czerwononosyrenifer 29.12.05, 08:56 Jak to jest z ruchami dzidzia?? Jestem w 19tc i jak często powinnam je odczuwać?? Kurczę, troche sie martwię bo dopiero wczoraj zaczęłam je odczuwać ale i tak nie sa zbyt częste. Jak to właściwie powinno być?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dawida25 Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:01 nie przejmuj się, jeszcze poczujesz w swoim czasie. Ja na przykład ruchy poczułam w 15 tc ale to tylko ze wględu na to jak ginka powiedziała, że jestem bardzo szczupła. Ważne że poczułaś pierwsze ruchy Teraz je będziesz odczuwać coraz częściej) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:06 Jeżeli jest to Twoja pierwsza ciąża to ruchy zaczęłaś odczuwać prawidłowo (19- 20 tc). U mnie też było tak, że na początku odczuwałam je wręcz jak głaskanie a nie jak kopniaki. Dopiero kiedy dzidzia podrośnie i zacznie jej się robić ciasno, wtedy zaczną się prawdziwe harce. Muszę Ci powiedzieć, że momentami mam teraz wrażenie (28 tc), jakby moje małe chciało mi wyjść przez powłoki brzuszne Odpowiedz Link Zgłoś
czerwononosyrenifer Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:11 No tak, to moja pierwsza ciążą. I te ruchy przypominają pływające bąbelki albo łaskotanie Odpowiedz Link Zgłoś
pati261 Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:19 Ja jestem teraz w drugiej ciąży i ruchy poczułam też dopiero w 19 tygodniu, chociaż wydaje mi sie że czułam je już w 16 tygodniu ale położna nie uwierzyła mi bo stwierdziła że to za wcześnie i sama zaczełam już wątpić czy to ruchy dziecka czy jelita Odpowiedz Link Zgłoś
magda.kosa Re: Ruchy dzidziusia 31.12.05, 13:33 jakaś chora ta polozna,sroki ale niektore kobiety czują juz od 16 tyg ruchy a szczegolnie wieloródki,ja jestem w pierszej c. i poczulam od 17 tyg,tez na poczatku myl;ilam to z praćą jelit....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika9990 Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:35 Na początku są mało intensywne i nieregularne. W pierwszej ciąży poczułam ruchy w 23 tygodniu i jest to prawidłowe. W drugiej w 16. W 18 zachorowałam i ruchy ustały. Lekarz uwierzył i specjalnie zrobił usg. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 10:09 Na tym etapie ciazy Twoje odczucia są prawidłowe. A później to może być różnie z tymi ruchami. Jedne dziewczyny pisza ze maleństwo mało brzucha nie rozwali tak kopie, u mnie z kolei, jestem pod koniec 26 tc dzidzia kopie umiarkowanie. W ciagu dnia coś tam czasami mi poplumka, trochę zaraz jak sie obudze i moze odrobinę wieczorem ale nie nazwałabym tego super ruchami, tym bardziej rozwalaniem brzucha. Może po prostu spokojniutki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Ruchy dzidziusia 31.12.05, 13:36 Ja jestem w 33 t.c. i czuję ruchy dzidzi tak sobie, raczej słabo, tak było całą ciążę robiłam 2 usg, wszystko jest Ok, jak żartobliwie powiedział gin po prostu może jestem "gruboskórna" i mało czuję albo mała tak się nie wierci nie licz ruchów, bo zwariujesz Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Ruchy dzidziusia 31.12.05, 17:36 a ja jestem w 18 tc i jeszcze nic nie czuje a wyczulona jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
mia80 Re: Ruchy dzidziusia 31.12.05, 17:42 Ja też jestem w 19-tym i nie czuję żadnych ruchów, a wg lekarza dzidzia się rusza. Może to panienka, dlatego taka delikatna Odpowiedz Link Zgłoś