Dodaj do ulubionych

Pieluchy firmy PAMPERS

19.12.05, 19:41
Cześć
Proszę Was o opinię, ponieważ kupiłam dziś pieluszki Pampers (new baby)dla
dzidziusia, który się urodzi w styczniu. Były one w atrakcyjnej promocji smile
Ale z tego co czytam na forum, to są przytaczane jakieś negatywne strony tych
pieluch i się zastanawiam czy jest ktoś, kogo dziecko nie reagowało na nie
alergią...
Piszcie jeśli ich używałyście na początku i wszytsko było ok, bo już nie wiem
co myśleć...
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 19:46
      ja używałam na początku i cóż - są ok, używałam też huggies new born i też były ok co ciekawe później moje dziecko zaczęło mieć uczulenia od pieluszek typu, dada, huggies a na pampersy nie, więc jadę cały czas na pamperach
      • maartha Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 19:49
        my caly czas na pampersach i jest ok
    • vre Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 20:05
      Ja tylko te kupywałam. Mój syn nie miał po nich żadnej alergii, a i ja sobie je
      bardzo chwalęwink Bo w przeciwieńastwie do innych pieluszek Pampersy sa nawilżane
      aloesem(możesz dac pieluszke pod światło i zobaczyc 4 paski nawilżające)które
      nie podrażnia pupy dzieckawink Moja ocena tych pieluszek jest bardzo dobrawink
    • cookee2 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 20:05
      Rozmiar 3 był i nie wiem czy jest nadal wadliwy. Większość z nas narzeka ,że
      kupa ląduje na pleckach . Ja używam huggisy i tesco ,są ok. Ale na początek
      pampers newborn jak najbardziej ,ja nie mam zastrzeżeń.
      Pozdrawiam Dorota mama Karola (09.1999),Oli (02.2001) Kingi (05.2005)
      • maretina Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 13:53
        mamy rozmiar 3, kupa zawsze w pielszuszce!
    • a.zgala Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 20:31
      pampersy są najlepsze nie przeciekają i są trwałe,kupowałam różne pieluchy tańsze ale zawsze potem żałowałam ,,,ja też kupiłam pampersy dla drugiego dziecka także na styczeń..anka
    • gonia28b Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 20:59
      A ja kupiłam Bella "Happy", bo były o połowę tańsze od pampersów. Ale Pampersy
      pewnie też zakupię - tak dla porównania. A mały pewnie wszystko zużyje.
      • luna333 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 21:12
        z tym pwnie wszystko zużyje to bym uważała - jak się okazało że mój synuś się uczula na pieluszki to zostałąm z wielką torbą huggies i dada i tak leżą na półce napoczęte ale ponad pół paczki jednego i drugiego bo przecie nie za łożę jak pęcherzy od tego badziewia dostaje, mąż mówił żeby czasem podkładać zamias pampera ale wolę nie ryzykować bo jakby się na pampery uczulił to już koniec by był smile A pampersy rozmiar 3 faktycznie wkółko piorę zakupkane ciuszki (na szczęście zwykłe mydełko dla dzieci radzi sobie z tym - bo Jelp nie zawsze)
    • ewelinam80 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 21:31
      Od samego początku uzywałam Pampersów i nigdy po nich mała nie miała uczulenia
      ani odparzeń. Od czasu do czasu kupowaliśmu inne zeby wyprobowac. Happy są
      długie jakieś nie wymiarowe i wszystko bokami uciekało, od huggisów miała
      odparzenia i nie wchłaniały tak dobrze jak pampersy.Później gdy zakładałam
      małej pieluszke tylko na noc , jak miała dwa latka zaczęłam kupować pioeluszki
      tesco i byłam naprawde z nich zadowolona, super dopasowane, nieprzepuszczały
      nic i nie było odparzen.Ale w sumie nie wiem jak one się sprawdzają u takich
      malenkich dzieci np latem bo one mają taką ceratke i chyba to nie przepuszcza
      powierza , ale nie wiem bo nie sprawdzałam.Uzywałam ich przez rok aż mała
      oduczyła się siusiania w nocy.teraz napewno kupię Pampersy bo mam do nich
      najwieksze zaufanie.
    • aguska231 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 22:11
      a czy ktoras z was urzywala pieluszek bella ( tych niby podkladow poporodowych)
      do majteczek z sucha pieluszka???? zapewne czasem bede urzywac tetry i sie
      wlasnie zastanawiamczy zamiast tetry nie wsadzac w te majteczki wlasnie tych
      pieluszek???czy ktos tak robil??
    • figrut Re: Pieluchy firmy PAMPERS 19.12.05, 22:48
      Uzywalam "pampersow", dla noworodka jedne z najlepszych [ze wzgledu na siateczke
      ktora wchlania kupke]. W dwojkach trafila mi sie jakas felerna paczka i na dlugi
      czas sie zrazilam - przeszlam na "huggies" - wedlug mnie super. Teraz za
      rekomendacja dziewczyn z forum kupilam "dada" z "biedronki" i jestem nimi mile
      zaskoczona. Wydawalo mi sie ze jak takie tanie, to cos z nimi musi byc nie tak -
      mylilam sie, sa super. Nie mozesz sugerowac sie tym ze ktores pieluszki jakies
      dziecko uczulaja, bo rozne dzieci moga byc uczulone na rozne rodzaje. Starszy
      synek na przyklad nie mogl nosic pieluszek "libero", a dla mlodszego dostalam
      paczke od kuzynki i bardzo mu sluzyly.
    • cookee2 teraz są tesco bawełniane w fiolet.opakow. 19.12.05, 22:52
      Cenowo podomnie jak huggis ,no może ciut taniej .Pozdrawiam

Kinia ma
    • amelia42 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 10:45
      dla mnie najlepsze od samego poczatku i juz nie zmienie na inne. Nie trafila mi
      sie zadna felerna paczka i 3 też sa ok, nie bylo tez zadnej kupy na plecach.
      • grubaska20 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 11:23
        pierwsza rzecz - nie warto kupowac duzych opakowan, poniewaz nie wiadomo jak
        dzieciatko zareaguje na dana pieluche, czy kosmetyk.
        druga rzecz - rozne dzieci, roznie reaguja na rozne produkty. naszego chlopca
        huggiesy obrzydliwie uczulily, a papmeprsy byly i sa ok
        trzecia sprawa - tylko pampers new born 2 do 5 kilo, 3 do 6 sa za duze dla
        noworodka
        czwarta sprawa - nasz synek urodzil sie 1 pazdziernika, wiec przeszlismy juz do
        pampers active baby 4 do 9 kilo i rzeczywiscie rzadkie, niemilosiernie
        smierdzace kupiszcze wylazi na plecy..
        piata sprawa - poza tym, to pampersy sa calkiem oksmile no i jakies grosze ze
        sprzedazy przeznaczane sa na chore dziecismile az niemozliwe jak nieodparta staje
        sie chec pomagania kiedy ma sie wlasne ddziecko..smile
        pozdr.
    • bafilek Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 11:30
      Ja zakładam dziecku pieluchy Pampers od urodzenia, czyli już ponad 7 miesięcy.
      Tylko z 3" było trochę problemów, bo czasem zdarzały się przecieki, ale
      przetrwałyśmy trójeczki i już leci czwarte opakowanie "4". Nie narzekam,
      chociaż mam zamiar wypróbować pieluchy Dada z Biedronki (zachwalane przez
      mamy), którą kilka dni temu otworzyli w mojej małej mieścinie.

