Dodaj do ulubionych

wydyma mi brzuch

11.01.06, 19:49
wyglądam jak bym była przed porodem a to koniec 3 miesiąca...może on
faktycznie rośnie ale wydaje mi sie że to dopieor ok 5 miesiąca
a jak rośnie to gdzie jest na początku?? wysoko czy nisko-w podbrzuszu
Obserwuj wątek
    • matylda.fm Re: wydyma mi brzuch 11.01.06, 21:51
      na ty etapie ciązy macica jest poniżej pępka ale jelita sa ptrzesuwane do góri i
      w połącznieniu z ciążowa skłonnością do wzdęć robi się taki brzuchol-
      szczególnie wieczorem
    • dziubekl Re: wydyma mi brzuch 11.01.06, 22:12
      o rany ja mam to samo a to dopiero 9 tc, wieczorem mam taki brzuch jak
      conajmniej w 5 m-cu. pozdrawiam
      • selavi3 Re: wydyma mi brzuch 11.01.06, 22:46
        Ja mam to samo. Jestem w 16 tygodniu ciązy a wyglądam na ok 6 m-c. Wprawdzie w
        ok 7-10 tygodniu miałam wilczy apetyt i oczywiście zaspokajałam go. Teraz jem
        zdecydowanie mniej(słodyczy wogóle), małe porcje ale częśćiej. Na wadze
        przybrałam sporo bo już prawie 6kg.(waga przed ciążą ok.53kg teraz prawie
        59kg). Dziś rozmawiałam z koleżanką, która ma termin na 11.02 - przybyło jej 8
        kg. (z dzidzią oczywiście wszystko ok) Jestem w szoku. Ja na tym etapie ciąży
        pewnie przekrocze 20 kg. Nie wiem jak ona to robi.
        Ale nie ma się co martwić!!! Najważniejsze aby dzidzia była zdrowa, a te zbędne
        kg zrzucimy bardzo szybko!!!
        Głowa do góry, pozdrawiam
        selavi
        • dasia_p Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 08:50
          Ja też tak mam. Mam wzdęcia żołądka i duży brzuch, szczególnie wieczorwm.
          Czasem mam większy żołądek niż brzuch, a jestem w 17tc i przytyłam 3kg.
          • valeria2 Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 08:55
            ja sie dołaczamsmile
            jestem w 9tc i tez brzuchol wieczorem sie taaki duzy robi.Tez mam zaparcia i
            wzdecia.
            • popaga Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 09:07
              zgadzam się! u mnie 12 tc a wieczorem wyglądam jakbym kończyła conajmniej 6 m-c.
              ale mnie pomagają wieczorne spracery-co wieczór spacerujemy z mężem około 1
              godz. takim żwawym krokiem- przynajmniej na wzdęcia pomaga- polecamwink
    • zolza78 Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 09:30
      to jst normalne, ja też tak mam. zauważ, że rano masz mniejszy brzuch, co cała
      zawartość jelit "zeszła". miałam tak od początku ciąży, a teraz czasem
      wieczorem mam taki brzuch, że ciężko jest oddychać. a to jeszcze 3 miechy...
      • mika9912 Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 11:34
        witam rzyszłe mamy ja jestem w 11 tc i wchodzę tylko w luźne spodnie biodrówki
        a pozostałe spinam gumką do włosów kupiłam sobie pare dłuższych bluzek żeby nie
        było widać że mam rozpięte spodnie co wożniejsze wyglądam tak samo rano i
        wieczorem i choć trochę wcześnie się pokazał to fajny ten mój brzuszek tak więc
        chyba nie ma regóły po0zdrawiam ps. nie wiem ile przytyłam bo dopiero dziś mam
        wizytę.
        • aminki Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 15:05
          Jestem w 14stym tygodniu ciąży i wieczorami brzuch robi mi się naprawdę duży.
          Nie mam natomiast już problemów z zaparciami - wręcz przeciwnie, od czasu kiedy
          biorę dodatkowe witaminy wszystko ustąpiłosmile Ciekawi mnie czy to dzięki
          witaminom i czy macie podobnie?
          • pola712 Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 15:15
            u mnie jest 11/12tc. Odkąd biore preparaty witaminowe zaparcia mi przeszły
            wręcz przeciwnie -codziennie rano wyprózniam sie bezproblemowo...

Brzucha raczej nie widać. Czasami wieczorem jest wiekszy, no ale to chyba
            bardziej od jedzenia... Mdłości mi przeszły, aczkolwiek nie lubie mięsa pod
            kazdą postacią. Teraz mam etap jedzenia serów, dzemu, nutelli, i mącznych potraw.
    • aga2105 Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 15:44
      Mnie też rozdęło. Zjadłam 40 dkg kapusty kiszonej i aż się boję co będzie
      później.
      • kasia161069 Re: wydyma mi brzuch 12.01.06, 20:37
        U mnie tez 9 tc i brzuszek tez widoczny z tym ze bardziej wyzej tak jakbym
        miala wiekszy zoladek , najbardziej go widac jak siedze w obcislych spodniach -
        narazie zapinam sie we wszyskiech - jak stoje to tak troszke jakm ktos wie to
        niby widzi Pozdrawiam Was.
    • iwonka232 Re: wydyma mi brzuch 14.01.06, 22:02
      ja jestem w 8 tyg a brzuch mam jak w 5 miesiacu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka