joana.mz 15.12.05, 14:21 Zauważyłam, że doświadczone panie zwracają uwagę na to aby był dobry, tzn jaki, jakiej firmy? Gdzie to się kupje i jaki koszt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efk17 Re: laktator - jaki? 15.12.05, 14:49 ja też bardzo proszę o poradę, przy pierwszym dziecku wogóle nie potrzebowałam, byłam z dzieckiem w domu przez 10 miesięcy, cały czas żadnych zakupów, wyjść. Teraz jestem zmuszona zoapatrzyć się w laktator ponieważ muszę studiuję zaocznie i nie będzie mnie w domu co drugi wekend. W jaki laktator mam się zaopatrzyć? biorąc pod uwagę jeszcze odciąganie pokarmu gdzieś w toalecie na uczelni, bo wiem że nie wytrzymam cały dzień bez odciągniecia?? Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: laktator - jaki? 15.12.05, 14:57 Polecam avent isis. Dużo ściągałam. Ściąga się szybko i bezboleśnie dzięki specjalnej nakładce masującej z wypustkami. Cena to chyba ze 170zł niestety, dokładnie nie pamiętam. aga Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: laktator - jaki? 15.12.05, 15:01 medela electric-kupiłam używany podwójny(dwa laktatory, jedna baza) na allegro za 170 zł polecam, jest świetny- w 5-10 min ściągam 100ml pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: laktator - jaki? 15.12.05, 15:04 Aaaa i jeszcze coś.... czy to (ściąganie) boli? Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: laktator - jaki? 15.12.05, 15:07 w medeli masz możliwość regulacji siły ssania- ustawiasz tak, żeby nie bolało, choć osobniczo może to być nieprzyjemne- są wtedy dostępne nakładki, które są delikatniejsze. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
aaanulka Re: laktator - jaki? 15.12.05, 15:16 nie martw się może pierwszy raz nie jest za fantastyczny, dlatego też ciskając rączkę nie musisz sciskać jej do końca, tylko tyle ile dasz radę "wytszymać" Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: laktator - jaki? 15.12.05, 15:22 ja miałam najpierw ręczny aventu a później elektryczny medeli. Jeżeli chcesz ściągać okazjonalnie i na uczelni no to cichszy jest ten aventu, musiałam zmienić na medelę bo Ola odmawiała ssania od początku i cały pokarm jej ściągałąam przez 4 miesiące. Nie życzę.A Odpowiedz Link Zgłoś