Moja Weronika
      • maminka1 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 13:07
        Używamy od urodzenia pampersów na zmianę z huggiesami - chociaż mój mały jest
        alergikiem, żadnego uczulenia na pieluchy nie miał.
    • maretina Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 13:52
      bardzo dobre. raz kupilam huggiesy, ale przy pampersach to dno.
    • first_baby Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 13:56
      A jeszcze mam takie pytanie: kupiłam te pieluszki od 3 do 6kg.
      Myślicie, że na początek dla maleństwa też mogą być, czy lepiej dokupić te new born?
      I jeszcze takie pytanko: do jakiego wieku dzieciaczka (mniej więcej) będę
      używała tych 3-6kg i ile pieluszek zużywa się na począatku dla noworodka?
      • maretina Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 13:59
        pampers 1 uzywalismy chyba za 7 czy 10 dni.kajtek urodzil sie z waga 3.5 kg.
        dwoji starczyly na jakies 2 tygodnie.teraz ma 3 miesiace i juz spory czas
        jestesmy na 3, niedlugo kupimy 4smile
        jesli pielucha jest za mala to dziecko sie bedzie zasikiwalo.
        moja rada jest taka: pieluch nie zabraknie, nie kupuj na zapas. bo potem
        zostaniesz z nimi, a kasy nikt nie odda. ja polowe kupionych newbornow oddalam,
        nie zdazylismy ich zuzyc.
        • kasiadove Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 14:11
          Pampersy ok. Od paru dni używamy trójek i też kurczę przeciekają. Mam wrażenie
          ze jest zbyt duża różnica między 2 a 3. Małej wycieka "nogawkami". Uzywałam tez
          trochę rossmanów- tez ok, ale jak pampersy są w promocji to wychodzą w takiej
          samej cenie.
          • maretina Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 14:14
            kasiadove napisała:

> Mam wrażenie
            > ze jest zbyt duża różnica między 2 a 3. Małej wycieka "nogawkami".
            mozliwe... na poczatku kajtek zasikiwal sie w 3, ale teraz nie.
            pewnie, ze czasem musze go przebrac, ale to chlopiec, wystarczy, ze siusiak sie
            zle ulozy w pieluszce ( do gorybig_grin) i powodz gotowa. dlatego pilnuje siusiaka
            jak oka w glowiesmile
      • luna333 Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 14:46
        ja kupiłam pampers 2-5 i huggies 2-5 i co się okazało - mój synek na starcie 4300 i huggies od nowości były za małe - zużyłam jakoś tą jedną paczkę ale na wcisk, pampery 2-5 okazały się tycię większe tak więc i tą paczkę zużyłam i przeszłam od razu na 3-6 dada komfort które były dużo większe że mi się początkowo mały trochę w nich topił, pamperów 3-6 nie używałam ale dziewczyna ze mną w szpitalu miała właśnie pampery 3-6 i córeczka choć mniejsza od mojego 4300 to jakoś specjalnie tym pamperem nie była owinięta. Pieluszek początkowo zużywałam około 7 dziennie. Dada komfort 3-6 bardzo uczuliły mojego synka, koszmar przeżyliśmy totalny - pęcherzew kroczu które popękały i zaczęła mu złazić skóra brrr a ile czasu używałam to nie pamiętam - aż zobaczyłam że się stają ciasnawe to przeszłam na 3 pampersa - ale różne firmy robią trochę różne pieluszki huggies 3 były moim zdaniem większe od pampersów.
    • barbamamma Re: Pieluchy firmy PAMPERS 20.12.05, 14:55
      Pampersy sa OK. Moja corka ma dwa lata i do 1,5 roku prawie zawsze uzywalam
      pampersow. Tylko na pampersy reagowala dobrze. Nie polecam Huggies, bo dzieje
      sie z nimi cos dziwnego w polaczeniu z plynem, natomiast odkad moja dziecko
      skonczylo 1,5 roku kupuje TESCO we fioletowym opakowaniu. Ryzyko alergii w tym
      wieku jest minimalne a pieluchy TESCO super. Nigdy nawet na nie nie spojrzalam,
      ale raz polecila mi je kolezanka. Pieluszki nie podrazniaja, bardzo ladnie
      wchlaniaja i sa fajnie kolorowe. Nie polecalabym raczej dla malutkich bobasow,
      ale moze trzeba sprobowac...Najwieksza zaleta jest cena...ok 26-28 zl za duze
      opakowaniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka