Dodaj do ulubionych

Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ????

06.01.06, 14:23
Obserwuj wątek
    • to_ja76 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 14:43
      dlaczego nie poszukasz np w wyszukiwarce, ten temat był wałkowany więc po co po
      raz wtóry pisać to samo
      • kolunia1 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 17:14
        po to jest to forum żeby pytać smile
        Poczytalam nieco na ten temat w książkach & gazetach, ale wolę wiedzieć co na
        ten temat myślą mamy. Dlatego pytam.
        • malgosiek2 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 17:17
          Ale jak zwykle przy takim kontrowersyjnym temacie rozpęta się burza zwolenników
          c.c/przeciwników i zwolenników/przeciwników psn.
          Daj na luz jak nie chcesz wywołać kłotni,plucia jadem,wyzwiskami itp.
          Faktycznie ten temat wraca jak bumerang po raz tysięczny.
          Pzdr.Gosia
          • basia_k3 do małgosiek2 06.01.06, 17:32
            i jak zwykle małgosiek2 ma najwiecej do powiedzenia. Zawsze sie wtraci ze
            swoimi 3 groszami tam gdzie jej akurat nikt nie pyta. No i co, ze sie
            rozpisza?? Skoro dziewczyna chce wiedziec to niech pyta.. Jak ktos bedzie mial
            ochote to odpowie, a nie to zlekcewazy ten watek i juz. Nie wiem czemu Ty tak
            dziewczyno sie wszedzie wtracasz???
            • malgosiek2 Re: do małgosiek2 06.01.06, 17:36
              Bo luuuubię ot cosmile))))))))))))
              Pzdr.Gosia
              • basia_k3 Re: do małgosiek2 06.01.06, 17:42
                dziwna jakas jestes i zadziorna...
                • malgosiek2 Re: do małgosiek2 06.01.06, 17:44
                  Ja?chyba żartujesz?
                  Po pierwsze to Ty na mnie napadasz już w drugim wątku i sie czepiasz.
                  Uspokój się bo nerwy w ciąży też szkodzą.
                  Herbatka z melisy moja drogasmile)))))))))))))
                  Pzdr.gOSIA
            • maga202 Re: do małgosiek2 06.01.06, 17:39
              Ona ma rację, ten temat był milion razy i mi na przykład nie chce sie pisać tego samego. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę. Taki wątek był bardzop niedawno więc wszystko jest jak najbardziej aktualne. Bez urazy bo widzę że nie tylko mi nie chce się pisać.
              Pozdrawiam Magda
              • tucik cc po raz tysięczny?? 06.01.06, 17:43
                podaje link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13344 tutaj też znajdziesz
                za i przeciw...
    • jamile Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 18:18
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=33957921&a=33959242
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=33567489&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=30416638&v=2&s=0
      • kolunia1 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 21:15
        Oj dziewczyny, naprawdę nie chcę robić tu zamieszania. Dziś z rana bratowa
        zachaczyła mnie na gg i polecała mi cesarkę,moja siostra zaś pierwsze dziecko
        rodziła przez cesarkę-drugie naturalnie i poleca naturalnie, po
        prostu ...myślałam później o tym & pomyślałam,że się Was zapytam-ale nie miałam
        na myśli żadnych kłótni w tym wątku-w każdym bądź razie nie taki był mój
        zamiar.Jestem w 6 tygodniu ciąży dopiero & mam wiele pytań, tym bardziej,że mam
        wiele pytań, siostrę i bratową daleko & za bardzo nie mam kogo wypytywać o
        każdą myśl jaka mi wpadnie w głowę. Ale jeśli ma być kłótnia to niech moderator
        usunie ten wątek. Poszukam w linkach.
        Pozdrawiam
        K
        • jamile Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 21:28
          Dyskusje "cc kontra psn" były tu całkiem niedawno i prawdopodobnie dyskutantki
          chwilowo nie mają siły tudzież pomysłu na nowe argumenty.
          W przeciwym razie już by się dawno w tym wątku wzięły za kudły, jak to się
          dzieje zawszesmile
          Może zadaj to pytanie za jakiś miesiąc, do tego czasu pewnie po obu stronach
          barykady nastąpi jakaś regeneracja sił wink
          • malgosiek2 Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 07.01.06, 04:55
            Nie to,że brak nowych argumentów tyle,że ile razy można wciąz o tym samym pisać.
            Maga dobrze napisała,że już mało komu znowu chce sie na ten temat pisać,bo
            temat staje się nudny mimo wszystko.
            Po drugie jakby autorka wątku była bardzo tym tematem zainteresowana to by
            faktycznie skorzystała z wyszukiwarki i wklepała hasło"c.c,a poród siłami
            natury/naturalny"i by wyskoczyło mnóstwo postów.
            Pzdr.Gosia
    • mika_p Re: Wady & zalety cesarki i porodu naturalnego ?? 06.01.06, 21:53
      Rozumiem, że pytasz o cc na życzenie, bo w sytuacji zagrożenia życia nie ma co
      rozpatrywac wad i zalet.

Poród siłami natury może nie pozostawić ani śladu na ciele. CC na 100% zostawi
      bliznę.
      CC można zastosować najwyżej 3,4 razy w życiu. Siłami natury można urodzić
      więcej dzieci. Przy pierwszym to może nie mieć znaczenia, ale kto wie, co
      będzie za kilka lat, poglądy się ludziom zmieniają.

Kilka miesięcy temu czytałam artykuł - na terenach, które zmasakrowało tsunami
      2004, popularną metodą planowania rodziny było u kobiet podwiązywanie jajowodów
      po urodzeniu ostatniego zaplanowanego dziecka. Jak wiadomo, w kataklizmie
      zgineło wiele dzieci - i wiele matek chcac znów miec dziecko musiało poddac sie
      kosztownej i niekoniecznie sklutecznej operacji aby odzyskac płodnosc. Z tym
      kojarzy mi sie planowanie potomstwa przez cc na zyczenie: z wyzywaniem losu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka