Dodaj do ulubionych

uczulenie, swedzi!!!

11.12.05, 11:24
witam przyszle mamuski i mamuski w niedzielesmile) mam pytanko, czy ktoras z was
boryka
sie lub borykala bedac w ciazy (17 tc)z problemem uczulenia? zaczelo sie tak,
strasznie swedzial mnie biust,
drapalam, ale teraz swedza mnie cale plecy i brzuch, mam taka czerwona
wysypke na tych partiach ciala.takie jakby krosteczki, plamki. ale nie da sie
ich wycisnac. co robic? co to moze byc? dzieki z gory za pomoc

Obserwuj wątek
    • betunia80 Re: uczulenie, swedzi!!! 11.12.05, 14:08
      idz do lekarza, mnie tez skora swedziała i nawet teraz swedzi tylko na głowie
      (na szczescie), ja zaczelam sie smarowac czesciej tzn. 2 razy dziennie no i mi
      przeszło, ale nie maialm zadnych krostek. dlatego radze Ci isc do lekarza.
    • lillil Re: uczulenie, swedzi!!! 11.12.05, 14:17
      witaj
      ja tez mialam ten problem jednak szybko sie go pozbylam . mialam czerwone
      krostki ktore strasznie swedzialy i pokrywaly caly biust i brzuch , poszlam do
      dermatologa troszke z nim porozmawialam i powiedzial ze to ciazowe zmiany
      skorne- wiadomo. przepisal mi jeden jakis lek na recepte ale powiedzial ze
      zawiarja sterydy a 2 balsamik (genialny)ktory jest bez recepty i spokojnie moze
      byc stosowany przez kobiety w ciazy i podczas karmienia o ile pamietam to
      kosztuje cos ok 20 zl. ale jak dla mnie byl zbawieniem po prawie tygodniu
      wszystko przeszlo i do tej pory nic nie mam . balsamik choc maly jest bardzo
      wydajny a jego nazwa to :TANNO-HERMAL LOTIO bardzo polecam
      pozdrwaiam
      • ania77 Re: uczulenie, swedzi!!! 11.12.05, 16:06
        Idź do lekarza,w ciąży należy być szcególnie ostrożnym nawet w przypadku
        pozornie błahej wysypki.Pozdrawiam i zyczę powrotu do zdrowia.
        • vanilia25 dzieki!!!! 11.12.05, 17:45
          pojde napewno we wtorek mam wizyte, a balsamik kupie jutro po pracy. chcialam
          zaczac chodzic na basen, ale jak tu sie pokazac taka ble w krostkach?smile
          • izu7 Re: dzieki!!!! 14.12.05, 11:50
            Hejjjjjjjj...mnie od tygodnia swędzi całe ciało i na pewno nie jest to
            uczulenie na jakiś kosmetyk czy proszek...obawiam sie, ze to objawy
            cholestazy...Co Tobie powiedział lekarz???? Ja wybieram się dzisiaj na
            wizytę...
            • betunia80 Re: dzieki!!!! 14.12.05, 12:00
              TEz tak pomyslalam jak mnie wszystko swedzialo, ale musisz zobacz czy swedza
              cie dlonie i stopy, bo cholestoza zaczyna sie od swiadu dloni i stop. Ja po
              prostu zaczelam smarowac sie 2 razy dzinnie i mi przeszlo. Ale oczywiscie zrob
              sobie badania.
              • izu7 Re: dzieki!!!! 14.12.05, 13:04
                Tak...robiłam już badania i ALAT jest nieco podwyższony ( wynik-47 a norma 40).
                Swędzi mnie wszystko, najbardziej na przedramieniu, plecach, brzuchu,
                posladkach, czuję tez łaskotanie na łydkach a wieczorem i stopach, wtedy
                odruchową jedną o drugą trę!!!Staram sie nie drapać, ale co robić, kiedy to tak
                dokucza...Smaruje się 2 razy dziennie oliwką w żelu po prysznicu, ale to na
                krótko pomaga...zaledwie kilka minut....Zobaczymy, co powie dziś lekarz...
    • sineira Re: uczulenie, swedzi!!! 14.12.05, 18:31
      Polecam picie wapna dwa razy dziennie i smarowanie ciała dobrym balsamem (np.
      neutrogena). U mnie po tygodniu było po wysypcesmile
      • izu7 Re: uczulenie, swedzi!!! 14.12.05, 21:16
        Hej!!! Ja nie mam wysypki, mnie po prostu wszystko swędzi! Smaruję się oliwką w
        żelu i skóra jest ok z tą różnicą tylko, że..... swędzi!!! Byłam dziś u
        lekarza. Jutro mam wstawic sie na patologię!!!
        • gruba_dynia Re: uczulenie, swedzi!!! 17.01.06, 19:21
          I ?
          Obawiam się, że i mnie to dopadło. Też odczuwam swędzenie, głównie piersi i
          brzucha ale innych części ciała także. Może jeszcze nie jest to tak mocno
          uciążliwe ale dość przykre. Czy ktoś z Was leczył cholestazę w domu, bez
          konieczności pobytu w szpitalu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka