Dodaj do ulubionych

przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE

12.01.06, 10:23
To, co "moderatorka" (określanie pewnej osoby tym mianem to duże nadużycie)
robi ostatnio na tym forum, skutecznie zniechęca mnie do zagladania tutaj.
Cenzura, wyrzucanie i przerzucanie wątków wedle własnego "widzimisię" i
totalny zamordyzm.
Szanowna Pani, to nie jest Pani prywatny folwark, więc niech się Pani nieco
opanuje!
Obserwuj wątek
    • czajkax2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:23
      mysle ze forum tylko na tym zyskasmile
      • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:24
        A ja nie przestaję. Forum zyska bez asiulki.
        • asiulka1976 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:28
          Jeszcze przez 3 mies. jako ciezarna tu bede a potem tyllko jako moderator :o)
          ...... ale pojawi sie jeszcze jeden moderator.
          • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:29
            asiulka1976 napisała:

a potem tyllko jako moderator :o)

Błagam Cię. Teraz będę miała nocne koszmary.
          • irytek001 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:31
            asiulka1976 napisała:

> Jeszcze przez 3 mies. jako ciezarna tu bede

Potem zaczniesz moderować Niemowlę?
            Ratunku sad((
          • purple_haze Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:58
            > Jeszcze przez 3 mies. jako ciezarna tu bede a potem tyllko jako moderator :o)
            > ...... ale pojawi sie jeszcze jeden moderator.

wszystkich nas trzyma przy życiu nadzieja, że po porodzie zwyczajnie nie
            będziesz miała czasu i siły tongue_out
            • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 16:01
              no co ty, ambitnych ludzi nie znasz?

mamke wezmie a sama bedzie modulowac w tym czasie ;P
              • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 16:06
                Mam prośbę o powściągnięcie języka.
                Rozumiem, że temat jest drażliwy i nie chcę wycinać wszystkiego, ale czym innym
                jest cięty dowcip a czym innym chamstwo.
                • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 16:09
                  mamy widac nieco inne wyobrazenie o tym gdzie konczy sie dowcip a zaczyna
                  chamstwo, tak to juz jest
                  ja nie widze w tym nic obrazliwego, uszczypliwe to bylo - owszem

no ale to Ty tu oceniasz smile
                  wiec jesli masz ochote - to prosze bardzo ciac wink
                • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 16:09
                  black_currant napisała:
                  czym innym
                  > jest cięty dowcip a czym innym chamstwo.
                  >

Black,

a gdzie widzisz chamstwo?
                  • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 16:11
                    Ok, sorki, chamstwo to za mocne słowo.

Ale przytyk jest moim zadaniem już za mocny.
              • purple_haze Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 16:14
                może to jednak będzie opcja matka-polka?
                może nie tylko na modulowanie, ale i na blog oraz fryzjera nie będzie miała
                czasu - wszystkie przypadki z pożytkiem dla społeczeństwa smile
      • sineira Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:32
        > mysle ze forum tylko na tym zyskasmile
        I Ty się wypowiadasz na temat netykiety????
        • czajkax2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:35
          sineira napisała:
          > I Ty się wypowiadasz na temat netykiety????

A przeprzaszam bardzo o co ci konkretnie chodzi? Co jest złego w tym, ze
          napisałam ze forum tylko zyska jak zapanuje tu porządek tematyczny. gdzie
          doszukałas sie w tym zdaniu złamania netykiety?
          • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:37
            Czajko, zajrzyj na gore watku, zupelnie co innego napisalas. Albo skasuj watek,
            to nie bedzie widac, ze krecisz ;///.
            • czajkax2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:38
              napisłam cytuje:
              'forum tylko na tym zyskasmile"

gdzie tu jest kręcenie i złamanie netykiety?
              • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:41
                Krecenie jest w tym, ze odnioslas sie do "odchodze z forum" - nie dodajac tego,
                co usilowalas wmowic pozniej.
                O zlamaniu netykiety nie pisalam, to tez dodalas od siebie.
                Czy nieumiejetnosc czytania jest warunkiem zostania moderatorem?
                • czajkax2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:43
                  To ze odniosłam sie do 'odchodze z forum' to juz jest twoja swobodna
                  nadinterpretacjasmile ja w.i.e.m ze odniosłam sie do wypowiedzi o przenoszeniu
                  wątków. ta więc moze nie próbuj zgadywac co autor miał na mysli,skoro autor
                  wyraznie napisał co na mysli miałsmile
                  • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:45
                    Fajnie, ze wiesz. Szkoda, ze umiesz napisac tego, co wiesz. Na dole masz
                    jeszcze jedno pytanie, mozesz na nie odpowiedziec?
                  • sineira Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:47
                    Co autor miał na myśli, to wyraźnie widać. Niech więc autor nie kręci, bo w
                    takie kręcenie to nawet trzylatek nie uwierzy.
      • dziumdziarumdzia [...] 12.01.06, 12:39
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:26
      jeszcze nie polecial?

dziwne!?
      • valeria2 młody zonkos-film dotarł:)) 12.01.06, 14:45
        hihiihihhihihihihihihi super
    • czajkax2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:27
      w Netykiecie jest napisane:

"Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres
      prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich "

Jeszcze sie dziwicie ze filmik poleciał? Był osmieszajacy i złamał Netykietę.
      • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:28
        czajkax2 napisała:
        >
        > Jeszcze sie dziwicie ze filmik poleciał? Był osmieszajacy

Był śmieszny, ale jakże prawdziwy.

i złamał Netykietę.

NIETYKIETĘ, przypominam kolejny raz.
      • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 10:29
        Czajko, czy naprawde nie dostrzegasz roznicy miedzy wysmiewaniem, a
        osmieszaniem?
        • valeria2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 11:26
          jaki filmik??Dajcie gosmile))
          zauwazyłam ze panie "modelatorki"udzielaja sie wyłacznie wtedy gdy ktos wyraza
          niepochlebne opinie na sposób modelowania tego forum.Tylko tyle macie do
          powiedzenia???Kasliwie odpowiadac na prawdziwe uwagi nie zawsze zgodnie z
          netykieta.Czemu nie podzielicie sie z nami informacjami na temat ciazy,porodu,i
          tego wszystkiego co powinno byc na forum poruszane.Bo taki chyba jest cel
          istnienia tego forum-ale jesli nie zmienicie podejscia do furomowiczek to
          wydaje mi sie ze juz nie bedziecie czego miały "modelowac".Moze mamy burze
          hormonów-ciaza w koncu ale z tego co widze to Wy-modelatorki-stanowicie
          problem.Szkoda bo jeszcze niedawno duzo z nas wchodziło tutaj ze spokojem ze
          czego mozna sie dowiedziec -a teraz albo watki sa usuwane,przenoszone ......
          i wogole "ja tu widze niezły bu...el"
          • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 11:38
            Valeria, no niestety, filmik kasuje, zapraszam tu:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34172
            tam sobie obejrzysz.
            • valeria2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:49
              juz obejrzany dziekismile))))))
          • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 11:53
            Słuchaj no asiulka, jeżeli Ty modelatorko możesz mieć w sygnaturce link do
            swojego bloga to ja tu mogę dać linka do swojego forum.
            Więc radzę Ci nie wycinaj postu bo łamiesz tę swoją nietykietę.
            • asiulka1976 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 11:56
              a skad pewnosc ze ja to kasuje, jest tu 3 moderatorow a filmik dotyczy moderatorow
              • dziumdziarumdzia Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:37
                asiulka1976 napisała:

> a skad pewnosc ze ja to kasuje, jest tu 3 moderatorow a filmik dotyczy moderato
                > row

ano stąd, że film dotyczył modeLatorki, która przenosi watki. Taka gwiazda jest
                tu tylko jednabig_grinDD
            • czajkax2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 11:56
              post z zaproszeniem na forum został przywrócony. niesłusznie został skaoswany,
              za co przepraszam w imieniu Asiulki.
              • asiulka1976 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 11:58
                ;o)
                • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:01
                  > ;o)

i mowisz, ze zrobienie glupoty za ktora inni musza przepraszac to powod do
                  radosci?
              • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 11:59
                a co - przeproszenie osobiscie jest ponizej jej godnosci?
              • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 11:59
                czajkax2 napisała:

>
                > za co przepraszam w imieniu Asiulki.

Juz nie będę sie czepiać tego, że ona nawet przeprosić za siebie nie potrafi.
                No nie będę sie czepiać.
                • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:00
                  i tak bylo by za pozno ;P
                  • asiulka1976 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:03
                    no pewnie ze za pozno ! nie mam tak szybkiego internetu
                    • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:04
                      asiulka1976 napisała:

> no pewnie ze za pozno ! nie mam tak szybkiego internetu

Ty naprawdę jesteś nieprzemakalna, wiesz?
                      • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:11
                        > Ty naprawdę jesteś nieprzemakalna, wiesz?

nio
                        i taktyka nieodpowiadania na niewygodne pytania tez sie sprawdza wink
                        • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:12
                          Bo Czajka sie za nia ofiarnie podklada i tyle.
                          • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:14
                            ciekawi mnie dlaczego
                            • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:14
                              mlody_zonkos napisał:

> ciekawi mnie dlaczego

Solidarność zawodowa.
                              Jak u lekarzy.
                              • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:16
                                ze niby solidarnosc modulatorska ?
                                • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:17
                                  mlody_zonkos napisał:

> ze niby solidarnosc modulatorska ?

Może trzeba by do Kopalińskiego napisać??
                                  On chyba jeszcze nie zna tego terminu smile))
                              • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:16
                                To mowisz, ze moderator to czlowiek, co zawodowo zus cygani, zeby siedziec na
                                forum za pienieadze podatnika?
                                • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:17
                                  agmani napisała:

> To mowisz, ze moderator to czlowiek, co zawodowo zus cygani, zeby siedziec na
                                  > forum za pienieadze podatnika?

Nie wiem jak moderator.
                                  Co innego modeLator smile)
                                  • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:31
                                    Mam dysleKcje, wiec sie przyzwyczaj, ze robie bledy ;DDDDDDDDDD.
                                    • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:33
                                      agmani napisała:

> Mam dysleKcje, wiec sie przyzwyczaj, ze robie bledy ;DDDDDDDDDD.

Cholera. To juz epidemia jakaś smile)))
                                    • czajkax2 Wygrałyscie 12.01.06, 12:34
                                      zostaję tylko do konca tygodnia.
                                      zostaniecie sami z Asiulką i jakims nowym moderatorem.
                                      skoro tak bardzo jestem tu niemile widziana to niech porządki robi ktoś inny.
                                      • mlody_zonkos Re: Wygrałyscie 12.01.06, 12:36
                                        czajka - ale to asiulka nas wkurza a nie Ty!

w kazdym badz razie ona duzo bardziej!
                                      • morepig Re: Wygrałyscie 12.01.06, 12:40
                                        hurraaaa!!!!!! czy moge zostac moderatorem?? wink
                                        • czajkax2 Re: Wygrałyscie 12.01.06, 12:59
                                          jak widac kazdy moze zostac modearatorem. Pewnie nawet ty
                                • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 12:18
                                  ciekawy aspekt poruszylas agmani!!
    • agmani Do moderatora 12.01.06, 11:37
      Dlaczego ciagle wycinasz link z filmem? Naprawde tak sie boisz, ze ktos
      zobaczy? Jak to bylo... prawda w oczy kole...
      • moreno500 Re: Do moderatora 12.01.06, 12:03
        jakim filmem?
        • agmani Re: Do moderatora 12.01.06, 12:07
          Bollywood o modelowaniu.
          • moreno500 Re: Do moderatora 12.01.06, 12:24
            nie miałam farta....
            • dziumdziarumdzia Re: Do moderatora 12.01.06, 12:34
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34708&w=34828200
              obejrzysz go w powyższym linku
    • gonia28b A ja przestanę odwiedzać to forum, bo... 12.01.06, 13:02
      rzygać mi się już chce na widok tego śmietnika.
      • chloe30 Re: A ja przestanę odwiedzać to forum, bo... 12.01.06, 13:04
        gonia28b napisała:

> rzygać mi się już chce

Gonia, ale to w ciąży normalne smile)))
        • gonia28b Re: A ja przestanę odwiedzać to forum, bo... 12.01.06, 13:51
          rzygam na widok TEGO śmietnika.
          Jestem już w 8 m-cu i w ogóle tego problemu nie miałam.
          Więc proszę nie obracać kota ogonem.
          • chloe30 Re: A ja przestanę odwiedzać to forum, bo... 12.01.06, 13:57
            gonia28b napisała:
            .
            > Więc proszę nie obracać kota ogonem.

A czy w ciąży traci się poczucie humoru??
            Mówię konkretnie o moim poście, nie o całym wątku.
            • gonia28b Re: A ja przestanę odwiedzać to forum, bo... 12.01.06, 14:08
              chloe30 napisała:

> A czy w ciąży traci się poczucie humoru??
              > Mówię konkretnie o moim poście, nie o całym wątku.

Ale ja miałam na myśli cały ten wątek. I wkurza mnie takie zaśmiecanie forum o
              wiele bardziej niż jakiekolwiek pisanie wątków "nie na tym forum co trzeba" z
              całym tym ich przenoszeniem do kupy razem wziętym. Nawet nie chce mi się już
              czytać w całości tego wątku. Po prostu mnie mdli ten ogólnoforumowy lament nad
              przeniesionymi wątkami.
              Dlatego też akurat teraz zabrakło mi poczucia humoru. A tak generalnie to mi go
              nie brakuje.
              Pozdrawiam.
              • chloe30 Re: A ja przestanę odwiedzać to forum, bo... 12.01.06, 14:11
                Gonia,

ale lament nad przeniesionymi wątkami był wczoraj.
                Dzisiaj chodzi o co innego.
                O to co za pierwszym razem, kiedyśmy się spotkały w jakże przyjemnych
                okolicznościach, czyli o kompetencje modeLatorki.
                A tu ię można czepiać, przyznasz.
                Może Tobie to nie przeszkadza, ale innym tak i dają temu wyraz.
                • gonia28b Re: A ja przestanę odwiedzać to forum, bo... 12.01.06, 14:14
                  dzięki za wyjaśnienie, bo ja naprawde nie przeczytałam tego wątku.
    • black_currant Ech... 12.01.06, 14:11
      Wiecie co, Dziewczyny...

Nie potrafię zrozumieć jednego - na Gazecie są fora tematyczne. Praktycznie
      wszędzie użytkowniczki potrafią to zrozumieć i zaakceptować. Tutaj nie...

Pamiętam to forum jeszcze z czasów mojej pierwszej ciąży, gdy nie było jeszcze
      forum Agory a odrębnym eDzieckiem. Wtedy same postulowałyśmy o to, żeby
      poodzielać informacje od pogauszek właśnie po to, żeby nie było problemu ze
      znalezieniem rozwiązań konkretnych problemów.
      Lekarze mieli być razem, pogaduszki razem. Wszystko miało swoje miejsce i było
      naprawdę super.

W czasie drugiej ciąży znowu zajrzałam na to forum. Gdy zobaczyłam co się tu
      dzieje, ze wszystko jest razem jak w maglu, te same pytania pojawiają się co dwa
      dni (a czasem nawet jedno pod drugim) miałam szczerą chęć, żeby coś z tym
      zrobić. Żeby wszystkim było łatwiej. Żeby Ci którzy chcą sobie po prostu pogadać
      o wszystkim i o niczym z kobietkami w ciązy mieli swoje miejsce, a Ci którzy
      szukają konkretnej informacji - łatwy do niej dostęp.

Miałam naprawdę fajne plany - odnaleźć wątki z ciekawymi dyskusjami, zebrać je
      razem i stworzyć jakby 'encyklopedię' dla kobiet w ciąży. Link miał być we
      wstępie. Ale okazało się, że tych kilku słów które są w opisie forum, chyba nikt
      nie czyta. Na Ciążę i poród ciągle trafiają pytania o lekarzy, szpitale, wózki,
      kolki niemowlęce. Moderatorki to przenoszą, bo taka właśnie jest ich rola. I
      totalnie syzyfowa praca.

Co ciekawsze - pytałam kiedyś o to, jak w takim razie przeprowadzić podział,
      żeby było to zgodne z regulaminem (czyli nie wprowadzając na Ciążę i poród
      tematów, których miejsce jest na innych forach eDzieckowych) i jednocześnie
      wygodne dla użytkowniczek. Praktycznie nikt się nie odezwał...

A moderatorki naprawdę nie są wrogami użytkowniczek forum...
      • czajkax2 Re: Ech... 12.01.06, 14:12
        Dzięki Bogu jestes wink myslałam ze naprawdę wilki cię pożarły i wydałas forum na
        pastwę demonówsmile bardzo sie ciesze ze jestes. bywaj tu częściej proszę cie.
      • mandziola Re: Ech... 12.01.06, 14:21
        Wszystko jasne i generalnie nie o przenoszenie watków nam chodzi. To, tez -
        ponieważ te "porządki" posuwają się trochę za daleko. Ciąża owszem, jest stanem
        fizjologicznym, ale to chyba nie znaczy, że li tylko watki o samopoczuciu i
        objawach ciąży mają na tym forum zostać. Posty o becikowym czy też przeprawach
        z ZUS-em, tez są przecież z ciążą związane.
        Generalnie chodzi o to że niespecjalnie podoba nam się nowa "modelatorka",
        która zachowuje się jak średniowieczny satrapa i zupełnie nie bierze pod uwagę
        zdania forumowiczek. Oprócz tego jej poziom wysławiania się na tym forum jest
        żenująco niski (a robi to z pozycji moderatora i jej wytłumaczenie o
        dysortografii jest śmieszne, bo forum to nie czat i wypowiedź można sprawdzić
        wrzucając ją choćby do Worda).
        Pozdr.
        • czajkax2 Re: Ech... 12.01.06, 14:25
          ale jak na razie porządki robię ja,więc o to do Asiulki pretensji mieć nie
          mozeciesmile
          nie to zebym chiała ściągnac uwagę na swoją osobę,ale wrodzona uczciwośc
          nakazuje mi sprawę wyjaśnicsmile
          • agmani Re: Ech... 12.01.06, 14:27
            Czyli od Asiulki sie uczysz, jak modelowac?
            • czajkax2 Re: Ech... 12.01.06, 14:29
              jak na razie większosć wątków poprzenosilam ja-tak wygląda sprawa. o kasowaniu
              nie mówię,bo to inna kwestia
              • mandziola Re: Ech... 12.01.06, 14:31
                Napisałam, że GENERALNIE nie o przeniesione watki nam chodzi. W tej sprawie
                można się dogadać. Chodzi o osbę "modelatora"
                Pozdr.
      • gonia28b Re: Ech... 12.01.06, 14:36
        Aniu, to jest walka z wiatrakami sad
        Tak się dziewczyny przyzwyczaiły i teraz bardzo trudno te przyzwyczajenia
        zmienić.
        W innym wątku ktoś już też mądrze napisał:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34780736&a=34798466
        A ja doradzałam jak sobie można ułatwić dostęp do tych wszystkich forów
        tematycznych i o krzyściach tego:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34780736&a=34789700Pozdrawiam.
        • black_currant Re: Ech... 12.01.06, 14:42
          W sumie tak...

Ale to jest jednak dośc nietypowe fourm, na którym jednak jest spora rotacja
          użytkowniczek (dużo dziewczyn po ciąży zagląda tu rzadko, albo i wcale) -
          dlatego zawsze istnieje szansa, ze nowe 'pokolenie' zaakceptuje nowe zasady,
          jeśli będą one faktycznie przestrzegane (bo wtedy właśnie taki wygląd forum
          będzie dla nich tym, co było 'zawsze').
    • lucerka Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:36
      ja n.p. nie znam nikogo z forum w oczekiwaniu - tu natomiast kojarze ta czy inna
      uczestniczke. znam mniej wiecej ich wypowiedzi i to wlasnie ich zdanie
      chcialabym znac przy wyborze wozka czy innych rzeczy, a nie zdanie pan z forum
      "Zakupy" czy "W oczekiwaniu".
      Jak juz raz pisala agao: forum to mala spolecznosc i, moim zdaniem, nie nalezy
      naruszac jej struktury bo sie po prostu rozpadnie.
      asiulka weszla "z butami" na to forum, zaczynajac nie od zebrania sugestii
      forumowiczek na temat ulepszenia/uporzadkowania forum, tylko od razu wyciagnela
      nozyce i przyciela temu forum skrzydelka.
      • gonia28b Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:46
        lucerka napisała:

> ja n.p. nie znam nikogo z forum w oczekiwaniu - tu natomiast kojarze ta czy
        inn
        > a
        > uczestniczke. znam mniej wiecej ich wypowiedzi i to wlasnie ich zdanie
        > chcialabym znac przy wyborze wozka czy innych rzeczy, a nie zdanie pan z
        forum
        > "Zakupy" czy "W oczekiwaniu".

Bo nie uczestniczysz w tamtych forach. Gdybyś zaczęła również tam (oraz
        wszystkie inne forumowiczki z tego forum) się wypowiadać i zadawać pytania, na
        pewno poznałabyś osoby i okazałoby się, że na ich zdaniu też Ci zależy. Inaczej
        też by było gdyby wszystkie forumowiczki przyjęły taki porządek i były aktywne
        również na innych forach. Wtedy osoby z tego forum spotykałabyś również na
        innych forach: "W oczekiwaniu", "Szpitale", "Zakupy", "Mama cud" etc.
      • sineira Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:46
        Fora się rozwijają i zmieniają. Np. "w oczekiwaniu", wbrew pierwotnym
        założeniom, stało się raczej "w oczekiwaniu na zajście" i przenoszenie tam
        wątków kobiet w ciąży wydaje mi się nieco niezręczne, bo może urażać uczucia
        tych, które usilnie starają się "zafasolkować". Co czuje kobieta, która od iluś
        cykli ciągle widzi jedną kreskę, kiedy czyta o ubrankach i innych takich?
        • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:52
          Ok, tyle, że same uczestniczki tamtego forum nie zgłaszają tego typu zastrzeżeń.

POoza tym jak nie raz mówiłam - ŻADNEN PODZIAŁ NIE JEST WIECZNY.
          Zawsze można napisać do 'naczelnej administracji' (zawisek@gazeta.pl) i
          zaproponować zmiany.
        • lucerka Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:57
          sineira ma racje - forum W oczekiwaniu odnosi rozwinelo sie sie w innym
          kierunku, w przeciwnym razie to forum nazywalo by sie tylko Porod.

a co do aktywnosci na innych forach, goniu, to ja nie mam za bardzo czasu aby
          skakac z forum na forum. do tej pory bylam zadowolona z "wielowątkowości" CiP.
          zauwaz, ze nie jestem jedyna, ktora mysli w ten sposob. raczej wiekszosci
          uczestniczek nie podobaja sie nowe c i ę c i a i sposob komunikacji nowych
          moderatorow z tutejsza forumowa spolecznoscia.
      • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:50
        Ja to doskonale rozumiem.
        I dalego właśnie na forum 'w oczekiwaniu' nikt nie wtrąca się w treść pogaduszek
        (w granicach przyzwoitosci, rzecz jasna). Jesli w wątku 'stycznióweczek' ktoś
        pyta o wózek czy pieluchy nikt nie ma o to pretensji. Właśnie po to jest to
        forum - żeby rozmawiać o wszystkim.

W tej chwili forum "Ciąża i poród" i "W oczekiwaniu" właściwie się dublują - tak
        jak piszesz - dziewczyny nie znają się nawzajem. W zasadzie jedyną różnicą jest
        to, że tu jest większy ruch i więcej awantur (podejrzewam, że jest to
        spowodowane tym, że to forum jako jedyne z ciążowych jest zlinkowane na forum
        ogólnym Agory).
        A w założeniu Ciąża i poród ma być tą encyklopedią cięzarówek - tu gdzie na
        szybko można poprzez wyszukiwarkę porównać swoje objawy z tym, co przechodziły
        inne dziewczyny, czy sprawdzić, czy ser pleśniowy jest bezpieczny wink Jeśli
        dodamy do tego jeszcze pieluszki czy wózki to robi się śmietnik sad
        • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:51
          Dlaczego ser smietnika nie robi, a wozki tak?
          • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:56
            Bo kwestia czy można jeść go w ciązy dotyczy ciąży.
            A w jakim wózku wozić narodzone dziecko - już nie.

A tak zupełnie logicznie, to informacje o tym czy wózek się sprawdza czy nie
            mają raczej mamy dzieci po drugiej stronie brzuszka (stąd choćby forum zakupy).
            A pozostawianie takich wątków na forum stricte pogaduszkowym jest właśnie
            ukłonem w stronę nierozbijania małej społeczności, gdy o wózek chce się spytać
            zaprzyjaźnione ciężaróweczki.
            • lucerka Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:59
              ale o wozku czy innych zakupach mysli sie jeszcze w bedac w ciazy podczas
              kompletowania wyprawki. decyzja o kupnie wozka to czasem proces ciagnacy sie
              przez kilka miesiacy ciazy.
              • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:02
                Ale nie jest to informacja stricte ciążowa.
                I tak jak napisałam powyżej - z forum 'pogaduszkowego' nikt tego nie wyrzuca.
            • agmani Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 14:59
              Wozek sie z reguly kupuje w ciazy... to tak co do logiki.
              A co do spolecznosci - to dlaczego, skoro takowa istnieje, przychodza nowe
              osoby, spoecznosci owej nieznane i probuja nia rzadzic za pomoca nozyczek i
              obrazania?
              • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:05
                Kupuje suię w ciązy, ale to czy jest dobry i faktycznie wart swojej ceny
                sprawdza dopiero po niej...

Same zasady są ustalane odgórnie, zarówno dla użytkowniczek jak i moderatorów.
                Jeszcze raz zachęcam do ewenutlanego zgłaszania swoich propozycji zmian do
                administratorki (zawiske@gazeta.pl) - jeśli nikt tego nie robi, to wygląda da na
                to, że wszyscy są zadowoleni.

Co do obrażania, to powiem tylko, że ja nie mam sobie nic do zarzucenia.
            • blaszany_dzwoneczek Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:04
              black_currant napisała:

> Bo kwestia czy można jeść go w ciązy dotyczy ciąży.
              > A w jakim wózku wozić narodzone dziecko - już nie.

Naciągane to tłumaczenie.
              A na wózek można spojrzeć tak, że na ogół kupuje się go jeszcze w ciąży - to
              przez to również dotyczy ciąży i jest problemem interesującym kobiety w ciąży.
              Może przenoście też wątki na temat np. podkładów poporodowych - w końcu też
              używa się ich już po ciąży i porodzie.
              • mlody_zonkos Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:07
                tak samo o karmieniu, nawalach mleka, laktatorach
                gojeniu sie itp smile
                • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:14
                  Cóż...

Wg. mnie połóg jest intergralną częścią porodu i naprawdę widzę większy związek
                  z ciążą podkładu poporodowego niż wózka...
                  A co do nawałów mleka czy laktatorów to fakt - to nie jest temat na to forum.
        • melba7 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:19
          Skoro 'w oczekiwaniu'jest to forum pogaduszkowym, czemu asiulka powywalała
          stamtąd wątki, gdzie kilka osób zapragnęło sobie pogawędzić na temat
          modelacji?pytałam o to kilka razy, i nadal nie mam odpowiedzi.
          • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:21
            melba7 napisała:

> Skoro 'w oczekiwaniu'jest to forum pogaduszkowym, czemu asiulka powywalała
            > stamtąd wątki, gdzie kilka osób zapragnęło sobie pogawędzić na temat
            > modelacji?pytałam o to kilka razy, i nadal nie mam odpowiedzi.

Melba i liczysz, że ja otrzymasz??? Optymistka.
            A jeśli już to nie od asiulki.
            Ta pani jest ponad wyjaśnianie czegokolwiek forumowiczkom.
            • black_currant Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:24
              Nie widziałam tych wątków, nie wiem w jakim tonie były pisane, nie umiem
              odpowiedzieć na to pytanie, ale wierzę, że Asia miała powód żeby to zrobić.
            • melba7 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:39
              chloe, zawisek tez milczy.Może się zastanawia?
              • chloe30 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:51
                melba7 napisała:

> chloe, zawisek tez milczy.Może się zastanawia?

To jej trzeba parę linków podesłać. Przestanie sie zastanawiać od razu smile
    • valeria2 Re: Do moderatora 12.01.06, 14:56
      heh zdazylimsmile)))ten jest jeszcze lepszy od poprzedniegosmile))))
      Oskara Wam za to!
      • agmani Re: Do moderatora 12.01.06, 15:01
        Velerka, chcesz do moderatora, czy modeLatora?
        • valeria2 Re: Do moderatora 12.01.06, 15:06
          agmani napisała:
          ale o co chodzi???smile)

> Velerka, chcesz do moderatora, czy modeLatora?
        • valeria2 Re: Do moderatora 12.01.06, 15:11
          oj to przeciez była LITERÓWKAwink))))))
        • valeria2 oj oj oj bedzie kara 12.01.06, 15:28
          www.grapheine.com/bombaytv/playuk.php?id=510980
          • mlody_zonkos Re: oj oj oj bedzie kara 12.01.06, 15:30
            piekny big_grinDDDDDDDDDDD
          • lucerka Re: oj oj oj bedzie kara 12.01.06, 15:30
            ej, prawie spadlam z krzesla...smile))))
          • blaszany_dzwoneczek A ja nie mogę obejrzeć :-( 12.01.06, 15:35
            Wyświetla mi się ta parka na niebieskim tle, ale w okienku nic się nie pojawia.
            Ten film, o który było tyle zamieszania wcześniej, też nie. Ale dwa inne z tej
            serii bez problemu. Dlaczego ??? sad
          • melba7 Re: oj oj oj bedzie kara 12.01.06, 15:38
            boskismile
          • czajkax2 Re: oj oj oj bedzie kara 12.01.06, 15:46
            Przyznam szczerze ze ten film mnie rozbawiłsmile
            • mkolaczynska Re: oj oj oj bedzie kara 12.01.06, 15:49
              Na pewno nie Ty byłaś pierwowzorem jednej z postaci.
              Mnie też ubawił. smile
            • valeria2 Re: oj oj oj bedzie kara 12.01.06, 15:55
              czajkax2 napisała:

> Przyznam szczerze ze ten film mnie rozbawiłsmile
              no i dobrze smilebo smiech to zdrowie a o to mi chodziło
          • mika_p Re: oj oj oj bedzie kara 12.01.06, 16:10
            Cuuuudny smile
    • lucerka Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:10
      kobiety w ciazy maja bardzo rozne problemy i przemyslenia...poczawszy od ciazy
      "z recznika" czy pamietnego watku "wielki huk" do objawow porodu czy kupna
      rzeczy na wyprawke. powazne i mniej powazne ale na pewno zwiazane z tematyka
      ciazy. dla mnie i na pewno wielu innych niedoswiadcznych przyszlach matek forum
      to jest inspiracja do przemyslec na roznych plaszczyznach: pieniadze (co mi sie
      naleza) czy karmienie (gdzie kupie w moim miescie dobry laktator).
      rozdysponowanie watkow na inne fora sprawi tylko, ze forum stanie sie NUDNE.
    • agmani Valeria 12.01.06, 15:34
      wrzuc to na wyrodne, bo tu skasuja.
      • eleanorrigby Re: Valeria 12.01.06, 15:39
        Mnie się też wydaje,że forum stanie się nudne,bo jak się dobrze zastanowić to
        dla większości wątków można znaleźć inne miejsce.A przy tym nie podoba mi
        się,ze ktoś tak nagle wpada na forum i zaczyna wycinać i "ulepszać' po
        swojemu,bez pytania uczestników o zdanie.To trochę tak,jakby jakiś
        niespodziewany gość wpadł do domu i zaczął przestawiać meble,bo mu się
        wydaje,że tak będzie lepiej,porządniej itp.Toż to brak kultury i tyle.
    • mkolaczynska Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:40
      a czemu wątek na temat tego którą modeLatorke chcemy a której nie został
      skasowany?
      Skoro to pewna społeczność i ona ma ustalać zasady???
      Jak ma to zrobić jeśli ktoś ciągle usuwa wątki w którym chcemy się wypowiedzieć
      na ten temat?
      • valeria2 agmani 12.01.06, 15:43
        agmani na wyrodne corki???
      • czajkax2 Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:47
        z tego co widze wątek nie został skasowany.
        jest nadal tu na forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34845450
        • mkolaczynska Re: przestaję odwiedzać to forum - cenzurze NIE 12.01.06, 15:52
          oj przepraszam faktycznie. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka