Dodaj do ulubionych

Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie?

06.01.06, 00:30
Witam! Mam pytanie do tych z Was, które są w okolicach 26 tc lub już dalej.
Czy to normalne, że dziecko przez dwa dni kopie dość mocno i czuję je prawie
ci.ągle, a potem ze dwa dni, że jest spokojne i tylko się czasem wierci?
Jestem trochę panikara i w te spokojniejsze dni, a tak jest ostatnio,
zaczynam się martwić czy wszystko ok. Podzielcie się ze mną doświadczeniami,
proszę. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • anula_c Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 06.01.06, 01:01
      Witaj smile Jestem teraz w 34 tc. Mam nadzieje ze to co napisze Cie uspokoi smile
      Mialam dokladnie tak samo smile Tez sie balam czy to jest w porzadku ale teraz
      wiem juz ze tak ( moja pierwsza ciaza). Dzidzia rosnie i rozwija sie
      prawidlowo. Trzeba wziac pod uwage ze malenstwo tez ma rozne dni. Czasem mniej
      sie rusza gdy my jestesmy bardziej aktywne. Takze mysle ze jest wszystko
      dobrze smile) Pozdrawiam serdecznie smile)
      • majatusia Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 06.01.06, 01:31
        Ja jestem w 28 tygodniu i nasz synek zachowuje sie tak samo. Lekarz zapewnia
        mnie że to zupełnie normalne. I że wcale nie wykluczone że malenstwo jest tak
        samo ruchliwe kazdego dnia tylko ma jszcze na tyle miejsa ze mzoe sobie rozne
        kozioli fikac i nie wszystkie sa wyczuwalne. Wystarczy że jego "boksy" nie są
        bezpośrednio w zewnetrzna ściankę.
        • 1stkasia CZY MAM SIĘ ZGŁOSIC DO GINA? 06.01.06, 07:48
          No to ja juz nic nie wiem po ostatniej wypowiedzi ze "wystarczy ze dzidzia nei
          kopie na zewnetrzna sciankę" A CO TO ZNACZY? ja własnie wczoraj czułam od ok 18
          a na pewno od 20 mocne ruchu dzidzi i to nie było zwykłe kopanie tylko wyginanie
          sie mojego brzucha tak ze az skakał= n apoczatku cieszyłam sie ale pozniej
          zaczelam bardzeij sei martwic bo tak trzymal mnie mniej weicej do 24! adzis rano
          przed 7 tj sie obudizlam tez czulam mocne wyginanie ! dodaam ze to moja druga
          ciaza zle niestety nie pamietam czy tak mialam w pierwszej i jest to moj 25t.
          Czy mam sei zgłosic do mojego gina? wiecie cos to prosze odpiszcie- weicie ze
          strach ma wielkie oczy sad smile
          • eps Re: CZY MAM SIĘ ZGŁOSIC DO GINA? 06.01.06, 09:53
            Ja jestem obecnie po koniec 27tc. Kiedyś miałam tak że już od późnego popołudnia
            nie czułam ruchów, cały wieczór, noc (tu akurat nigdy się nie rusza), rano
            (powinnien wiercić sie jak wariat!!!), przedpołudnie. No i tu myślałam że
            zwariuje. Postnowiłam, chodź nie lubię się wozić po szpitalach, że jak po
            magicznej 12 sie nie odezwie to jadę do szpitala. No i o 11:30 poczułam ruchy,
            ale do tego czasu pół włosów straciłam.Wygląda na to że dzidzia sobie po prostu
            mocno spała. Poczekaj tak do 12 i jak nic sie nie wydarzy to jedż i na nic nie
            czekaj. Najpierw porób typowe rzeczy przy których sie ruszało.
            • agak14 Re: CZY MAM SIĘ ZGŁOSIC DO GINA? 06.01.06, 10:16
              Ja też tak mam z tymi ruchami. Raz się rusza a raz cisza prawie przez cały
              dzień. Też zaczęłam się martwić ale widzę żę to chyba normalne.
    • agabilinska2 Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 06.01.06, 11:06
      normalne jak najbardziej! /jestem obecnie w 34tc/ nie przejmuj się
      • alcarin Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 06.01.06, 11:18
        No to u mnie jest troche inaczej. Jestem w polowie 27tc i juz od ok. 3 tygodni
        moja mala jest jakby usystematyzowana, tzn. wierci sie przez ok. 15 min. co ok.
        3 godziny. Wyglada to mniej wiecej tak, ze sa to okolice 9, 12, 15, 18, 21 i 24.
        W nocy albo nie czuje, albo wiercipietka usypia smile
        • hanula12 Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 06.01.06, 11:30
          ja spanikowałam ostatnio właśnie z tego powodu. normalnie nasz synek to niezły
          wiercipięta, a we wtorek i środę prawie cisza (prawie, bo od czasu do czasu
          tylko takie lekkie kopnięcia). tak się przestraszyłam, że pojechaliśmy w środę
          wieczorem na usg. okazało się, że wszystko ok. ja nie czułam ruchów, bo inaczej
          się odwrócił i kopał gdzieś z tyłu. poza tym w ciągu ostatnich dni dużo piłam,
          bo brałam antybiotyk w inhalatoru, który wysuszał mi gardło i zwiększyła się
          ilość wód, co z kolei amortyzowało ruchy. lekarz kazał mniej pić i się przede
          wszystkim uspokoić. a wczoraj i dziś nasz łobuz skacze już normalnie. podobno
          dziecko też czasem jest zmęczone, kiedy np. matka jest w kiepskiej formie. nic
          się nie martw! poza tym lekarz jeszcze mnie uspokoił, że na tym etapie ciązy
          (28tc) b.rzadko coś się dzieje z dzieckiem. pozdrawiam.
    • anik-a28 Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 06.01.06, 11:49
      U mnie jest dokładnie tak samo (26,1tc). Też czasami się martwię. Postaraj się
      z uwagą obserwować swoje ciało, ja zauważyłam że dziecko czasami nie kopie ale
      delikatnie się porusza. Ciężko takie ruchy wyczuć ale coś tam bulgocze.
      Pozdrawiam
      • azija1 Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 06.01.06, 12:55
        Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, bo juz chwilami wykańczam sama siebie. Ja
        dziecko czuję, tylko po prostu właśnie takie bulgotania alo b. delikatne
        przepychanie, a wcześniej było mocniej i stąd moje nerwy. Wizytę mam za 10 dni,
        może wytrzymam do niej. Z tego co piszecie taka zmienna aktywność jest jednak
        chyba normalna.
        Pozdrawiam!
        • agak14 Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 07.01.06, 17:02
          Dziękuję za odpowiedzi. Mnie bteż podtrzymałyście na duchu bo już się
          martwiłam.
          • zolza78 Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 07.01.06, 20:57
            ...i mnie też, bo już prawie rwałam włosy z głowy...
            • guderianka Re: Ruchy dziecka 26 tc - czy też tak macie? 07.01.06, 21:03
              ja tez tak mam i mimo ze wiem ze to normalne to i tak przy kazdej dłuższej
              przerwie zaczynam sie martwic-a jak sie martwie to próbuje wymacac dzidzie
              przez powłoki skórne zeby ja rozruszac albo słucham głośno muzyki.pomagawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka