22.12.05, 09:50
dziewczyny mam straszny stres bo o ciazy dowiedziałam się dopiero w 5
tygodniu i zanim sie dowiedziałam piłam normalnie alkohol w weekendy i
paliłam papierosy nawet 2 razy wypiłam herbatkę odchudzająca która to w
trakcie ciązy nie jest wskazana
czytałam że na wady rozwojowe dziecko najbardziej jest narażone do 9 ego
tygodnia i boje sie że dzidzi coś zrobiłam.........
Obserwuj wątek
    • kasia2705 nie martw sie 22.12.05, 10:08
      Nic nie zrobilas ale teraz badz "grzeczna". zas o to sprzed testu sie nie
      martw, nie moglo zaszkodzic fasolce smile
      Glowa do gory!
      • mmalicka21 Re: nie martw sie 22.12.05, 10:10
        boże mam nadzieje bo ciągle żyje w stresie oczywiście umiarkowanym ale mimo
        wszystko .....
        • kasia2705 Re: nie martw sie 22.12.05, 10:15
          nie stresuj sie, przeciez to bardziej szkodzi niz libacja w b.wczesnej ciazy.
          Bedzie dobrze, zobaczysz
          • eps Re: nie martw sie 22.12.05, 10:21
            napewno to co robiłaś nie zaszkodzilo maleństwu. Nie denerwuj sie tylko teraz
            zacznij być grzeczna dziewczynka smile
    • hanula12 Re: alkohol 22.12.05, 10:28
      nie martw się, każda z nas żyła normalnie do momentu, kiedy nie dowiedziała się
      że jest w ciąży i nie zwariowała na punkcie "to wolno, to nie, to powinna, to
      nie"smile)) ja byłam na wakacjach i dobrze się bawiłam. teraz faktycznie zacznij
      prowadzić higieniczny tryb życia i tyle.powodzenia
    • palomkaa Re: alkohol 22.12.05, 10:47
      nie przejmuj sie, moja mam do 4 miesiaca nie wiedziala ze jest w ciazy czyli
      caly pierwszy trymestr!! Nie lykala kwasu foliowego, palila sobie papieroski i
      pewnie wypic tez jej sie zdarzylo nie raz i na dodatek miala okres caly czas! A
      moja siostra ma teraz 13 lat i nic jej nie jest. Mysle ze wiekszosc kobiet jest
      nieswiadoma swojego stanu przez przynajmniej 1 miesiac, ale natura tak to
      wymyslila, ze dzieci rodza sie z tego zdrowe. Ja nie dosc ze bralam antybiotyk
      nie wiedzac ze bylam w ciazy ( i cala game innych lekaow) to tez sie napilam
      pare razy. Wogole sie nie przejmuj, po prostu zacznij dbac o siebie od dzisiajwink
    • anagram2 Re: alkohol 22.12.05, 12:10
      oczywiście sie nie stresuj. ja bedąc w pierwszych tyg. zachorowałam na anginę-
      brałam antybiotyk. Potem bylam na imieninach smile, potem miałam opryszczkę. Aha i
      tydzień temu byłam przeziębiona. Jestem w 11t.c. Żyjemy i jestem pewna że
      wszystko jest dobrze.
      • grubaska20 Re: alkohol 22.12.05, 12:24
        no ja tez imprezowalam, palilam papierochy, do tego,moje ciazowe mdlosci
        gastroendolog przypisal moim wrzodom i odnowieniu refluksu przelykowego,
        dostalam naprawde duze dawki bardzo silnych lekow, absolutnie, bezwzglednie
        zakazanych w ciazy! kiedy juz synek przestal byc tajemnica, w 6 tc, lekarz
        powiedzial, ze na tym etapie to jest dla plodu byc albo nie byc, ze nic sie nie
        stalo, skoro zyje, nic mu nie jest, gdyby cos mialo mu zaszkodzic, w tak
        wczesnej ciazy plod po prostu obumiera i sie wydala. nasz synek uparty jest jak
        mamusia, zaparl sie i przetwal hard core, jaki mu fundowalam. a teraz spi
        sobie slodko w malenkim lozeczku i jest najslodszym dzieckiem, jakie
        widzialam!smile
    • iza3108 Re: alkohol 22.12.05, 13:03
      nie martw sie ja sie dowiedzialam o ciazy ok 5 tyg (choc ciaze czulam od 1 dnia
      zaplodnienia ale na 100 % nie bylam pewna) i tez palilam i pilam piwo i mam
      nadzieje ze moja dzidzia rosnie zdrowo obecnie jestem w 20 tyg ciazy i z tego
      co mowi lekarz jest wszystko OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka