to_ja76 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 14:43 dlaczego nie poszukasz np w wyszukiwarce, ten temat był wałkowany więc po co po raz wtóry pisać to samo Odpowiedz Link Zgłoś
kolunia1 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 17:14 po to jest to forum żeby pytać Poczytalam nieco na ten temat w książkach & gazetach, ale wolę wiedzieć co na ten temat myślą mamy. Dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 17:17 Ale jak zwykle przy takim kontrowersyjnym temacie rozpęta się burza zwolenników c.c/przeciwników i zwolenników/przeciwników psn. Daj na luz jak nie chcesz wywołać kłotni,plucia jadem,wyzwiskami itp. Faktycznie ten temat wraca jak bumerang po raz tysięczny. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
basia_k3 do małgosiek2 06.01.06, 17:32 i jak zwykle małgosiek2 ma najwiecej do powiedzenia. Zawsze sie wtraci ze swoimi 3 groszami tam gdzie jej akurat nikt nie pyta. No i co, ze sie rozpisza?? Skoro dziewczyna chce wiedziec to niech pyta.. Jak ktos bedzie mial ochote to odpowie, a nie to zlekcewazy ten watek i juz. Nie wiem czemu Ty tak dziewczyno sie wszedzie wtracasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: do małgosiek2 06.01.06, 17:36 Bo luuuubię ot co)))))))))))) Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: do małgosiek2 06.01.06, 17:44 Ja?chyba żartujesz? Po pierwsze to Ty na mnie napadasz już w drugim wątku i sie czepiasz. Uspokój się bo nerwy w ciąży też szkodzą. Herbatka z melisy moja droga))))))))))))) Pzdr.gOSIA Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: do małgosiek2 06.01.06, 17:39 Ona ma rację, ten temat był milion razy i mi na przykład nie chce sie pisać tego samego. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę. Taki wątek był bardzop niedawno więc wszystko jest jak najbardziej aktualne. Bez urazy bo widzę że nie tylko mi nie chce się pisać. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
tucik cc po raz tysięczny?? 06.01.06, 17:43 podaje link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13344 tutaj też znajdziesz za i przeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 18:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=33957921&a=33959242 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=33567489&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=30416638&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kolunia1 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 21:15 Oj dziewczyny, naprawdę nie chcę robić tu zamieszania. Dziś z rana bratowa zachaczyła mnie na gg i polecała mi cesarkę,moja siostra zaś pierwsze dziecko rodziła przez cesarkę-drugie naturalnie i poleca naturalnie, po prostu ...myślałam później o tym & pomyślałam,że się Was zapytam-ale nie miałam na myśli żadnych kłótni w tym wątku-w każdym bądź razie nie taki był mój zamiar.Jestem w 6 tygodniu ciąży dopiero & mam wiele pytań, tym bardziej,że mam wiele pytań, siostrę i bratową daleko & za bardzo nie mam kogo wypytywać o każdą myśl jaka mi wpadnie w głowę. Ale jeśli ma być kłótnia to niech moderator usunie ten wątek. Poszukam w linkach. Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 21:28 Dyskusje "cc kontra psn" były tu całkiem niedawno i prawdopodobnie dyskutantki chwilowo nie mają siły tudzież pomysłu na nowe argumenty. W przeciwym razie już by się dawno w tym wątku wzięły za kudły, jak to się dzieje zawsze Może zadaj to pytanie za jakiś miesiąc, do tego czasu pewnie po obu stronach barykady nastąpi jakaś regeneracja sił Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 07.01.06, 04:55 Nie to,że brak nowych argumentów tyle,że ile razy można wciąz o tym samym pisać. Maga dobrze napisała,że już mało komu znowu chce sie na ten temat pisać,bo temat staje się nudny mimo wszystko. Po drugie jakby autorka wątku była bardzo tym tematem zainteresowana to by faktycznie skorzystała z wyszukiwarki i wklepała hasło"c.c,a poród siłami natury/naturalny"i by wyskoczyło mnóstwo postów. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 21:53 Rozumiem, że pytasz o cc na życzenie, bo w sytuacji zagrożenia życia nie ma co rozpatrywac wad i zalet. Poród siłami natury może nie pozostawić ani śladu na ciele. CC na 100% zostawi bliznę. CC można zastosować najwyżej 3,4 razy w życiu. Siłami natury można urodzić więcej dzieci. Przy pierwszym to może nie mieć znaczenia, ale kto wie, co będzie za kilka lat, poglądy się ludziom zmieniają. Kilka miesięcy temu czytałam artykuł - na terenach, które zmasakrowało tsunami 2004, popularną metodą planowania rodziny było u kobiet podwiązywanie jajowodów po urodzeniu ostatniego zaplanowanego dziecka. Jak wiadomo, w kataklizmie zgineło wiele dzieci - i wiele matek chcac znów miec dziecko musiało poddac sie kosztownej i niekoniecznie sklutecznej operacji aby odzyskac płodnosc. Z tym kojarzy mi sie planowanie potomstwa przez cc na zyczenie: z wyzywaniem losu. Odpowiedz Link Zgłoś