lady_in_the_shade Re: woda z octem - jakie proporcje? 24.10.07, 23:55 do mycia okien uzywam bez rozcienczania. do innych rzeczy raczej nie uzywam ze wzgledu na zapach (niestety). Odpowiedz Link
sirja Re: woda z octem - jakie proporcje? 25.10.07, 07:43 ja też rezygnuję z octu Mialam taki przepis na płyn do mycia szyb itp. 2 części wody, 1 część octu i kilka kropli płynu do mycia naczyń. Zapach jest okropny, a lustra wyglądają okropnie. Rzeczywiście czyści nieźle ale nie mogę tego zapachu wytrzymać. Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: woda z octem - jakie proporcje? 25.10.07, 08:47 Do okien tj. szyb woda plus na oko octu. mysle że tak z pół szkl na litr wychodzi. Okna myje sie super. Potem mała polerka Wyborcza i błysk. Kibelek myje octem na gabce. Umywalke- na wigotna szmatke chlapne octem. Mam dobra wentylacje wiec zapach ulatnia sie szybko. Nierozcieńczonym myje tez kocia kuwete i dno klatki chomika. jak myłam kuwetę domestosem to kot długo wokół niej chodził zanim skorzystał. Teraz nie ma problemu. Odpowiedz Link
agava07 Re: woda z octem - jakie proporcje? 28.10.07, 21:12 Mi się bardzo podoba przecieranie tym octem z wodą lodówki i łazienki (umywalka, płytki, itd.), nawet ostatnio używam zamiast płynu do zmywania ręcznego, bo od lat mam z tymi płynami problem dermatologiczny. Zapach rzeczywiście źle się kojarzy, ale... np. Domestos i in. też źle pachną Zapach octu szybko się ulatnia, próbuję się przyzwyczaić. Na razie rozcieńczam w stosunku 1: 10 i też działa (na kamień w łazience nawet). Odpowiedz Link