weronika5612 02.01.06, 08:13 ile dni może spoźniać sie @.powinnam dostać ją w piątek minęło kilka dni po ile dniach moge stwierdzic że jestem w ciązy?Dodam że istnieje ryzyko abym była Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronika5612 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 10:06 chodzi mi o to ze narazie nie chce robić testu słyszałam ze @ moze spóźniać sie 5 dni czy to prawda i jesli miną a nie dostane @ to ma oznaczać że jestem w ciązy nie wiem co mysleć a do lekarza jest za wczesnie bo mi nic nie powie Odpowiedz Link Zgłoś
madziatd Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 10:21 test kosztuje tylko ok. 10 zł Jeśli miałaś dostać w piątek to test poda ci wiarygodny wynik. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 10:26 Może i bardzo dlugo, a takie opóźnienie wcale ie jest dowodem na ciążę....także lepiej zrób test, i tak jak koleżanki piszą, kosztuje tylko 10 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika5612 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 11:22 jak spóxnia sie @ ale mam sluż normalnie biały to oznacza to zę nie mogę być w ciąży?? Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 11:27 wg mnie tak do tygodnia mógłby sie spóźnic. Biorąc pod uwagę że ciaża moze byc niechciana to z powodu stresu może Ci sie spóźniać. Wydaj 10 zł i już bedziesz wiedziała. Najczęściej jak okazuje sie ze ciaży nie ma to na drugi dzień @ dostaniesz. Ot złośliwośc losu Odpowiedz Link Zgłoś
misia272 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 11:34 Mój lekarz wykrył trzytygodniową ciążę u mnie. A robiłam wcześniej test ciążowy gdy @ nie dostałam w pierwszym dniu, ale nie pokazał mi nic. Dla pewności 100% kazał mi zrobić drugi test i on to potwierdził. A @ spóżniała mi się 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: Jak się ma problemy hormonalne to długo....... 02.01.06, 11:39 Jak było u mnie z początku to bagatelizowałam okres spóźniał mi sie tydzień góra dwa....ciagle robiłam testy i zawsze negatywne,potem czas wydłużał mi się do miesiąca lub ponad,wtedy okazało się,że mam problemy z bardzo wysoką prolaktyną.Leczyłam sie ponad rok.....teraz jestem w 36tc i lekarz twierdzi że to cud że zaszłam w ciąże przy takiej prolaktynie. Odpowiedz Link Zgłoś
goosiaa3 Re: Jak się ma problemy hormonalne to długo...... 02.01.06, 11:53 Okres moze spozniac sie nawet kilka tygodni jak ma sie problemy hormonalne i cale nie musi oznaczac ciazy...mnie kiedys spoznial sie 2 tyg ale to chyba bardziej ze stresu o ciaze zrobilam test wyszedl negatywny a na drugi dzien dostalam @. No a 18 tygodni temu okres spoznial mi sie 8 dni wogole nie myslalam ze moge byc w ciazy i od tak zrobilam test i cyk wyszedl pozytywny a teraz czuje juz jak rusza sie dzidzia )))) Spokojnie jesli minal termin spodziewanej miesiaczki zrob tescik i nawet jesli wyjdzie negatywny poczekaj kilka dni i jesli nadal nie masz @ zrob kolejny badz badanie z krwi wtedy wiadomo na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
volkov11 Re: Jak się ma problemy hormonalne to długo...... 02.01.06, 14:24 a ja mam 19 tc i nie czuje zeby sie ruszalo( A juz bym chciala.. A test zrobilam po dwoch tygodniach od oczekiwanego pierwszego dnia miesiaczki i nic nie wykazal. ten sam test zrobilam dwa tygodnie pozniej i juz byly dwie kreski! u ginekologa bylam pierwszy raz w 6 tyg. ciazy. A co do miesiaczki - Poczekaj - jeszcze i bez stresu - nie pomoze wcale. mi sie czesto spoznial i juz do tego przywyklam. A poziom prolektyny tez mialam taki, ze az lekarze (niektorzy - co wieksi konowalowi podejrzewali gruczolaka... takie historie.. Wiesz - na termin Twojego okresu moze wplynac tez np. zabawa sylwestrowa.. Pilas? Impreza byla dluga? te czynniki wbrew pozorom tez moga wplynac na date... Nie martw sie - jesli sie boisz dzidziusia. Niedlugo spojrzu=ysz na swiat inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika5612 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 12:32 zrobie test boje sie wyniku bo wiem jak zareagują moi rodzice jestem z chłopakiem od nadawna fakt zareczylismy sie 2m-ce temu po 2 m-cbo znamy sie już prawie 4 lata a na dodotek moja siostra wychodzi za maż w czerwcu i na[ewno moi rodzice chyba by dostali zawał kurcze jak okaże sie z ejestem to nie weim jak im to powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
misia272 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 12:44 Kiedy będziesz miała pewność, że jesteś w ciąży to z powiedzeniem rodzicom nie zwlekaj. Wiem że w takiej sutuacji nie bedzie Ci łatwo, ale długo tego nie ukryjesz. A poza tym lepiej wcześniej im powiedziec i żeby od Ciebie sie dowiedzieli. Piszę to bo mój brat ze swoją dziewczyna powiedzieli rodzicom dopiero w 7 m-cu. Po niej nie było widać, że jest w ciązy. Tylko tyle że on miał 18, a ona 17 lat. Bali się reakcji rodziców, ale nie było źle nawet dobrze to przyjęli. Ale nie martw się bo nie wiesz jeszcze czy napewno jesteś w ciąży. Wszystko będzię dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronika5612 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 13:19 kupując test jaki mam wybrac jaki jest najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 14:17 Wg mnie dobry jest z dzieciaczkiem Quick Viev (chyba dobrze napisałam). Kupuj i zdaj relację z wyniku Odpowiedz Link Zgłoś
volkov11 Re: ile dni może spoźniać sie @ 02.01.06, 14:32 A - to tym bardziej - zaden problem. Jesli to nie jest przygodny zwiazek to nie widze zadnego problemu. moja siostra powiedziala o ciazy w 3 miesiacu. Z chlopakiem byli ponad rok. i wiesz co? w domu nie bylo reakcji typu - jak to? Bekart w rodzinie? czy cos takiego - nie!! wszyscy byli szczesliwi - bo bedzie dzdzius w rodzinie. Zapewniam Cie ze juz nikt nie patrzy na date poczecia dziecka a na stosunek rodzicow do niego i sposob jego wychowania.. i kazdy szanuje mamay w ciazy i zobaczysz - jesli bedziesz w ciazy - ze swiat sie zmienia. na plus. mimo tego ze masz prawo sie bac i myslec o trudnoasciach i zmianach jakie nastapia w twoim zyciu. Mam przynajmniej kilka znajomych, ktore slub wziely po urodzeniu dziecka, albo w trakcie ciazy albo.. w ogole nie zamierzaja brac slubu.. i to nie sa bynajmniej rodziny patologiczne, albo jakies no - nazwijmy to spolecznie nieakceptowane.. przeciwnie - jedna niedawno obronila doktorat, inna jest ekonomistka w duzej firmie.. A rodzice.. Zobaczysz ze padna z zachwytu nad wnusiem // wnusia.. a z perspektywy czasu - zapewniam - ze znacznie lepiej jest zajsc w ciaze niespodziewanie, niz (jak np. ja) starac sie o nia przynajmniej ze trzy lata... Odpowiedz Link Zgłoś
weronika5612 zrobiłam test 03.01.06, 07:52 na poczatku nic nie wykazał a zrobiłam wszystko ok po kilku min na tym samym teście powtórzyłam to i po ok 1-2 min pokazały sie słabe kreski C-słabsza T- mocniejsza byłam w szoku nie docierało to do mnie nie wiem co bedzie dalej nie mówi nic rodzicom teraz musze ich przygotowac odpowiednio aha mam pytanie która z lin na tescie C czy T jes próbna -kontrolna a która pokazuje sie jak jetse sie w ciązy Odpowiedz Link Zgłoś
maliniaq Re: zrobiłam test 03.01.06, 09:06 Nie wiem, ale wg mnie, to taki test nie jest ważny. Test ciążowy jest sprzętem jednorazowego użytku. Radziłbym Ci kupić jeszcze jeden i... spokojnie poczekać. Wynik powinien pojawić się na teście po ok. 3-5 minutach. Jeśli nie ma pozytywnego efektu, to trzeba test wyrzucić i przy ewentualnym dalszym braku miesiączki, zrobić po jakimś czasie nowy. Taki test "zwielokrotnionego użytku" może dać fałszywy wynik. Nie przygotowuj więc jeszcze rodziców tylko zrób nowy test np. jutro, czy pojutrze rano, połóż go na płaskiej powierzchni i poczekaj chwilę. Ja nie pamiętam dokładnie która z kresek oznacza ciążę, ale wiem, że ta jedna (u mnie była niebieska), kontrolna pojawia się pierwsza niemal od razu po zatestowaniu. To oznacza, że pomiar był zrobiony prawidłowo. Druga kreska, ciążowa, pojawia się zwykle później (no i u mnie była różowa). Zresztą wszystko jest opisane w instrukcji obsługi testu. Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina266 Re: zrobiłam test 03.01.06, 09:13 Zgadzam się z przedmówczynią.Test możesz użyć tylko raz!!!Zrób nowy.Jesteś już kilka dni po dacie @ więc możesz go zrobić o każdej porze dnia.Czekam na informację.I nie martw się wszystko będzie ok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronika5612 Re: ile dni może spoźniać sie @ 04.01.06, 08:36 zrobiłam drugi test wynik-pozytywny nie dociera do konca do mnie to ze za kilka m-cy bede miec bobaska który bedzie dla mnie wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: ile dni może spoźniać sie @ 04.01.06, 09:43 T - test C- kontrolna Nawet jeśli teraz jesteś jeszcze w szoku to już za kilka dni zmieni się on w ogromną radość, zobaczysz! Ja rodzinie powiedziałam o ciąży jak zobaczyłąm na USG bijące serduszko. Dawno nie widziałam ich tak dumnych i szczęśliwych!!! Odpowiedz Link Zgłoś