magda_em25 12.12.05, 16:25 Dziewczyny prosze o rade jakiego plynu do higieny intymnej uzywalyscie swierzo po porodzie. Kupilam w aptece plyn ginekologiczny Lactacyd czy ktoras go uzywala. Zastanawiam sie bo on ma ph 3,5 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aisza24 Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 16:32 ja przez pierwsze tygodnie używałam Tantum rose, łagodzi podraznienie i ten bol, który sie odczuwa po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 16:36 Korę dębu-gorącą-tyle, że wymaga to trochę zachodu, ew-tantum rose pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 16:49 Ph 3,5 to jest takie lekko kwaśne - bardzo dobre dla narżadów kobiecych. Rodzić jeszcze nie rodziłam, ale myślę, że Laktacyd to jest dobry pomysł. Za radą koleżanek zaopatrzyłabym się też w Tantum Rosa. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_em25 Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 16:53 Tantum Rosa tez kupilam bo to podobno podstata maz bedzie mi przywozil do szpitala rozrobiony w butelkach tak tylko myslalam ze moze ten Lactacyd wygodniejszy w uzyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
zmartwienie Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 16:52 Lactacyd jest świetny, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ika_25 Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 16:53 Mysle ze to dobry wybor, uzywalam tego plynu po pierwszym porodzie i teraz tez go kupilam. Polecam rowniez czeste uzywanie Tantum Rosa. pozdrawiam ika Odpowiedz Link Zgłoś
domi_15 Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 17:26 Tantum Rosa - mnie bardzo pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 17:36 używałam, używam i będę używać Odpowiedz Link Zgłoś
kapcius Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 17:42 tantum rosa i szare mydło...lactacyd dopiero duzo pózniej....ok 3 tygodnie po porodzie...p.s. tantum rosa wcale nie jest takie niewygodne w uzyciu..wystarczy zaopatrzyc sie w mała buteleczke gdzie przesypujesz proszek i dolewasz do niej ciepłej wody... Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 17:58 Kupiłam Tantum Rosa, ale go nie używałam. Nie było potrzebne. Przydał się natomiast taki zwyczajny płyn do higieny intymnej - do podmywania zamiast mydła. Lactacyd jest jak najbardziej oki. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_em25 Re: do dziewczyn ktore urodzily 12.12.05, 18:07 dzieki za rady bede uzywac i Tantum i lactacydu w takim razie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siciliana78 a mnie cholernie piecze i swedzi...:( 12.12.05, 18:08 piecze, szczypie i swędzi,ale nie rana po szyciu i nie szwy, tylko sam srom... Lactacyd nie pomaga, tantum rose własnie mąż kupi. Położna na wizycie w domu powiedziała, ze tak ma byc, ale dla mnie to nie jest normalne i nie do wytrzymania!!! Któras tak miała ??? Jak temu zaradzić? Odpowiedz Link Zgłoś