wypowiedzi plusow co do posiadania chlopczyka nie wyczytalam. Wrecz
                    przeciwnie, niestety.
                    I kto tu w ogole rozpacza?
                    Jesli jestes w ciazy, to zycze Ci aby Twoje dziecko bylo plci zenskiej, bo z
                    takim nastawieniem wspolczuje ewentualnemu chlopczykowi. Choc pewnie jakby byl
                    chlopczyk pociac bys sie za Niego dala. A jak dorosnie i bedzie juz Wielkim
                    Koniem, przytuli Cie i powie Kocham Cie Mamo to pewnie sie poryczysz ze
                    szczescia.
                    • blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:04
                      wlasnie doczytalam do konca Twoja sygnaturkesmile jestes w ciazysmile) i to z
                      dziewczynka. Gratulujesmile
                      • koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:14
                        blige napisała:

> wlasnie doczytalam do konca Twoja sygnaturkesmile jestes w ciazysmile) i to z
                        > dziewczynka. Gratulujesmile

Dziękuję smile.
                        No i nie gniewaj się już na mnie, mamo Filipka wink. Źle zrozumiałaś moje
                        intencje.
                        • blige Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:22
                          smile)))))))
                          ja, gniewam sie?.... za cos takiego?........ nieeeeeeeeeesmile))))))
                          i dodam, ze drugie chcialabym aby bylo dziewczynka, ale tylko dlatego, ze
                          pierwsze jest chlopczykiemsmile))
                          pozdrawiam Cie przyszla Mamo Klary (ladne imie)
                    • koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 21:11
                      blige napisała:

> W Twojej wypowiedzi plusow co do posiadania chlopczyka nie wyczytalam. Wrecz
                      > przeciwnie, niestety.

W mojej wypowiedzi celowo nie było plusów do posiadania chłopczyka. Wg USG Lilu
                      spodziewa się dziewczynki, a bardzo chciała mieć synka i, jak wspominała,
                      wpadła przez to w deprechę. Uznałam więc, że zna wystarczająco dużo plusów dla
                      posiadania chłopczyka, więc teraz należałoby jej pokazać, że nie jest wcale tak
                      źle mieć córeczkę.

> Jesli jestes w ciazy, to zycze Ci aby Twoje dziecko bylo plci zenskiej, bo z
                      > takim nastawieniem wspolczuje ewentualnemu chlopczykowi.

A czemu miałabyś mu współczuć? Myślisz, że biłabym go, bo jest chłopcem, czy
                      jak? Jakoś widząc na ulicy małych chłopców również uśmiecham się - tak jak, gdy
                      widzę małe dziewczynki. Dla mnie to są równie rozkoszne maluszki i można być z
                      nich w równym stopniu dumnym i zadowolonym. Fakt, że bardziej wolałam mieć
                      córkę, ale ze względu na swoją matkę, która ma jakąś awersję do małych
                      chłopców sad. Mi osobiście większej różnicy by to nie robiło.

> Choc pewnie jakby byl
                      > chlopczyk pociac bys sie za Niego dala.

Pewnie.

> A jak dorosnie i bedzie juz Wielkim
                      > Koniem, przytuli Cie i powie Kocham Cie Mamo to pewnie sie poryczysz ze
                      > szczescia.

smile Jak doczekam się kiedyś chłopca, to bardzo możliwe smile.
              • adrianka00 Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:51
                Ludzie pisza rozne glupoty...
                Pozdrawiam
                • koza_w_rajtuzach Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 20:53
                  adrianka00 napisała:

> Ludzie pisza rozne glupoty...
                  > Pozdrawiam

Taka już ludzka natura.. wink
    • atlumurek Re: pomyłki usg-płeć 25.11.05, 15:28
      mi lekarz powiedzial na I usg ze prawdopodobnie chlopiec na II zas ze napewno
      dziewczynka, przez co nasza 3 letnia coreczka ma metlik w glowie i mowi
      wszystkim ze mama ma w brzuszku majeczke jej braciszka
      a co sie urodzi zobaczymy w lutym
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka