Dodaj do ulubionych

Ruchy dzidziusia

29.12.05, 08:56
Jak to jest z ruchami dzidzia?? Jestem w 19tc i jak często powinnam je
odczuwać?? Kurczę, troche sie martwię bo dopiero wczoraj zaczęłam je odczuwać
ale i tak nie sa zbyt częste. Jak to właściwie powinno być??
Obserwuj wątek
    • dawida25 Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:01
      nie przejmuj się, jeszcze poczujesz w swoim czasie. Ja na przykład ruchy
      poczułam w 15 tc ale to tylko ze wględu na to jak ginka powiedziała, że jestem
      bardzo szczupła. Ważne że poczułaś pierwsze ruchysmile Teraz je będziesz odczuwać
      coraz częściejsmile)
    • kinia_1979 Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:06
      Jeżeli jest to Twoja pierwsza ciąża to ruchy zaczęłaś odczuwać prawidłowo (19-
      20 tc). U mnie też było tak, że na początku odczuwałam je wręcz jak głaskanie a
      nie jak kopniaki. Dopiero kiedy dzidzia podrośnie i zacznie jej się robić
      ciasno, wtedy zaczną się prawdziwe harce.
      Muszę Ci powiedzieć, że momentami mam teraz wrażenie (28 tc), jakby moje małe
      chciało mi wyjść przez powłoki brzusznesmile
      • czerwononosyrenifer Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:11
        No tak, to moja pierwsza ciążą. I te ruchy przypominają pływające bąbelki albo
        łaskotaniesmile
        • pati261 Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:19
          Ja jestem teraz w drugiej ciąży i ruchy poczułam też dopiero w 19 tygodniu,
          chociaż wydaje mi sie że czułam je już w 16 tygodniu ale położna nie uwierzyła
          mi bo stwierdziła że to za wcześnie i sama zaczełam już wątpić czy to ruchy
          dziecka czy jelita
          • magda.kosa Re: Ruchy dzidziusia 31.12.05, 13:33
            jakaś chora ta polozna,sroki ale niektore kobiety czują juz od 16 tyg ruchy a
            szczegolnie wieloródki,ja jestem w pierszej c. i poczulam od 17 tyg,tez na
            poczatku myl;ilam to z praćą jelit....pozdrawiam
    • monika9990 Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 09:35
      Na początku są mało intensywne i nieregularne. W pierwszej ciąży poczułam ruchy
      w 23 tygodniu i jest to prawidłowe. W drugiej w 16. W 18 zachorowałam i ruchy
      ustały. Lekarz uwierzył i specjalnie zrobił usg.
      • eps Re: Ruchy dzidziusia 29.12.05, 10:09
        Na tym etapie ciazy Twoje odczucia są prawidłowe.
        A później to może być różnie z tymi ruchami. Jedne dziewczyny pisza ze maleństwo
        mało brzucha nie rozwali tak kopie, u mnie z kolei, jestem pod koniec 26 tc
        dzidzia kopie umiarkowanie. W ciagu dnia coś tam czasami mi poplumka, trochę
        zaraz jak sie obudze i moze odrobinę wieczorem ale nie nazwałabym tego super
        ruchami, tym bardziej rozwalaniem brzucha. Może po prostu spokojniutki jest.
    • lenka_style Re: Ruchy dzidziusia 31.12.05, 13:36
      Ja jestem w 33 t.c. i czuję ruchy dzidzi tak sobie, raczej słabo, tak było całą
      ciążę
      robiłam 2 usg, wszystko jest Ok, jak żartobliwie powiedział gin po prostu może
      jestem "gruboskórna" i mało czuję smile albo mała tak się nie wierci
      nie licz ruchów, bo zwariujesz
      • tucik Re: Ruchy dzidziusia 31.12.05, 17:36
        a ja jestem w 18 tc i jeszcze nic nie czujesad a wyczulona jestem...
        • mia80 Re: Ruchy dzidziusia 31.12.05, 17:42
          Ja też jestem w 19-tym i nie czuję żadnych ruchów, a wg lekarza dzidzia się
          rusza. Może to panienka, dlatego taka delikatna smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka